- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Хелоуин в България?
Чакай сега - ти български или източноправославни празници искаш да празнуваш? Хелоуин не е принадлежи нито на източната, нито западната църква. Той е езически култ като Еньовден, Бъдни вечер, Коледа, Бабинден, ТРИФОН ЗАРЕЗАН, който така защитавате от Свети Валентин. Никой от тях не е християнски, нито е "измислен" от българите. Какъв е проблемът тогава?
Интересно, ако празникът идваше от.. например Украйна, Русия или Беларус, щяхте ли да сте така настроени към него, червени господа?
Последно редактирано от dimitar., : 10-19-2013 на 14:18
А от хърватска или унгария : ?
Последно редактирано от dimitar., : 10-19-2013 на 17:48
Абе, пича е толкова заблуден, че то явно каквото и да се опиташ да му обясниш - едно си знае, едно си бае.А освен това не даде и отговор - защо празнуваш Коледа, примерно, след като нито е православен, нито български?
Празнувайте си го, обаче в България само бабите ще ви дават вафли по къщите.
Хубава работа. За деня на българските будители няма тема, ама баш за един чужд празник има. Браво бе.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Празниците са част от фолклора на даден народ. Тъй като Хелоуин не е част от българския фолклор, не виждам смисъл да се празнува в България, даже ми се струва малко смешно, все едно да празнуваме индийския Дивали, който е не по-малко интересен от Хелоуин.
А самият Хелоуин като много други иначе хубави празници е безобразно изкилиферчен от американската поп-култура, като смисълът му е сведен само до там децата да се костюмират и да се тъпчат с бонбони. Истинската същност на празника няма нищо общо с тази, която всички виждаме по американските филми и на която толкова много се радват някои хора (между другото, мисля, че ако не бяха въпросните филми, повечето от вас изобщо нямаше да подозират, че някъде по света съществува подобен празник.) Много от "празнуващите" Хелоуин в действителност не знаят какво се чества на този ден, което прави "празнуването" му да изглежда още по-нелепо.
Но пък на когото му е толкова интересно, да си го празнува, на никого нищо не казвам![]()
Последно редактирано от Au79 : 10-22-2013 на 17:31
Мен повече ме дразни "Осми" (08.12). : )
В България това може да се използва за повод да се съберете с приятели и да се напиете![]()