.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Talking ''Шестото клеймо'' - Дан Браун

Наскоро я прочетох и изгарям от любопитство да разбера тези неща случили ли са се наистина или всичко е измислица? Някой има ли представа ? :Д

Banned Мега фен
    еее как ме е яд за тая книга цяло лято не намерих време да я прочета.. даже още книгите за лятото не съм свършила.. иначе е у нас де,като я прочета ще пиша ако се сетя

Супер фен Аватара на socareless
    естествено........че не,книгата е по-скоро метафора на определени събития и явления

Прочети я! Страхотна е!

Интересно ми стана защото всичко е толкова добре замислено и изпипано, че започвам да мисля Дан Браун за някъкъв гений :Д

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Нормално всичката тази информация е събирана в продължение на години..

"Шестото клеймо", е само първата от 3-те книги за Робърт Лангдън, щом ти е харесала задължително ти препоръчвам 2-ра част "Шифърът на Леонардо" и 3-тата "Изгубеният Символ". Книгите са страхотни, а авторът пише прекрасно, за мен това са от онзи тип книги в, които няма и една излишна думичка..
    По първите 2 книги има филми, по третата в момента се снима.. Робърт го играе Том Ханкс и филмите са доста успешни.

Шестото клеймо -> Ангели и Демони
    Шифърът на Леонардо -> Шифърът на Леонардо

Относно въпросът ти дали това е истинско, не не е истинско, но фактите в книгата са истински, препратките също, цитатите от книгите описани в книгата също са истински.. Ватиканската библиотека е огромна, вътре има всичко, но достъпът до нея за жалост е ограничен..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на 102
    Няма първа, втора и трета част.. сега новата четвърта ли е...? Няма части, напълно отделни книги са си.. Главен герой в тях е Робърт Лангдън.. така по-става. Прочети първо Шестото клеймо, тогава гледай Ангели и демони. Краят на Шестото клеймо ми хареса, който е чел и гледал ще знае разликата. Ватиканската библиотека.. по-скоро невъзможен, отколкото ограничен. А кво ще кажем за най-новата.. Ад..?

Повече от фен Аватара на 8bit
    В една друга тема вече дадох мнение за Ад
    Цитирай Първоначално написано от 8bit Виж мнението
    Четох книгата на английски, наблюдава се деградация в качеството на книгите му с всяка нова. Поне не е нарушил традицията с плагиатстването, този път на мушка е Джефри Дийвър.
    Последно редактирано от 8bit : 08-27-2013 на 21:01

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Не бих го нарекла "най-великия писател, съществувал някога". Нито мисля, че идеите му са кой знае колко оригинални. Не знам дали плагиатства.
    Но Дан Браун има едно качество, което е особено важно, за да бъде добре продаван - пише увлекателно.
    Дори да се наблюдава деградация в книгите му, всички, с които съм говорила и които са прочели "Ад", твърдят, че не е лесна за оставяне, щом веднъж я почнеш.

Колкото до това, дето питате дали описаното в книгите е истина - почти във всяка книга в началото, авторът казва, че описва съществуващи организации, предмети на изкуството и "теории". Но събитията са плод на художествена измислица.

И накрая - филмите. Не съм им фен. Хич.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    Няма първа, втора и трета част.. сега новата четвърта ли е...? Няма части, напълно отделни книги са си.. Главен герой в тях е Робърт Лангдън.. така по-става. Прочети първо Шестото клеймо, тогава гледай Ангели и демони. Краят на Шестото клеймо ми хареса, който е чел и гледал ще знае разликата. Ватиканската библиотека.. по-скоро невъзможен, отколкото ограничен. А кво ще кажем за най-новата.. Ад..?
    Знам, че любимото нещо ти е да ме ядеш, ма айде пък да не си прав..
    Да наистина книгите не са в строго определен ред, но ако ги четеш така..
    Шестото клеймо -> Шифърът -> Символът - са съвсем леко и тънко навързани нещата, има препратки и т.н.
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Град
    Варна
    Има препратки, но книгите като цяло са си самостоятелни. Т.е. и отзад напред да почнеш, не бърка

Да, но цялостно е по-добре да се четат в този ред..

Инак, кака е права..
    Dr. Gregory House

Град
    Варна
    То е добре, ама в България първо издадоха Шифъра. Чак като видяха, че се харчи, пуснаха Шестото клеймо Както и другите 2 книги, дето нямат общо с Лангдън.

Мега фен Аватара на 102
    Естествено, че не е лесна за оставяне.. знаейки че си дал 20 кинта.... плюс това се чете за 5-6 часа, кво толкова.
    Сещам се за 2-3 автора на секундата, които пишат по-увлекателно от тоя бастун. Ако сте забелязали всичките са от поредица Кралете на трилъра.. има още 50 автора в тая поредица.
    Като казахме другите две книги.. Цифрова крепост на мен ми хареса.
    @AnarchyBoy, що спориш ?

Град
    Варна
    Аз не съм казала, че е най-увлекателния.
    И аз не я изчетох щото съм дала 20 кинта за нея...

Мега фен Аватара на 102
    Ти си човек с фирми.

Здравейте и от мен.Първата книга ,която прочетох на Дан Браун беше Ад,буквално я прочетх за 4 дни,толкова интересна беше.И от тогава се запали интересът по книгите му.Сега чета Шестото клеймо,вече прочетох и Шифърът на Леонардо,наскоро си купих и Изгубеният символ.Определено Робърт Лангдън се превърна в любимия ми герой.Научих доста нови неща покрай тези книги.

Голям фен Аватара на ysmivka
    Във всяка една от книгите има голяма доза истина. За "Шестото клеймо" точно не съм проверявала, но се бях запалила по "Изгубения символ" и от там доста неща си ги записвах и после проверявах и търсих информация, наистина съществуваха. Естествено историята в която за "замесени" е авторова измислица, но организации и други, са истина. Иначе всички книги на Дан Браун са много интересни. Независимо кой като какъв автор го определя - добър или лош, факт е че книгите му са много популярни и когато започнеш да ги четеш се потапяш в света на героите. А какво е по - хубаво от това да избягаш от ежедневието си чрез един добре написан роман, било то пълна измислица или не?
    Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!

Град
    Варна
    Ми че той човекът във всяка книга в началото казва, че описаните предмети на изкуството, сгради и организации са реално съществуващи.

Голям фен Аватара на ysmivka
    Някои, които са по - известни и съм ги чувала ок, но такива които не съм и са ми непознати си ги проверих и ми беше интересно. А и проверката е висша форма на доверие
    Животът си е мой и не се нуждая от учители как да го живея!!!

Така е.Аз също докато четях Ад,Шифърът на Леонардо и Шестото клеймо проверявах нещата ,които се споменават в книгата и наистина се оказаха верни.Не вярвам Дан Браун да тръгне да си измисля.Освен това съм била в Рим и Париж и местата ,които описва в двете книги са истински и реални и това още повече засилва тръпката при четенето.Сега започнах да чета Изгубеният символ,но мога да кажа ,че най-добрата му книга е Шестото клеймо.Прочетох я за 5 дни,просто не ми се искаше да я оставям и накрая финала беше зашеметяващ.Филмът също не е лош,но доста са се отклонили от ключови моменти в книгата и това не ми хареса

А някаква информация дали ще има филм по Изгубения символ? Гледах някакъв трейлър в ютуб,обаче по скоро ми се стори направен от фенове,отколкото истински.Дано да има.Ад ще го чакаме през 2015 та чак

някой би ли споделил мнение за "Метеоритът" ?

Някой мои познати казват,че е хубав ,други не.Чудя се и аз дали да си го вземам изобщо

Град
    Варна
    Ще ви кажа само, че е различен от серията за Лангдън.
    На мен ми хареса.

Значи може да си го поръчам.Пак ли е в същия стил - мистеии и загадки?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си