.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 82
    Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Тате, не си прав

да, иска е език и да си финансово подсигурен, но и висока диплома

Мега фен Аватара на Баща Ти
    "Висока" диплома е много относително нещо. Миналата година се бях навил да уча в чужбина и проверих как седи въпроса с технически/научни/ИТ специалности. Искат език, пари и среден успех от дипломата 5. Даже малко бяха местата, където има допълнителен изпит.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Ти колко си зле...
    Много е зле..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Искам да взема диплома и да имам хубави оценки.
    Каквото ми трябва, си го знам.

Едит : Даже бих си платила за диплома. Не ми дреме. Професия имам, а трябва да ходя на малоумни изпити. У лево.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ок, може и така да е
    може би зависи къде кандидатстваш
    аз не съм се интересувала, защото оставам в България
    явно съучениците ми са решили да влизат на места, където високата диплома е важна

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Естествено, че зависи. Като цяло в чужбина не е проблем влизането, а задържането там.

Абсолютно всичко зависи от специалността! Едно е да влезеш икономика, друго е медицина...

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от BoysInc97 Виж мнението
    аз щом ще уча в чужбина, няма да е в някой забравен от господа университет
    Заблудено си малкото ми детенце.... И в чужбина има забравени от бога университети...

Абсолютно всичко зависи от специалността! Едно е да влезеш икономика, друго е медицина...
    Много ги разбираш нещата хахахахахахахахахахаха...

anonymous708973
    Guest
    Жадувам да чуя къде е разликата. Обясни ми я, моля те.

И ти, и Баща Ти дрънкате глупости.

Nakadah е сигурно единственият в темата, който е загрял нещата.

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Заблудено си малкото ми детенце.... И в чужбина има забравени от бога университети...
    ами аз казвам точно това....всички тук гледате да се заядете с другите, дори без да помислите

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Жадувам да чуя къде е разликата. Обясни ми я, моля те.

И ти, и Баща Ти дрънкате глупости.

Nakadah е сигурно единственият в темата, който е загрял нещата.
    PinkPan7her явно ти хич не си загрял/а нещата...айде вземете да проучите малко нещата и след това ми говорете, че е все едно дали ще кандидатстваш икономика или медицина...говорите на сляпо, без нищо да знаете

anonymous708973
    Guest
    Душа, аз вече кандидатствах. Че ме и приеха.
    За медицина, примерно в Германия, наистина искат убийствено висок успех. За другите страни не знам как е.

Обаче не е "АБСОЛЮТНО ВСИЧКО" зависи от специалността. Доста неща НЕ зависят.
    Хайде като си 97, да не ми даваш акъли кое да проуча :д

Мега фен
    Град
    Earth...
    всички тук гледате да се заядете с другите, дори без да помислите
    говорите на сляпо, без нищо да знаете
    Прав си 11 годишен сополанец. Моля те, игнорирай факта, че образованието което аз имам ти никога няма да имаш и когато аз съм влизал в университет във великата чужбина мама още ти е бърсала задника.

Прав си 11 годишен сополанец. Моля те, игнорирай факта, че образованието което аз имам ти никога няма да имаш и когато аз съм влизал в университет във великата чужбина мама още ти е бърсала задника.
    Хахаха......"образованието което аз имам ти никога няма да имаш " Сподели с нас какво си завършил и къде, та да ти се възхитим малко! Станфорд или Колумбия? Харвард, Калифорния, Корнел? Или може би си професор в Кембридж? Нека да научим за постиженията ти :P

За мен е важно знанието, винаги съм имал 2-ки, но аз знам, че знам за 6.

Мега фен Аватара на draid
    Ще се светнете някога, че не е важно как ще влезете, а какво ще научите и как ще излезете.

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    Бележкари бол.
    Дори не се дразня(или поне спрях, защото видях, че е безсмислено) когато те имат повече от мене. Поне знам, че съм показала знанията си, заслужавам полученото и най-вече - била съм честна към себе си.

Повече от фен Аватара на C0oKieS
    и двете са важни

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Оценките ми са важни, за да мога да вляза, където искам.
    Знанията ми са важни, за да мога да работя, каквото искам.
    За сега и двете ги получавам без много зор, така че съм доволен.
    Да. Същото ми е горе-долу. Не познавам подобни хора, всеки от приятелите ми иска да научи нещо и да покаже максимума от себе си. Всички си имат цел. Никой не иска 6 само заради самата оценка. Тези хора от класа основно са влезли да учат в училището, за да не бият кучето. Не ги интересуват оценките, стига да имат повече от 2.

Знанието не се мери в оценки. Човек може да назубри нещо и да изкара 6(както правя понякога аз) и после от "наученото" не остава нищо. Разбира се, и оценките са важни. Ако имаш 5 и 6 и знаеш, че си ги заслужил, защо да не им се радваш? Аз съм се ядосвала, когато учителят ми пише 6, без самата аз да мисля, че съм го заслужила или обратното - смятам, че мога повече.
    ...
    На входното по ГИ едно момиче преписа всички отговори и само дени написа от себе си. Изкара 16 точки, което бе 5--. Момичето, от което преписа повечето неща има 15 точки - 4. Редно ли е преписвачката да се радва на оценката, както стори?!

ПП: Предпочитам История пред География, проблеми с г-жата!
    Последно редактирано от didi222 : 11-12-2013 на 13:22

Повече от фен Аватара на vas4e3to0
    Град
    Днес на Марс , утре на Венера!!!
    there is a difference between people who are smart and people who get good grades.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от vas4e3to0 Виж мнението
    there is a difference between people who are smart and people who get good grades.
    Would you care to explain?

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Ще се светнете някога, че не е важно как ще влезете, а какво ще научите и как ще излезете.
    Вярно си е.
    Много лесно е да влезеш някъде. Доста по-трудно е да излезеш.

Would you care to explain?
    Знаеш как е в България /пък и на много други места/ - назубряш повечето материал по повечето предмети и си изкарваш 6-чката. Изключваме математиката и някои други предмети тук /главно тези в natural science/. Ако дадеш на същите отличници изпит на цял материал покриван по време на период от 2-3 години, същите 6-ци ще се превърнат в 4-ки, ако въпросните имат късмет.

Понятието "интелигентност" е субективно нещо. Има доста качества, които според мен принадлежат в графата "интелигентност", защото образуват въпросното съществително, но и които не могат да се измерят с тестове и оценки.

Разбира се, има начетени ученици, които наистина научават. Цитирам класната си и учител по история:

"В класа ми има три типа ученици:

1. Първия чете материала.
    2. Втория чете материала и го разбира.
    3. Третия изобщо не отваря учебника.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Исках момичето със заучената фраза да ми го обесни. За това и го зададох въпроса по дадения начин.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Вярно си е.
    Много лесно е да влезеш някъде. Доста по-трудно е да излезеш.
    Това е факт. Много пъти съм го казвал.

Знаеш как е в България
    За съжаление знам колко е трагично положението в момента. Разликата между 3 и 6 е 1 бутилка....

Понятието "интелигентност" е субективно нещо. Има доста качества, които според мен принадлежат в графата "интелигентност", защото образуват въпросното съществително, но и които не могат да се измерят с тестове и оценки.
    Много често 1 човек е смятан за интелигентен когато хората около него го харесват. Когато този човек говори неща в които хората около него вярват. Когато 1 човек не е харесван по 1 или друга причина той е смятан за тъп. Същото важи и за когато 1 човек казва неща които на тези около него не им харесват. За това и това дали някой е интелигентен е субективно. Проблема е, че и начина по който много от хората правят заключение дали някои е интелигентен или не е субективен при което се получава, така, че дори и някой да е интелигентен не всички ще са на това мнение.

И пак ще повторя, че оценките определено показват умственото състояние на човека. Може би не в училище където оценките се дават за присъствие, но в края на университета определено. Разликата която виждам между моите колеги е огромна.

"В класа ми има три типа ученици:

1. Първия чете материала.
    2. Втория чете материала и го разбира.
    3. Третия изобщо не отваря учебника.
    Не знам какво точно имаш под предвид като казваш, че не отварят учебника. Има хора които запомнят много повече когато слушат в час от колкото когато четат. Това са много малка част от обществото, но ги има.

И във всеки клас има черни овци. Цялата идея на оценките е да разграничи различните ученици.

И двете са важни и нужни, но лично за себе си предпочитам знания и богата обща култура /макар да е доста обширно понятие/ .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си