- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- ПОМОЩ! Първото бръснене!
Здравейте! Наскоро се загледах в огледалото на силна светлина и открих че са ми поникнали косъмчета над горната устна и по краищата на самата уста. Имам един съученик, който има силно окосмяване, навсякъде. Над горната устна, под мишниците, ръцете, краката, за чатала не знам. Седми клас съм, на 13. Та, да ви питам:
1. Има ли значение броят на ножчетата;
2. Някой по-хубав гел, пяна, автършейв;
3. Дали ще е проблем ако се избръсна с един от онези турските сапуни, вместо с пяна, както прави баща ми;
4. По посока на косъма или контра?!;
5. Къде с какви движения трябва;
6. Кои са най-чувствителните места и как да ги "обработя"?
П.С. Мога да питам и баща ми, но ме е малко (не точно малко) срам. Благодаря предварително!![]()
Най-добре се посъветвай с баща си, така или иначе някой път ще се засечете в банятаняма от какво да те е срам, даже мисля, че биха се зарадвали за теб, че вече си "пораснал" и започваш да се бръснеш
![]()
Моят баща ми е казвал да не се бръсна толкова рано (на 15 съм) защото после ще почва да расте все повече и повече. Според мен изчакай още 3 години нищо че има какво да бръснеш. Но това е мое мнение както си прецениш.![]()
1.Мисля че не
2.В това отношение лидер е Gillette
3.Никога не съм пробвал
4. За мен няма значение
5. Къси плавни движения , и ако ти е по-гъста брадата , на всяко движение да измиваш самобръсначката
6. За мен това място е под бакембардите , защото най-често там се порязвам, но за теб тези чуствителни места ще бъдат около пъпките по лицето ти.
Ако се бръснеш без турски сапун или пяна , си мокри лицето с топла вода предварително.
1. Има ли значение броят на ножчетата - да, вземи си самобръсначка с 3-4.
2. Някой по-хубав гел, пяна, автършейв - гледай да е на марка, която си чувал просто. Gillette, Nivea.
3. Дали ще е проблем ако се избръсна с един от онези турските сапуни, вместо с пяна, както прави баща ми - няма да е хубаво.
4. По посока на косъма или контра?! - по посока растежа на косъма.
5. Къде с какви движения трябва - на рекламите не си ли гледал как го правят?
6. Кои са най-чувствителните места и как да ги "обработя"? - предполагам контура на челюстта ти. Просто мини внимателно и това е всичко.
И според мен можеш спокойно да питаш баща си.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Ти имаш два косъма, няма никакво значение с колко ножчета еПък и по принцип не виждам смисъл от 4-5-200 ножчета, важното е да са остри и да ги сменяш често. Бръсни се след баня, а гел или пяна е въпрос на предпочитание, аз лично ползвам гел на Жилет, афтършейв също. И бръсни по посока на косъма. Най-чувствителни места няма, порязването най-често става от бързане.