- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- вашият ежедневен грим през лятото
първо се извинявам,че повтарям тема,но другата не знам къде изчезна
по принцип ходя без грим,но когато съм в добро настроение мацвам по една спирала и бб крем ... от няколко дни все гледам канали на момичета и се интересувам от ежедневен грим и ми направи впечатление,че всички слагат по много неща и за това направих темата.Ето основния въпрос: в какво се състои вашия ежедневен грим ( и най -малките неща)
другото с какво се грижите за лицето си отделно като изключим почистване на грим/хубава основа и качествена козметика. Особено през лятото нещо по-специално ? През лятото лицето ми хем става хубаво,хем има нужда постоянно от освежаване и се чудя какво да си взема.
Аз се мажа с хидратиращ крем, след това лек фондьотен или пудра или без (зависи в какво настроение съм ) спирала - задължително, кафяв молив за вежди-задължително, черен молив - почти всеки ден и общо взето това е, не смея да се цапотя с каквото ми трекне, защото от повечето гелове, тоник, води се изприщвам, кремове![]()
Дарена съм с почти безпроблемна кожа (само малко по-суха, отколкото трябва е), така че общо взето не полагам грижи за неяЛятото обаче задължително преди да изляза от нас си мажа лицето със слънцезащитен крем, защото имам малко лунички, а не искам да се увеличават ;д
Ежедневният ми грим представлява спирала, черен молив, който всъщност не използвам всеки ден и балсам за устни/ гланц/ светлорозово червило (зависи в какво настроение съм :Д). Лятото пак ще бъде такъв.
Слънцезащитен крем,руж,малко бронзираща пудра,спирала. Може и очна линия,ако имам повече време,ама рядко става![]()
Слънцезащитен крем непременно.Това е.Когато съм в настроение слагам спирала, бял молив във вътрешния ъгъл на окото и малко под веждата, като хайлайтър :Д и нещо на устните за цвят. :Д
сега слагам бб крем/пудра (понякога и двете ;д) ,спирала и телесно червило.
лятото мисля същото + бронзираща пудра или руж.и слънцезащитен крем.
а да ви питам colorstay става ли да се ползва лятото ? чувала съм,че не е
от най-леките фон дьо тени ,но искам да го пробвам,че нещо от последния ми бб крем
не съм доволна.
Слънцезащитен крем-задължително, руж и очна линия.
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
защо просто не си купиш бб крем друг ? просто според мен това е идеалния вариант.. смисъл като чуя фдт. ( колкото и лек да е ) някак си не ми се връзва за лятото
п.с. иначе афинитон пробвала ли си ? лично на мен не ми е кой знае колко тежък,но аз слагам по много малко![]()
Гримът ми е същия като зимния, само заменям крема (от 2 месеца дори го пропускам) и течния фдт с мус.
Слагам фдт - невероятния мейк ъп финиш на Асам, 2 вида коректор (1 под очите - течен на Римел, 1 за навсякъде другаде - камуфлажен на Катрис). Старателно си слагам бронзант, временно бойкотирам ружа, че нещо не успявам като хората. Понякога, ако имам време, слагам и очна линия, ако нямам - направо спирала. Гланц/Червило и това е.
Трябва задължително да си купя пудра, която ще слагам след коректорите и преди бронзанта.
С тази четка - http://www.kikocosmetics.co.uk/acces...M0050100310300, бронзантът ми е меденката на Флормар, която ще използвам още 10 години сигурно :Д
Правя рибка - онова с гълтането на бузите и започвам от ушите навътре към лицето, за да съм сигурна, че ще е равно, като "оцветявам" точно пространството под най-издадената част.
Трудно е за обяснение, далеч не се справям идеално, но е много по-яко и естествено с бронзант
Минавам и от двете страни на носа, за да изглежда по-тънък и по цялата линия между кожата и косата (чело, слепоочия и надолу до ушите, откъде ми почва контурирането за скулите.)
^ ъм т.е. под мястото на което се слагат перлите/ружа ?
Всъщност слагам доста работи, а не изглежда така. Аз все още си слагам кремчето на Biofresh преди грим, но май скоро ще го заменя със слънцезащитен. Отгоре слагам BB крем и пудра. Ако имам нещо за прикриване слагам и коректор. Почти винаги слагам руж, а понякога и леко мацвам хайлайтър.
На очите слагам сенки в какъвто цвят ми е кеф и после молив или очна линия. Най-накрая слагам спирала.
Почти винаги слагам и някакво червило, а от време на време го замествам с гланц.
BB кремът ми в момента е с фактор.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Не нося грим всеки ден, защото сутрин не ми остава време да си сложа, но ето това нося, ако ще излизам.
Ще ги подредя по реда, в който ги слагам.
> Матиращ крем за лице на Нивеа (Добро е кремчето)
> Стик-коректор на essence (И него си го бива, само дето понякога ми се събира в сгънката на клепача.)
> Пудра на Ейвън (Доволна съм г/д, въпреки че понякога слагам прекалено много и ставам бяла като призракИ ако не беше гадната му миризма, нямаше да имам никакви оплаквания
)
> Молив за очи на Ейвън (Доволна съм като цяло, въпреки че ако си сложа към 17ч. да речем, към 22-23ч. вече се е размазал.)
> Спирала Голдън Роуз/Риммел
> Балсамче за устни с цвят на Нивеа
Понякога вместо молива слагам очна линия-гел на essence, от която съм много доволна.Четчицата, с която я слагам, също е тяхна.
А бихте ли ми препоръчали някакво ружче, не много скъпо? Аз по принцип не нося руж, но искам да изпробвам. По принцип имам натурален тен и понякога използвам фдт, за да го изравня. Обаче си мисля, че щом съм с тъмна кожа, няма да ми стои добре ружа. Вие как мислите? Бих сложила и снимка, но на снимките изглежда много, много по-светла кожата ми.![]()
+ при мен е същото ,много съм беличка ама не ми отиват почти никакви цветове.и аз имам детско лице.
от време на време слагам някое съвсем леко розово червило,което почти не се вижда ;д
иначе за бб крема - ползвала съм и на Гарние и на Нивея сега,но не ми харесват и двата
и не знам какви други марки се предлагат в България.За това реших да си взема
някакъв фон дьо тен и се спрях на colorstay.
в една друга тема едно момиче (мисля,че fizzyg) го хвалеше и ми
го препоръча.чувала съм много хубави неща за него и смятам и аз скоро да
си го взема.![]()
Последно редактирано от weheartiit : 05-11-2013 на 13:40
Моя грим е абсолютно винаги един и същ. Винаги.
А именно: ФДТ, пудра, телесни сенки, очна линия, озаряващи перли, които ползвам като руж. ^^
Гланцове за устни не обичам и като цяло на устните си изключително рядко слагам я балсам, я червило.. ^
Иска ми се сякаш да пробвам под очната линия да се нацапам с някакви цветни (тюркоазени примерно) сенки, да видя как ще стои.. :3
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
ФДТ, пудра, руж, спирала и балсам за устни. За по - специални случаи си слагам и очна линия и червило
Humans need fantasy to be human.
А я да питам.. вие кога си слагат ФДТ/пудра/коректор ? Защото по ТЛС има едно предаване, в което една мацка гримира други мацки и им слага ФДТ след като ги гримира, т.е. слага го последен, което според мен е тъпо :о Както и с коректора под очите и т.н..
Аз като се гримирам, буквално все едно се рисувам и винаги почвам от основата, а накрая спирала..![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Моята кожа е почти безпроблемна да чукна на дърво,имам само леки пъпчици мехду очите и леко по извивките на носа.Но си я почиствам всеки ден и се оправят бързо!Та аз лично се харесвам с лек грим,фон дьо тен не слагам,за пудра не искам и да чувам.Само лек черен молив,спирала и гланц-това е.Много ми е смешно когато видя някое момиче с чиста кожа да се клепе като клоун с пудри и така нататък!Аз лично държа на естествената красота,защото така както се клепят 'кифлите' след някоя друга годинка ще приличат на бабички и най-смешното е,че си мислят,че са по-хубави като се бетонират с грим![]()
![]()