- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Дали кученцето ми осъзнава, че е спасено?
Взех си кученце от улицата (буквално; около 3 месечно, най-вероятно изхвърлено) и ми е интересно според вас или пък вашият опит дали осъзнава, че вече е в безопасност? Дали може да усети, че вече си има свой дом, стопанка, винаги ще бъде ценено и обичано или просто смята, че това е естественият ход на събитията? Осъзнава ли сегашното си положение спрямо предишното?
Досега съм си взимала по този начин само котки, но те са толкова по-самостоятелни и независими, че реално само спят/почиват, ядат и се гушкат с нас тук - през останалото време са си по котешки задачи на двора и по покривите...
Знам, че въпросът е абстрактен, но ми е толкова трогателно да мисля върху това...Интересно ми е и вашето мнение. =)
Мисля, че като е толкова малко не може да го осъзнае и като порастне ще се чувства сякаш винаги си е било така. Но ако кучето е голямо и е приютено то съм почти сигурен, че ще е наясно.
Осъзнава, кучетата са умни животни.
Макар че щом е толкова малко, след време сигурно ще забрави, че някога е било на улицата.
Според мен осъзнава.Както казаха, кучетата са умни животни.Не мисля, че ще забрави лишенията на улицата.
Според мен съзнава. Животните са толкова сетивни, със сигурност му прави впечатление освен топлия дом и храната, това, че го обичате, гушкате го, усеща присъствието на семейството си.
Пожелавам ти да те радва много и да ти е живо и здраво!![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
То има ли значение дали осъзнава?Така или иначе от него ще получиш само благодарности и обич,независимо дали осъзнава или не!
Толкова ли ти е важно дали осъзнава или не?? За това ли си го прибрала? И да, осъзнава и винаги ще осъзнава мога да ти гарантирам...
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Не осъзнава, но усеща. Между съзнанието и чувствата има голяма разлика. Със сигурност не осъзнава, че е спасено и че е минало през такъв период. Обаче 100% усеща, че вече някой се грижи за него и е обичано.
Т'ва е куче, за Бога! Престанете да им приписвате човешки черти. Т'ва е животно, то не мисли, не осъзнава. Усеща допира ви, топлинката от телесната ви температура, кат' се удари някъде, изгражда условни рефлекси и действа според инстинкта си. Не защото е разсъдило, че така трябва да постъпи и не защото много ви обича. Просто 'щото е куче и това правят кучетата.
Не осъзнава че е спасено , защото е малко , като осиновените бебета , които не помнят че са осиновени.
Колкото и да натякват да не приписваме на животните човешки качества , това че кучетата са умни , сетивни , предани и привързващи се същества няма да спре да важи.
Гледай го с любов и то ще ти отвърне със същото , независимо дали съзнава или не какъв е хода на събитията![]()
Просто беше много наплашено, когато го прибрах - щеше ми се да знае, че нищо от преживяното няма да се повтори и да забрави за предишният си живот... И предното ми куче беше така - изхвърлено от "прекрасни хора"; до края на живота си не можа да свикне, че вече искат да го погалят, не да го ударят. Плачеше ми се всеки път от реакцията му...Никой и нищо не заслужава да изпитва такъв страх, за това се надявах малкият или да забрави, или да приеме, че вече е друго.
Прибрах го, защото не съм усещала толкова силна връзка с друго същество. Точно, защото няма човешки черти.
(Преписването на такива би било обидно за което и да е животно, впрочем.)
Вече е добре. Игрив, любопитен, гонещ опашката си и изяждащ огромно количество храна. Обича да си играе с пит були и немски догове. Много е храбър, чак му се възхищавам. От наплашеното топче, свиращо се в ъгъла при видът на колан не е останало нищо.
Ветът го дава 25 кила в переспектива...От сега му подготвих собствен диван.![]()
Прекалено много човешки качества им давате на кучетата. Да, умни са, но не очаквай да помнят какво е станало преди толкова много време. Важното е сега да те обича.
Вижда, че има нов дом, ново семейство, като го галите и гушкате се чувства обичано..Но не осъзнава, прекалено е малко..Всъщност и голямо да беше според мен нямаше да осъзнава..А сега като е малко няма и да си спомни, че е било на улицата, ти помниш ли какво си правила на 3 месеца? А и кучетата са с много краткотрайна памет.. :/