Здравейте,
От тази година ще съм студентка във Варна и ми се иска да се запиша на курс по немски в града. Минала съм А1 и А2. Може ли да ми препоръчате някоя школа с добри преподаватели? Прочетох в интернет, че има доволни хора от Гьоте, но мен не ме устройва, т.к. цялото преподаване е на немски език, а аз предпочитам да ми обясняват граматика и думи на български, т.к. не съм особено напреднала.
ГЬОТЕ!!! Съмнявам се ппц за В1 да ти обесняват граматиката и думите на немски, но ще ти е мноого по- лесно да започнеш да разбираш, когато ти говорят. Като се замисля, не знам да има други добри школи във Варна по немски.
Ходила съм във Виа Германика на уроци по немски в Бургас, бях доволна само че след като направиха едни мизерии си заминах оттам и учих в Давитоз... учителката ми беше много готина, млада, с голямо желание да ме научи и останах доволна. Откривам разлики в това, че Германиката даваха повече домашна и повече материали за упражнение, докато в Давитоз беше по-малко, ама в крайна сметка си зависи от тебе колко искаш да се занимаваш.
Във Варна се готвих за ТестДаф в Езиков център Варна, останах с много добро впечатление от тях.