- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Възможно ли е вдигането на гирички да повлияе на растежа ми?
На 13 год. съм и съм висок 160-163 см. Става въпрос за 5 кг гирички, не за щанги и т.н. Бих искал да отговорите от личен опит.
От тежестите може да се набиеш и останеш нисък. 162-165 см. Най-добре чакай да станеш на 17 год. и тогава. Сега си още малък.
Обаче двете гири са общо 10 кила,а той е на 13.На тая възраст някои едвам вдигат едната гира с две ръце.
Е не съм точно на 13 де, декември ще направя 14. С едната гира в едната ръка и другата в другата мога да правя 100 повторения, но не съвсем правилно - много се клатя. Въпроса ми е относно това, че казват, че тичането е много полезно - тогава се натоварват мускулите на краката, а при вдигането на гири - мускулите на ръцете. И двете са натоварвания на мускули. Защо се смята, че първото не пречи на растежа, а второто може според някои? Разбирам защо вдигането на много тежки щанги може да съсипе растежа - това е голяма тежест, но 5кг гири...
Последно редактирано от hristo99 : 09-04-2013 на 20:38
Street Fitness е за теб, както казах преди, развиваш всички мускули, не само бицепса и краката.
По-тежко от 2 чипса с количка недей вдига, че ще си останеш джудже
На лостовете се тренират няколко мускула едновремено, така че шанса е доста по-малък отколкото да вдига само гирички и да има ръце като културист и тяло на маратонец.
Не знам дали ти идва на акъла, обаче той в залата няма да прави само ръце....
Mladenoff не се хаби за тролове,момчето ми . Пък ако не е трол,умствено изостанали индивиди също не може да им помогнеш чрез интернет.
Вие и двамцата не сте добре, ходете тренирайте в зала и не ми пишете глупости.Транирал съм много спортове и много добре ги знам нещата.^Вземи и научи нова дума освен трол. gfy
Последно редактирано от xantia : 09-05-2013 на 10:01
Да, разбира се ... Ще се смалиш до към метър - метър и десет
Не съм ви молил за сарказъм.
Няма да попречи на развитието ти .Точка.