- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Учене в София + самоиздръжка
Ама и ти си се набила с някаква икономика. УНСС и другите икономически университети бълват икономисти и завършили бизнес всяка година, а реално пазарът няма нужда от толкова много икономисти.
Братовчедка ми в УНСС (редовно) си бачкаше на някакви смени в застрахователна компания, но пък много често пропускаше лекции и упражнения --- всичко правеше вкъщи. Тая година завърши бакалавър, тъй че смятам, че някак можеш да го избуташ, но не и без помощ.
БлагодаряАз съм от Варна попринцип, и да, тук е по-скъпо от София
![]()
Никоя съм.Но-и всяка.Истина съм.И не съм.Призрак чакан и нечакан в люлката на твоя сън.Плаша те.И те привличам.Вая те.И те руша.И от нищо всичко ставам за горката ти душа. ~~~~
Не искам да прозвучи като заяждане, но имам питане към хората, които едвам се оправят, само и само да учат в София.
Адмирации за мотивацията. Но във вашите градове също има университети. И няма ли да бъде по-лесно да учите там?
Не е въпроса в лесното, но ако трябва да бачкаш на две места или да няма как да ходиш на лекции и примерно учиш само за изпитите от разни учебници, които след месец вече не помниш.
Само заради дипломата ли е? Струва ли си?
Какво толкова незаменимо има в София?
Възможности има, ето какво. Защо хората толкова масово бягат в чужбина напоследък ? И тук има работа. Ама възможностите в чужбина са много по-големи от тези тук.
Аз имам такъв опит, само че от чужбина. Здраво бачкане и учене. Не е най- забавното нещо. Раздавам съм флайери, чистил съм, бил съм хамалин, бил съм бавачка, карал съм снегорин. Спред мен отиди B чужбина. Има страни с безплатни университети в Европа, а и докато работиш заплащането е много по- добро. Можеш да се самоиздържаш и дори да пращаш пари.
А с какво искаш да се занимаваш професионално? Отговори си първо на този върос преди да се записваш в някви специалности.