абе а я всъщност да те питам, че не ми се занимава да отварям теми по форумите и да занимавам хората с глупости. Отскоро почнах да се мъча да ригвам и дотук добре, ама по стечение на обстоятелствата (основно щото ме мързи да моделирам сума базови мешове) си вадя направо моделите за скулптване от един плугин за софтамаж. Финтът е, че не са в права Т поза - ръцете са свалени надолу и има стабилен ъгъл в лакътя.
Аз следващия път просто ще го коригирам това в Софтамаж, но ми е любопитно как се оправя проблемът при условие, че вече е налице.
Селектнатото е локатор, към който са констрейнтнати ИК дръжката и самата длан - нищо сложно, де. Проблемът е, че редполагам виждаш в каква посока сочат аксисите - ако парентна локатора към контрол за ръката, на който съм фрийзнал трансформите аксисите отиват в world space ; смис XYZ и нямат нищо общо с тези на локатора. Съответно ако въртя контрола в Z реално ще въртя локатора във всичките три ..
Някакво решение как да направя така, че аксисите на контролът да сочат в същата посока, в която и тези на локатора, но без да имам никакви стойности върху него ?
Малоумен въпрос е и реално е безсмислено 'щото проблемът ми е със самия модел, ама все пак ... ;д Някакви идеи ?