- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Искам да чуя мнението ви за..
Здравейте,
С приятеля ми сме от година и нещо заедно и се разбираме доста добре.Но много пъти сме се карали за дреболии от един и същи тип и почти винаги стигаме до раздяла (до след няколко часа).И въпреки това с времето тази тема започва много да тежи, той уж се съгласява с моето виждане на нещата, но след няколко месеца ме изкарва, че го ограничавам и той мисли по друг начин.А в същото време, ако приема неговия начин на мислене и държание той ще сдуха и виждам, че и него не го кефи реално, но не го осъзнава, докато не му се случи и на думи винаги и много ларж и аз все съм крива и т.н.
Ще ви дам един пример за скорошно скарване, което дори не беше свързано с нас, но пак ме изкара, че се впрягам много, но приятелките ми са на моето мнение, че е нормално, ако имам принципи да не ме кефят такива неща, защото са грозни.
За моят приятел е нормално, когато баща му каже на майка му "отивам по курви", въпреки че вижда, че на нея не й е приятно и не го приема на шега и следват кавги.След време ми го казва на мен и се скарваме, защото смята, че това е смешно и съм нямала чувство за хумор...А според мен просто е грозно и неуважитално? Преди време се карахме, защото ми викаше пикло, гъз и въобще никакво отношение към момичетата нямаше..След супер много месеци разбра, че не е прав и не съм му някаква приятелка да си говорим така, а все пак момиче, с което иска да бъде и в началото ме е свалял и няма как да ме впечатли с такова отношение..
Онзи ден колегата му, който има две деца и е женен казва пред 3 годишното си дете "Айде да ходим да гледаме новите колежки как са" ...а другото му дете - на 6-7 го пита "Тате, защо казваш на всички момичета по улицата миличка?"
Изказах си мнението, че е грозно пред дете, защото те попиват като гъби, но отново аз нямах чувство за хумор..
Знам, че в днешно време морала и ценностите, както и уважението между хората почти ги няма..Но аз се гордея с това, че няма да го поставя него в такава ситуация и да разправям пред приятелките си как днеска съм видяла еб* ти пича..и да се държа все едно моя ми е по между другото..И колкото и малки да изглеждат тези неща, всъщност не са..Защото ако не можеш да накараш една жена да се чувства уважавана, вместо унижавана (дори уж на шега), то няма как да я накараш да се чувства обичана..
Имам самочувствието на момиче, което изглежда добре, умно е, занимавам се с различни неща, имам цели и амбиции ..и наистина смятам, че заслужавам момче, което да показва, че го оценява, както аз правя спрямо него.Защото съм имала ситуации, в които неговите собствени приятели се опитват да го дразнят като ми се лепят, искат да ме гушкат и т.н. и се подхилкват злобно, той едвам се сдържа да не ги удари, то му личи, но се държи на положение и нищо не казва.. и аз съм ги отрязвала тях, за да покажа уважение и да не му се смеят (дори на шега) за това, че гаджето му им обръща внимание и им връзва на всичко..Знам, че изглеждат супер малки неща, но малките неща правят живота истински : )
За себе си се чувствам права и приятелите ми ме подкрепят, но все пак са ми приятели и..искам да чуя и мнението на хора, които нямат нищо общо, защото не съм такава, че да си мисля "винаги аз съм права, а другите са криви" и се опитвам да видя и другата гледна точка..Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете : )
Shock your parents.Read a book.
Violenza, и аз до този извод стигнах, когато си мислех за причината да са такива нещата..Но не мога да намеря решение различно от раздяла - или аз трябва да го дръпна нагоре в това отношение (но нямам идея вече как), или той ще ме дърпа надолу и ще ме прави нещастна и да се чувствам като някой парцал, който приема да се държат с нея кофти и си мълчи, за да има мир..И другото е раздяла, защото на моменти наистина не издържам да съм все аз лошата като покажа, че не съм парцал и си имам мнение, но е безумно хора, които не могат да се разделят и за ден, още имат чувства един към друг и нямат други проблеми да се разделят за такова нещо..Два дена съм в драмата, събирам си багажи и работи, много ми тежи, ама не мога да си тръгна, все едно още имам надежда, че може нещо да се направи..но е адски трудно, защото струва много усилия от моя страна и преглъщане на неприятни неща и след това не мога да кажа, че няма промяна..има, вече не си позволява да ми казва ей гъз и т.н., но в други моменти агресира срещу мене много - че едва ли не го ограничавам и аз съм кривата, а той си е ок..нали всички в обкръжението му се държат така..А като го питам дали мисли, че искам от него нещо ненормално - казва не..обаче иначе яко агресира и едва ли не му било зле с мен, защото винаги се караме за такива неща.. е, на мен ми писва да падам на неговото ниво и да се държа като него всеки път, за да види, че реално не е приятно никак..Само си пилеем нервите и връзката, вместо да правим нещо приятно и готино, за да му показвам защо твърдя, че нещо е кофти..И не мога да продължавам така..Иска ми се да се замисли над нещата просто, вместо да трябва да сгреши, да прецака всичко, после и аз да прецакам нещата, за да може да види и усети за какво съм говорила..
Shock your parents.Read a book.
tl ; dr ;(
Как въобще си го харесала тоя ?
Или си дайте някакво време като му кажи абсолютно всичко и го остави да преосмисли що за поведение има или наистина просто го зарежи. Вярвай ми, причината може да ти изглежда адски тъпа и неоснователна, но що пък да не заслужаваш нещо по-добро ?
dgdg
Лично аз не бих харесала подобен тип, камо ли пък да тръгна с него.
Но, както и да е.
В случая, на мен най-логичното и правилното решение е да прекратите всякакви взаимоотношения. Защото, честно казано, се съмнявам да успееш да го промениш - това се е вкоренило вътре в него и всичко му е съвсем нормално и естествено.
Дали не го прави още повече, защото вижда, че се впрягаш?
При следващото "гъз, бай хуй, ковро" и т.н. му кажи да си поработи над речника, ако иска да е във връзка с теб и си тръгни/затвори телефона и т.н. И да тръгне след теб - игнорирай го, и да ти звъни - затваряй. Ако пак ти се иска да си кажеш "не мога повече, трябва да го потърся" си спомни какво се е случило в последните няколко пъти, когато си постъпвала така - нищо не се е променяло и старата приказка се е повтаряла отново и отново. Игнорирай го поне 2-3 дни, ще има време да помисли. Ако няма промяна след това - го пращай на село.
млад меринджей гъзарче го раздава. прати го да си ходи.
I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!
Мисля,че сте доста различни, но това не му дава правото да се държи унизително с теб. Не знам дори как си с този човек след като те нарича на подобни неща, но това си е твой избор.
Относно изразите между него и баща му, вероятно толкова е свикнал,че го приема като нещо готино, въпреки че вижда твоята раздразнителност от това. Не превръщай връзката си с него в примирение на това какъв е, и да, връзката между двама човека не означава да променяш другия, а да правиш компромиси. По това, което си написала съдя,че той не прави компромис с твоите виждания за нещата.
Също така мисля,че твоето не е липса на чувство за хумор, а по-скоро цивилизовано държание. Виждам,че си момиче с ценности и амбиции прояви себеуважение и не позволявай той да се държи на ниско ниво с теб.![]()
Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!
Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!![]()
Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!
Защо го търпиш това отношение? Както каза Виоленца, явно той го намира за нормално, така е израснал.
Намери си някой по-възпитан, с който сте на едно ниво. Този простак ми се струва.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5