.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 2375

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
    Пише, че съдържа силикооон ((
    А омазнява ли косата, след като е без измиване?
    Подкрепям за този продукт на Билка! И аз съм го ползвала, бих го ползвала отново.
    Не, не ми омазняваше косата.
    А относно силикона... Вреден ли е наистина много? Аз съм чела, че не е препоръчително да се третира тънък косъм със силикон. Търсила съм в нета, но така и не си отговорих на въпроса кой е големият проблем. Ако някой каже..

Цитирай Първоначално написано от midnight_escapade Виж мнението
    Подкрепям за този продукт на Билка! И аз съм го ползвала, бих го ползвала отново.
    Не, не ми омазняваше косата.
    А относно силикона... Вреден ли е наистина много? Аз съм чела, че не е препоръчително да се третира тънък косъм със силикон. Търсила съм в нета, но така и не си отговорих на въпроса кой е големият проблем. Ако някой каже..
    Натрупва се в косата. Силиконът прилепва за косъма като някой филтър и я прави да се разресва по-лесно, изглежда по-ефирна и има блясък, но само в началото. Обратната страна на медала е, че след това косата става по-вяла и тежка, в смисъл на изтощена не на визуално, а на структурно ниво. Използва се предимно в „Repair“-и „Two-in-one“-продукти, както и в съвсем обикновените шампоани и балсами. Може да се види на самото съдържание като рекламен трик- не се пише Силикон, а се наименува като Dimethiconol, Trideceth-12 или Hydroxypropyl. Биологично Силиконът не се разгражда и затова е и оспорван. Има няколко вида силикон-разтворим във вода, разтворим при определени условия и нератворим-последните два са доста упорити, полухронични и поради тази причина се развиват много алергии както към нормалния скалп, така и към скалпове, които са чувствителни, страдат от пърхот или сърбеж на кожата на главата. Този сърбеж се засилва с времето при употребата на такива препарати. И оптлагайки се в косъма за по-дълготрайно, когато си смениш вече препарата с друг не е рядко и явлението тогава да ти се получи сърбеж, който не е в резултат на новия препарат, а на взаимодействието с остатъчния силикон с някоя друга съставка на новия. Това явление се наблюдава много често, независимо дали е силикон или някой друг напластяващ се компонент. За повече инфо, ето един немски сайт за младежи, откъдето съм взела инфото, а достоверността й се основава на компетентно мнение на дерматолози и т.н
    http://www.maedchen.de/artikel/haarp...on-731790.html

Има различни сайтове и мейли, където човек би могъл да си поръча изцяло натурални спрейове, води за коса и т.н - п/в омазняване, сухота, блясък, растеж..., жалко, че тук не е разпространено това - аз поне съм ползвала нещата само на едни и съм доволна-наистина е натурално. Приготвя се в момента на поръчката и трае не повече от две седмици. Вярно, по-скъпо излиза, но знаеш, че е 100% природа. Аз сама няма да тръгна по балкана да събирам билки и треви, нито знам коя за какво е, нито знам и пропорциите

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си