.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 43

От кога трябва да се подготвям за да уча медицина?

Мисля, че въпроса ми е ясен, но искам да ми препоръчате също нещо, което да уча след 12ти клас свързано с биология и математика. Да уча медицина ми е мечта от малка, но химията не ми върви много затова ако имате идеи ще съм ви благодарна.

Ами седни на седалката, ръгни малко акъл и ще тръгне първо бавно, после бързо. Химията е много лесна наука, просто се изисква акъл и нищо повече. Дори няма повече от 10 неща, които ще трябва да назубриш. Всичко е логика там.

Повече от фен Аватара на Rocknroll
    Цитирай Първоначално написано от Spikyhedgehog Виж мнението
    Ами седни на седалката, ръгни малко акъл и ще тръгне първо бавно, после бързо. Химията е много лесна наука, просто се изисква акъл и нищо повече. Дори няма повече от 10 неща, които ще трябва да назубриш. Всичко е логика там.
    +1
    Химията е тъп предмет,който е повече от елементарен.Напрегни си мозъка малко и ще я научиш.

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Ахаха, чак пък тъп и елементарен, нищо не казахте.

Около две години би трябвало да се готвиш, поне аз толкова ще се. Даже взех да се филмирам, че са малко. :Д

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението

Около две години би трябвало да се готвиш, поне аз толкова ще се. Даже взех да се филмирам, че са малко. :Д
    Достатъчни ще са ти. Една приятелка започна да се готви от началото на 11 клас и влезе медицина в Пловдив.
    maDamn

И 1 година е достатъчна .

Мега фен Аватара на Chacho
    Как така колко време ти трябва?
    Ти на ден по колко време учиш?
    Ако учиш на ден по 2 часа, а аз уча по 7 часа и ми трябват 3 месеца, да ти кажа ли, че 3 месеца стигат?
    Ами обратното?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    София
    Е, тя пита колко време е оптимално да учи. То е ясно, че има хора, които се готвят и за 7 месеца с учене нон-стоп, ама въпросът е там, че според мен би било по-добре да е плавно и по-малко стресиращо.
    Повечето хора се готвят по две години максимум и им стигат.

Грейнджър, аз осъзнавам, че ще са ми достатъчни, просто винаги има моменти, в които си се филмирам. :Д

Е, тя пита колко време е оптимално да учи. То е ясно, че има хора, които се готвят и за 7 месеца с учене нон-стоп, ама въпросът е там, че според мен би било по-добре да е плавно и по-малко стресиращо.
    Повечето хора се готвят по две години максимум и им стигат.

Грейнджър, аз осъзнавам, че ще са ми достатъчни, просто винаги има моменти, в които си се филмирам. :Д
    Просто са ни различни представите за плавно и стресиращо. За мен 4-5-6 часа дневно не е стресиращо, ма в 12 клас е.

Отваряш си конспекта, разглеждаш материалите, преценяваш си силите и си отговаряш на въпроса "Колко време ще ми трябва, за да го науча?"

Иначе, ако сега бях 11 клас и трябваше да уча медицина, стратегията ми щеше да е да уча 1 година, но да се готвя 11 клас, вместо 12. 11 срещу 12 да съм подготвен и 12 вече да си уча допълнителни неща, за да не чакам университета.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Ми, разбирам те , аз също бях филм преди моите изпити. Но влязох от раз в желаната специалност. Кефят ме тези,които са напълно уверени в знанията си и смятат,че няма кой да ги гътне. Дори да знам целия материал наизуст пак ще се притеснявам ама тва си е щото съм си неуверена овца.
    maDamn

Град
    София
    За мен до 7 часа дневно също не е стресиращо и е напълно в рамките на нормалното.

Иначе то точно това е стратегията на двугодишното обучение или поне аз винаги така съм го планирала - 11 клас минавам и научавам целия материал, а 12 клас ми остава за преговор, допълнителна литература и подготовка за матура, примерно, а не тепърва да се готвя за КСК + останалите неща.
    Също така, така винаги имаш 1 година, ако нещо не си се организирал като хората, което е недопустимо за мен по принцип, за да научиш това, което не си успял.

Хаха, нищо не сме казали. А какво трябваше да кажем? Ще научиш химията за 2 години 3 месеца 16 дена 14 часа и 34 секунди? Няма такъв филм. Ако отделя близо 1 час на ден и МИСЛИ какво и защо, задава въпроси на учителя, ако не й е ясно нещо, решава задачи и си затвърдява знанията непрекъснато с измислени и дадени примери, точно за месец и половина е готова. Ако обаче докато си "чете" работите мисли за маникюри, прически, приятели и т.н. и 2 години няма да са достатъчни и ще започне да се филмира, че не и стига времето.
    Само за справка - учебниците за 7 и 8 са направени за тотални имбецили. Точно за 2-3 дена ще ги мине, ако се занимава концентрирано и отделя особено внимание на затвърждаването непрекъснато, освен тези дни. Ако си в профилирана паралелка вече стигаме до 10 клас, където нещата стават малко нажежени, тъй като целият учебник е органична химия. Там можеш да се запънеш, но ако си слушала в час едва ли ще имаш някакви особени проблеми. Първата половина от учебника в 11 клас(тоест учебника за 10) е сравнително трудна и ОСОБЕНО ВАЖНА, другата половина ще я минеш за има-няма два-три дена. Всичко това става, повтарям отново, не при заблян мечтател, а за сериозен ученик.
    Също така ако решиш да тръгваш да кандидатстваш медицина, имай предвид, че най-важните неща са във втората половина на уч. за 8, целия за 9 и първата половина на 10 и те съветвам да им обърнеш най-много внимание.
    Също така, взимай стари учебници и такива за профилирана подготовка с химия, защото понякога дават неща, които непрофилираните паралелки не взимат.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    ^По-добре да се насочи към конкретно уни и да търси теми по химия. Всеки, който си познае мислите, ще даде бонус стотни отгоре. По био може и да се движи сама и само по учебници, но по химия задачите сама едва ли ще ги реши. В София обясненията на задачите се пишат от Сътворението до наши дни, докато за Плевен може да е и по-лаконична.

Free_Hugs, за молекулярна биология кво мислиш?
    Ииии кой клас си сега?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Free_Hugs, за молекулярна биология кво мислиш?
    Ще ми е интересно и теб да те чуя ^^
    Тва сериозно.

Град
    пространството на Дисе
    Бях приета. Ма не записах. Тва, надявам се, е красноречиво.

Ама нямах проблеми с химията. Верно, падна рев по време на ученето, обаче си струваше.

/всъщност дали си е струвало, времето ще покаже/

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Spikyhedgehog Виж мнението
    Хаха, нищо не сме казали. А какво трябваше да кажем? Ще научиш химията за 2 години 3 месеца 16 дена 14 часа и 34 секунди? Няма такъв филм. Ако отделя близо 1 час на ден и МИСЛИ какво и защо, задава въпроси на учителя, ако не й е ясно нещо, решава задачи и си затвърдява знанията непрекъснато с измислени и дадени примери, точно за месец и половина е готова. Ако обаче докато си "чете" работите мисли за маникюри, прически, приятели и т.н. и 2 години няма да са достатъчни и ще започне да се филмира, че не и стига времето.
    Само за справка - учебниците за 7 и 8 са направени за тотални имбецили. Точно за 2-3 дена ще ги мине, ако се занимава концентрирано и отделя особено внимание на затвърждаването непрекъснато, освен тези дни. Ако си в профилирана паралелка вече стигаме до 10 клас, където нещата стават малко нажежени, тъй като целият учебник е органична химия. Там можеш да се запънеш, но ако си слушала в час едва ли ще имаш някакви особени проблеми. Първата половина от учебника в 11 клас(тоест учебника за 10) е сравнително трудна и ОСОБЕНО ВАЖНА, другата половина ще я минеш за има-няма два-три дена. Всичко това става, повтарям отново, не при заблян мечтател, а за сериозен ученик.
    Също така ако решиш да тръгваш да кандидатстваш медицина, имай предвид, че най-важните неща са във втората половина на уч. за 8, целия за 9 и първата половина на 10 и те съветвам да им обърнеш най-много внимание.
    Също така, взимай стари учебници и такива за профилирана подготовка с химия, защото понякога дават неща, които непрофилираните паралелки не взимат.
    Не, не трябваше да кажете това. Просто да твърдиш, че химията е елементарна, е малоумно.
    Аз никъде не казах, че с учене, упоритост и всеотдайност няма да се справи. Въпросът е обаче, че нещата далеч не изглеждат толкова прости, колкото ги обясни, а не мислят и че действително са. Визирам това, че за месец и половина ще е готова. Материалът е доста, развиваш задачи (желателно с помощта на учител според мен), пререшаваш ги, изграждаш си навици и т.н. Месец и половина ми се струва твърде малко.
    Второ, съвет "обърни на това най-много внимание" не бих приела. Не знаеш какво ще ти се падне, трябва да знаеш всичко и да си отделил достатъчно много внимание на всичко, за да имаш някаква увереност, че ще се справиш.
    То си има конспект - гледаш какво искат от теб и учиш.

Истината е една за КСК-тата.

Преди унито: "Трябват ти поне 100 години, погледни материала"
    След унито: "Дай ми два дена и ше влеза със шестици"

Който е казал, че хората не се променят, не е ходил на сесия.

Град
    пространството на Дисе
    За медицината не е така, пич. ПовЕрвай ми. Не можеш за 5 дни да наваксаш това, което си проспал за два семестъра/две години.

Лошото е, че вече има и заобиколни маршрути- минават през Украйна, Ниш и т. н., записват медицина и след първия семестър или година се прехвърлят да учат тук като чуждестранни студенти. И най-лошото е, че се дипломират успешно...

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    За медицината не е така, пич. ПовЕрвай ми. Не можеш за 5 дни да наваксаш това, което си проспал за два семестъра.
    За КСК-то говоря.

Благодаря много за всички коментари. Първо не съм някоя мечтателка, която си мисли, че ей така ще успее в живота. Знам, че трябва сериозно да наблегна учебниците. Сега ще бъда 10 клас и си говорих с братовчедка ми и като и казах, че мисля да започвам да се подготвям от другото лято тя ми отговори "Хах ти да не мислиш, че толкова лесно се влиза в медицински университет ... ти трябваше да започнеш още от началото на това лято ако искаш да успееш..." И аз честно казано си се уплаших. За молекулярна биология съм мислила, харесва ми, а и особено ме влече генетиката. За химията съм се уплашила, защото миналата година ни преподаваше една ужасна учителка и ме беше страх изобщо да попитам нещо при нея. За тази година се надявам да ни я сменят, за да мога наистина да разбера всичко както трябва.

Защо просто не почнеш да се готвиш сега?

Започнах сега с учебник за 10 и 11 клас за да мога малко да вляза в нещата и ще се опитам за този 1 месец преди училище да науча основните неща. За жалост през годината нямам много свободно време, но ще се опитам да напредвам по малко.

Мега фен Аватара на Blab
    нека подготовката започне... сега!
    //успех!))

Супер фен Аватара на kosder
    Всичко зависи от човека. Познавам 2 приятелчета, които се "подготвяха" 2 години с уроци и накрая пак не влязоха медицина. Но познавам и други двама, които също им трябваха 2 години, но успяха да влязат, където искат медицина.
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Banned Мега фен
    малко ми е трудно да повярвам,че математиката ти върви,а химията - не,по простата причина,че и в двата предмета има малко теория и много логика ... братовчедка ми мисли да учи медицина и започна в 9ти клас - преговори си учебниците от 7ми и 8ми клас,в 10ти направи същото + 9ти клас и така,но мисля,че е много... така де,не е зле да си преговаря ама ддз.. примерно 2 години са ОК

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си