- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Фобия от асансьори? :D
Не знам дали е тук мястото за тази тема, но.. няма къде другаде да я пусна.. май
Имам въпрос.. С приятелят ми и с приятелите ми спорихме, че само мен ме е страх от асансьори и същност наистина не съм срещала друг човек освен мен, та реших да питам и тук, ей така, от любопитство. Някой има ли фобия от асансьори.. смисъл страх го е да влезне, има чувството, че ще пропадне, нещо ще се скъса.. не знам![]()
![]()
Само при мисълта да влезна и просто.. тръгнаха да ме карат на сила и аз се разревах, супер странното е, а никога не съм засядала ( преди като съм се возила ).
От може би 4-5 години не съм стъпвала в асансьор.. една приятелка живееше на 18 етаж и аз по стълбите нагоре и обратно 2-3 пъти..
![]()
![]()
Та.. само аз ли съм така?
![]()
![]()
weche dadoxx wsicho za da buda s tebb tii predadee meee .. ;]
И аз съм така!Добре че живеем на четвъртия, а не на 18-тия етаж!
Не бой се, и по-зле от теб има - мен ме е страх от стълби :д
И при мен има нещо такова /не чак толкова де/ .. преди бях като теб въобще не исках да чуя за асансьори-пеша по стълбите и това е ;ddd но вече като се прибирам и асансьора е на първия етаж и не трябва да го чакам се качвам...но и аз така добре че живея на четвъртия етаж.. ;dd
Една приятелка я беше страх като дете, но се оправи вече. Една друга позната от квартала още се качва до 4тия етаж пеша.
постоянно съм по стълбите и аз, и моите приятели нон-стоп ме бъзикат :д Най-редовното е до 12 етаж при една фр да съм пеша .. разбирам мъката ти :Д
Аз веднъж съм засядала, обаче не ме е страх и продължавам да си се возя. Що се отнася до стълбите....с тях нямам никакви проблеми![]()
И аз не използвам асансьор (освен, когато не мога да ходя вече от умора). Не ме е страх, но предпочитам стълбите. Първо, защото се качвам по-бързо от асансьора.И второ, нашият асансьор толкова често засяда, че ако бърза човек и заседне, най-добре да се отпише от сметките. Асансьорните техници им се налага да идват през ден, макс два и вече им е писнало, затова и не си дават много зор да дойдат. Абе шантава работа е.
Засядала съм има-няма 100 пъти в асансьора и ми е писнало от него.
Постоянно съм с асансьор. Веднъж закъсах в него на път за училище, а до началото на часа оставаха 10 минути, дори се зарадвахНямам фобия от асансьори. Стълбите почти не ги ползвам, само ако бързам.
Пф, мене пък ме е страх, като влизам в някой блок с кучето и вляза в асансъора, а кучето извън него и така, фобия имам![]()
Преди се побърквах от ужас при мисълта да съм в асансьор, камо ли да съм сама вътре. Много рядко се качвах и то с бая голям зор ;д Живеехме винаги на първия етаж и не ми се налагаше, когато обаче преди 3 години се преместихме, налагаше се да го ползвам и едвам свикнах, но сега вече ми е съвсем нормално ;д Преди винаги имах чувството, че някое от въжетата ще се скъса и асансьора ще полети надолу или, че тока ще спре, следователно и асансьора и никога няма да ме открият ;д Иначе и от стълби имам фобия, постоянно си гледам в краката докато слизам, не знам защо. Просто си набивам филмите, че ще се подхлъзна точно накрая или ще стъпя накриво и ще си строша главата на стълбите, фък лоджик ;д
Иначе преди имах някакви сънища, че съм в асансьор и съм вътре и изведнъж не спира на етажа ми, а продължава все по-нагоре и нагоре, а ние сме на пред последния етаж о.О Или, че продължава надолу, надолу ;д Четох, че доста хора сънували подобно нещо, някой тук сънувал ли е такова? ;дд
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Да и аз съм го сънувала това с асансьора. И двете същност.Или че ми продължава след етажа.. или че падам надолу и надолу.. по-скоро това второто по-често.. Като ги сънувах тия двете неща изпадам в такава паника.. веднага се будя.
![]()
weche dadoxx wsicho za da buda s tebb tii predadee meee .. ;]
Аз пък имам фобия от лопати, мотики, търмъци и всякакъв селскостопански инвентар.![]()
Аз абсурд да вляза в асансьор сама.Изпитвам ужас, че ще пропадне...още като малка по новините даваха човек, който е починал, защото е паднал с асансьора.Оттогава това ми се е набило и не излиза...влизам само ако има поне 2 - 3 човека, асаньора не е много стар и иначе трябва да се качваме по много стълби.
Иначе засядала съм, но за няколко секунди само.Сигурно 3 - 4 пъти, може и малко повече.
Е то примерно ако ти си за 5 етаж и някой от 8 етаж извика асансьора части от секундата преди ти да си натиснал/а бутона за своя етаж много ясно, че ще ти пропусне етажа и ще разбереш какво се случва чак когато вратата се отвори и видиш, че някой е извикал асансьора. А иначе и мен ме е страх да влизам в стари, тесни асансьори с пропаднали бутони, на които не се вижда етажа и без крушка вътре.
Последно редактирано от hristo99 : 08-20-2013 на 16:40
и аз като малък съм ревал много, но баща ми упорито всеки път ме вкарваше в супер разбити асансьори с багаж около 50кг заедно с нас, направо АД... но с времето свикнах, сега се качвам само в хубавите и то рядко... а в някъф разби никъф шанс да вляза![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
И мен много ме е страх от асансьори, особено ако се качват на високи етажи. Като цяло всичко свързано с височини ме изкарва извън релси.
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Аз до към 20 годишен имах фобия от асансьори, но веднъж сварих един техник да поправя счупен асансьор и го попитах за колко време свършва въздуха вътре.Той ми отговори, че старите асансьори, които са най-разпространените в панелките са направени така, че да не може да ти свърши въздуха никога.В новите кооперации е по-различно.
Нямам фобия от асансьори, но ако заседна, изпадам в паника... По-скоро имам акрофобия.
Фобия да имам-не, но не ми е приятно да се возя в асансьор и си качвам стълбите. Може би, защото е стар и мръсен и ме е гнус до някаква степен. Но, ако е асансьор в хотел примерно, където са по- нови нямам проблеми, стига а не е бавен.
Нямам фобия от асансьори,но имам от пчели,оси,паяци,змии и други влечуги