- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Магистратура по IT в чужбина?
Здравейте, може ли да запиша магистратура по IT или напр Бизнес Информатика в чужбина без да съм учил това?
Бакалавърът ми е Стопанско у-е, но искам да си сменя професията.Благодаря предварително!
Холандия, Англия, Ирландия или Белгия.
Търся обучение на английски. Точно за университети питам, защото май не са мн предлагани подобни специалности или за повечето искат да имаш завършен подобен бакалавър.
За кво ти е тая магистратура? Искаш да добиеш знания в ИТ или си преценил, че ще ти искат дипломата?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Във всяка обява за работа за системни администратори искат диплома и образование.
Дори за системни администратори рядко искат. Не гледай толкова кво пише на обявата, подай 15 CV-та, хвани се някъде на стаж и после с него се уреждай навсякъде.
Иначе разпитай във форумите/на мейлите на университетите, които си харесал, тва им е работата, да ти дават информация. По принцип има вариант да ти е различен бакалавара от магистратурата, но в твоя случай трябва да питаш конкретната институция.
Последно редактирано от Chacho : 07-29-2013 на 14:47
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Според статистиката ми в Джобс съм подал 400 пъти CV-та и до ся нищо. Сам съм си виновен като избрах неперспективна специалност.![]()
Един познат от УНСС май специалност като твоята сега е програмист. Може да се ориентираш към нещо софтуерно, още по-малко искат дипломи.
На мойта възраст май е късно да почвам тепърва да уча куп програмни езици? Все си мисля, че програмистите започват от по-рано, защото усвояват а и им трябват повече езици от колкото на един сисадмин.