- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Интересува ли ви какви оценки имате или за вас е важно знанието.
Има хора на които не им пука какви знания имат за тях важни са оценките.
С ръка на сърце си признавам, че съм такъв, а вие?
Познавате ли такива хора, дразнят ли ви, такива ли сте???
Е в университета според мен е истинското учене, но не може да се отрече, че и в училище не се учи. Може да имаш хубави оценки, но е важно поне тук-там да знаеш нещо.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Оценките ми са важни, за да мога да вляза, където искам.
Знанията ми са важни, за да мога да работя, каквото искам.
За сега и двете ги получавам без много зор, така че съм доволен.![]()
Интересуват ме и оценките и знанията. Ако бликаш от знания ме съмнява все оценките да са около тройката. Естествено има предмети, които не ме интересуват особено много, но за мен е важно, че въпреки всичко съм положила някакви усилия и съм успяла да докарам прилична оценка. Въпреки, че си признавам, че петиците по математика за 11-ти и 12-ти клас са си чисти тройки.
Не се дразня на такива стига заветната им цел в живота да не е пълното 6. Иначе и сега в университета имам изпити, които само искам да изкарам някак си (или дори да компенсирам с малко), защото нямам интерес да продължавам в тази област нататък, но като обща първа година ми ги изискват.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Интересуват ме оценките, защото са ми важни за дипломата, а повечето неща, които учим са ми безинтересни или поднесени по ужасно скучен начин. Но в никакъв случай не мога да кажа, че съм бележкарка, 6.00 не ми е фикс идея.
Иначе познавам и да, дразнещи са.
Ако имаш знания, получаваш съответната оценка. Няма такова нещо, като - "имам знания, но ми писаха слаба оценка", ако ме разбираш.
Интересува ме да се занимавам с това, което ми е кеф. Да се образовам и развивам.
"Знанията" са нещо, абстрактно, още повече, че се оценяват от хора и то с числа.
Ако имаш знанията, оценките само ще отразяват това, че ги имаш. За това са и самите оценки? Как точно ще имаш знания и ще имаш ниски оценки не ми е ясно.
Доста безумна тема според мен![]()
Искам да попитам имам ли шанс да се преместя в друго училище в 10клас ако ме изгонят ? Уча в езикова гимназия, задължително ли трябва да вляза в училище със същия профил или мога да държа приравнителни за всякакви училища ?
мен ме интересуват и двете , а и оценките отговарят на знанията ми , останалите не ме дразнят по никакъв начин - не ме интересува кой как е изкарал оценките си, аз гледам себе си , в крайна сметка не живеем за другите.
Аз съм на сто процента съгласен трябва да си голям гадняр за да го направиш, а и плюс това да си бележкар е друго. Случвало ми се е един път два пъти, седя си уча, уча отида на училище, някой двойкар го наместят до мен и оп една петтица или шестица зависи, колко коеректно е преписвал. А бабините деветий, от сорта не преписвай от другарчето, че може да е сбъркало и ти да сбъркаш. Не важат, ако знаеш до кой да седнеш.
На мен ми е все тая кой преписва от мен и какви оценки вади, стига да не ме занимава с нищо и да не ми пречи да си направя контролното. Доста често се случваше някой да си повярва, че съм му длъжен с нещо и да вземе да ми държи сметка що не съм му написал и неговото контролно, ама и за това си има лек.![]()
Съществува нещо, наречено пресяване на знанията. Отсяваш си най-важното и не ти пука кой крал управлявал Швеция през 1675 например.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Но е хубаво да знаеш такива неща от обща култура.
По темата.
Знанията ,и това в главата са важни . И да си отличник ако нямаш ,и най-малка общо култура оценките нямат смисъл
Не че ,не са важнi въпреки ,че до 11 клас съм била частен ученик съм се старала да имам само dobri ocenki . Въпреки ,че покрай лагери и т.н ми е била доста по трудно от на децата в училище . Оценките са важни за кандидастване и т.н ,но ne sa основното нещо .
Чак пък да знаеш краля на Швеция през 1675. Това не е обща култура, а детайли, които се научават чрез интереси.
Плюс това, понятието обща култура е много тъпо. Преди доста месеци имаше такава тема, в която Чачо, Сиси и други дискутирахме точно този въпрос. Няма дефиниции за термина обща култура. Ние сами рисуваме границите му, а това го прави субективно и невярно. Та, избягвай да го ползваш, синеочке.
Маги може и така да е . Но няма да е минус ако го знаеш .
Аз съм туризъм ... И ще си уча английския. По другите предмети 4ки ми стигат, освен по английски![]()
Оценките ми трябват (трябваха) за дипломата - до там с тяхното значение за мен. Някакво число не може да определи твоите знания/умствен багаж (дали си тъп защото имаш 2ки 3ки 4ки дори или си някакъв гений защото си с 6). Повечето хора, които ги беше грижа само за оценките си бяха чисто и просто глупави. Те не усвояваха нищо, не разбираха нищо от това дето бръщолевеха, когато ги изпитват. Те само си сядаха зубреха си по 6 часа на ден и след 2 дни ако ги попиташ какво са учили няма да ти кажат, защото не знаят.Не ме дразнеха не съм общувала много-много с такива хора просто защото ще ти дърдорят как са направили контролното :l
винаги съм се стремяла да имам максимума
признавам си аз съм бележкарка
не смятам, че това е толкова лошо
от всички предмети, които учим единственият, който ми е интересен и уча не по задължение Свят и личност
всичко друго ми е скучно, но се навивам да уча и изкарвам отлични оценки, не заради дипломата толкова, колкото за това да бъда пред другите...