.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 33 от общо 33
    Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от forttuna Виж мнението
    Няма безперспективни специалности, има безперспективни хора.

Ако нямаш интерес и не дадеш всичко от себе в процеса на обучението, каквато и специалност да завършиш, дипломата сама по себе си няма да те направи нито добър, нито търсен специалист.
    Това, че ако не подплатиш дипломата със знания, няма да успееш, не означава, че ако я подплатиш, ще се получи. Дори да е така, просто не следва от аргумента.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Безперспективни специалности има.

JustaLittleKid
    Guest
    И все още не знам.
    Маркетинг.
    Хубаво, обаче тая математика. Не мога. Не искам. Не разбирам.
    Осъзнавам, че напоследък само мрънкам наляво и надясно, че не знам какво да уча, а решение така и не вземам. Сякаш чакам друг да го вземе вместо мен. Уф.

Мега фен Аватара на an7raks
    Има вариант и да не учиш нищо...

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от JustaLittleKid Виж мнението

Хубаво, обаче тая математика. Не искам.
    Fixed.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Помисли какви качества имаш и какви интереси имаш, спрямо това си избери специалност, но в никакъв случай не записвай 'нещо си' с идеята, че после можеш да се прехвърлиш. Първо защото не си струва да загубиш година в учене на нещо, което не ти харесва, второ може въобще да не можеш да се прехвърлиш после. Много мои познати се натресоха така в БГ. Моя позната искаше да учи архитектура, записа хидроинсталации или нещо от сорта защото не я приеха с първо желание, после излезе, че са я насадили да се запише като са я излъгали, че ще може да се прехвърли.

По отношение на интересите ти- проучи какви неща можеш да работиш след като завършиш и дали можеш да се впишеш в подобни среди.

И както по-горе ти казаха ВО документ не ти служи чак толкова в БГ. Та по-добре е да поработиш или да попътуваш докато 'откриеш себе си' и решиш какво искаш от живота, преди да се запишеш със специалност, която си избирала на принципа -онче бонче...
    Защото каквото правиш сега, поставяш основите на живота си- помисли какво искаш за себе си и живота си преди да започнеш да строиш основите.
    Любов е да дадеш на някого възможността да те УНИЩОЖИ, вярвайки че той няма да го направи!!!Mnogo sam dobri4ko!

мрънкай, сега е моментът да мрънкаш и да търсиш, а не като станеш на 40. А решенията никой не може да ги вземе вместо теб, можеш да чуеш много мнения, много съвети, но решенията са си твои.

Съгласна съм с предния пост, наистина трябва да се запиташ какво искаш да правиш, в каква среда се виждаш след 10 години.

Записването на една и прехвърлянето в друга специалсност не е решение, на практика е трудно осъществимо, както и записването на "някаква" специалност, последното те прави потенциален безработен вишист.

И нито математиката, нищо друго трябва да те плаши. Каквото и да избереш, ще има трудни предмети. А за да се докажеш, за да те забележат, ще трябва да положиш сериозни усилия, независимо от специалността.

Потърси си тестове за професионално ориентиране (след като решиш теста, избираш страната и университета, в които искаш да учиш и системата ти предлага най-подходящите, според резулаттите от теста, специалности.
    http://icares.com/search

Супер фен Аватара на Cloud9
    Аз бях същата преди 5 години.Исках в един университет с някаква лингвистика да съм че да съм близо до най-добрата ми пирятелка.Вместо това с нея се скарахме и аз отидох в друг университет.Разглеждах преди това какви специалности има и ВО ми хвана окото и сърцето,така да се каже.Майка ми каза че е тъпо да уча това,баща ми каза че ще стана лъжец с диплома, но аз си записах ВО.Не работя по специалността не защото няма работа,а защото искат поне 2 години опит.Специалността е страхотна, интересна, разнообразна и трябва да си много креативен,за да я практикуваш.Учиш реклама, фотошоп, малко маркетинг и много за медиите и изграждането на имидж.Имам много колежки,които са се реализирали по специалността и в момента се занимават с ПР-а на много известни марки и телевизионни продукции.Моят съвет е да учиш в София и да си останеш там след следването,защото там най-лесно се намира работа за ПР.Също така запиши някъде да стажуваш по време на следването та ако трябва и без пари в началото.така ще завършиш и ще имаш опит.Но да знаеш-работата на специалиста по връзки с обществеността е постоянна,нямаш работно време и почивка като хората.Но пък е интересно и разнообразно.Дано съм помогнала.Успех!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си