Първоначално написано от
redbul2
Аз не виждам къде са тези комунисти и кои са? По история съм имал винаги отличен и сега чета книги от интернет и библиотеката. Комунистите след първата и втората световна война са национализирали и одържавили абсолютно всички частни фирми,банки,капитали. Имало е репресии и концлагери за тогавашните бизнесмени,банкери,фабрика нти. Не виждам кое е "комунистическото" на партия БСП. Голяма част от тях въртят свой бизнес и някои са милионери,както и депутати от останалите партии правят същото. Навремето Сталин е разстрелвал всеки набеден за "капиталист". Бесепарите одобряват пазарната икономика и капитализма. Не виждам с какво точно са комунисти. Комунисти са Фидел Кастро и управниците на Северна Корея.
Колкото до това,че са били в бившето БКП,аз съм срещал статистики. Около 1981 година БКП е имала 900-950 000 партийни членове. Ако всеки от тях е имал четиричленно семейство,какво се получава? Към 3 милиона и 600 000 души-4 милиона. Имало е и чистки. Тоест броят на хората минали през тая партия е много по-голям. Една голяма част от тях са били в БКП за далаверата,като единствена политическа партия тогава. Дай му на българина да се издига не със способности и качества,а под крилото на някоя партия.
Аз не мога да те разбера. "Голяма част от българите гласуват за Герб, само и само за да не влязат ДПС или БСП ." Външният министър на Борисов, Николай Младенов е племенник на "другаря" Петър Младенов. Който пък е бил в Политбюро на БКП,а след 1989 г е Президент от БКП. За бащата на Николай Младенов журналистите съобщиха,че е бил офицер от комунистическата ДС. Професор Божидар Димитров е бил агент на ДС. Борисов го освободи като министър след силен натиск. За Цецка Цачева четох на много места,че е била партиен секретар на БКП преди 1989 г. Как "антикомунисти" гласуват за ГЕРБ,а в тая партия има бивши комунисти отпреди 1989 г? Това не мога да си го обясня. Или бившите комунисти и ДС агенти когато са в ГЕРБ не са бивши комунисти и ДС агенти?
А за ДПС си в голяма грешка. Както и много като теб. Значи, имаме около 10 % мюсюлманско население в България. Партия ДПС няма как да не вземе 5-8-10 % от гласовете. Просто няма как да не стане. Защо се набиват бръмбари в главите на хората? Че тя може да не влезе в парламента? Има го населението,което гласува за нея. И това население няма как да изчезне. Нещо повече с тая анти-ДПС кампания само озлобяваме турците против нас. И те едва ли ще забравят това. Имат слонска памет. Като водите кампания против тяхната партия ги настройвате враждебно срещу нас. Това мога да кажа. Дано някой размисли върху тези неща и се намери достатъчно мъдър политик,който да спре тая безсмислена кампания.