- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Подходящ университет
Пак ли акани спорове?
Аз пък подкрепям хора,които имат смелостта да оставят всичко тук и да си хванат дупето в ръка , да заминат и да започнат отначало.
Аз едва ли бих могла.
maDamn
'Що бе, к'во ти пречи с на мама и тати издръжката?
Т'ва не е насочено към никого. Но имам само една-единствена позната, чиито родители не са похарчили нито стотинка повече от първият и самолетен билет по образованието и. Другото... другото е все едно дали ш' си във Винса или в пичка си кьорава, то се от мама и тати излиза. Зависи тЕхното дупе как е...
Не, не става въпрос само за пари. Въпрос е на адаптация, на смелост. Аз едва ли бих могла да оставя всичко тук, като се има предвид например, че имам известен опит и осова под краката си. Като цяло всички нови начала са трудни. В тази връзка го казах.
Нашите ми бяха предложили да уча в чужбина, нямаше и нещо,което да ме спира. Щеше да е нещо абсолютно ново, но нямаше да е нещо,което да сложи край на друг много значим етап от живота ми. Отказаха ме финансите,като цяло. Знаех ,че няма да им е хич лесно, а и не съм особен привърженик (засега) на чужбинаТа.
ПС: Да кажем,че имам един живот тук, на средата на висшето си образование съм и решвам,че прекъсвам тук и заминавам на абсолютно ново място...най-елементарен пример. Би ми било много трудно и ако не е крайно наложително, не бих го направила.
Но "крайно наложително" се тълкува различно от всеки, така че...
Последно редактирано от granger : 09-21-2013 на 12:37
maDamn
Каква изградена основна и живот на 18 години? Аз уважавам хората,които остават да се пробват в България, не защото мама и тати са им близко и разполагат с цяла фабрика... Уважавам тези, които въпреки огромното им желание и избор да живеят в чужбина - са решили да останат и да се борят за държавата си. Уважавам човек, който е заминал, но мисли за родината си.