.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Английска филология в СУ

Здравейте

Имам няколко въпроса. Първо, искам да знам срували си да се записвам или е загуба на време? И въпрос към тези които вече учат, знаете ли като какви ще се реализирате?

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Учител, преводач ала-бала.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    Учител, преводач ала-бала.
    Фейл.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Фейл.
    инжинер и аструнафт също
    филолозите се пак са кацнали първи на луната

Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    инжинер и аструнафт също
    филолозите се пак са кацнали първи на луната
    Е то щом за теб един филолог може да е само даскал и преводач, ясна е тя..
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Ами аз английски филолог инженер не познавам.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Даже не ми се спори..
    Dr. Gregory House

Мега фен
    Даже не ми се спори..
    К'во фейл ? Знаеш английски и ... ? http://sites.uni-sofia.bg/english/courses-ba.html
    Е ти я програмата.

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    К'во фейл ? Знаеш английски и ... ? http://sites.uni-sofia.bg/english/courses-ba.html
    Е ти я програмата.
    Бакалавър филология съчетана с хубав магистър (а днешно време всеки записва магистър.) Могат да ти отворят толкова много врати, че не е истина..

А от друга страна, с филология най-малкото, което може да стане от теб е даскал, преводач.. Можеш да се насочиш към лингвистиката също и към много други области, всъщност..

Пример:
    Аз също уча филология и ще запиша МО магистър, знам 3 Европейски езика (включвам Българския), а в момента уча 5 от Близкия Изток (за който се интересува: Дари/Фарси/Таджики/Кюрдски/Арабски), като запиша МО, ще запиша Немски в университета и отделно от сега се мъча върху Френския..
    Понеже уча в СУ и съм държавна поръчка може да си запиша магистъра след втората година бакалавър, ако съм си взел изпитите с над 4. Аз така и ще направя, та на 22 излизам с МО и познание по 10 езика..
    Английски/Български/Руски/Немски/Френски/Таджики/Фарси/Дари/Кюрдски/Арабски.. А отделно знам и Латински от даскало.
    Кажете ми ся, че няма да имам реализация за да ви се посмея малко...

Всичко е въпрос на съчетаване на познания и умения, тваЙ е..
    Английската филология според мен хич не е лош избор.. само трябва да си избере с какво да го съчетае.
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    познание
    Точно така.

Излизаш с нищо друго освен едни познания по 90% от езиците, които изброи - изключвам английския и българския. Едни познания за един език не са равни на владеенето на дадения език.

И аз съм учила сръбски, руски, италиански и не знам си какво си и то винаги за период по-голям от една година, имам познания по изброените езици, но дотам.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Пич, много си се вкарал. Горовиш Английски и Български, кой е 3тия? Сега учиш Иранистика, хубаво , да речем ,че го научиш + арабски да кажем,което е яко трудно, а и арабистиката ги гърчат до откат. Френски сам да научиш - маса трудно, с немския след това още повече ще ти се омеши главата. + Като запишеш магистратура по някоя от МО специалностите, щото са различни, ти не излизаш дипломат. Вярно е, отваря врати,но не е същото.
    + Много трудно ще стане това с 2те години бакалавър...ама мЪного!
    Латинския може да ти потрябва вярно при изучаване на някой от езиците, но е умрял език,освен за културата за друго - nein!

ПП: Не знаех,че говориш Латински,може да помагаш на Ивето ,че и тя го учи.

ПТ: Английската филология в СУ си заслужава. Ученето хич не е малко, имат редовно контролни, диктовки, упражнения и така нататък, но е стабилна подготовка.
    maDamn

Град
    София, България
    ^Много правилно.

А това МО, ако ще го записваш, за да станеш български дипломат... По-добре се откажи. Неведнъж съм казвала, че българското министерство на външните работи е пълна пародия и всеки себеуважаващ се, амбициозен и млад човек не би се стремил там.

Толкоз от мен.

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението

ПП: Не знаех,че говориш Латински,може да помагаш на Ивето ,че и тя го учи.

ПТ: Английската филология в СУ си заслужава. Ученето хич не е малко, имат редовно контролни, диктовки, упражнения и така нататък, но е стабилна подготовка.

Аз не съм казал, че ще ги владея Маги, но ще ги знам що годе на нормално ниво, защото имам хъс да уча, а не съм тук да си клатя краката...

Плами 3тия език е Руски.. За френския знам, но има кой да ми обяснява.. Немския ще ме съсипе също, но съм си го поставил като цел а съм козирогче, адския инат на пук ще го науча, ако не на друго
    За латинския съм ти казвал, учих го в даскало 4 годинки.. знам го горе-долу.. Мен ме кефи като език, наистина е умрял (ма той умрял Ма ) но пак може да ми потрябва за нещо, кой знае..

Английската филология е страшно добър избор, ма к'во да говоря... няма да им го набия в главите на инженерите и икономистите, едно си баба знае едно си баба бае..
    Dr. Gregory House

Град
    Beyond reality
    Руски? Брееей,брееей,бреййй...ти ко прайш,бе момче...
    и с този Латински направо ме Оби уан кенОби...
    maDamn

Dr. Gregory House

Град
    София, България
    Не е до хъса.

Няма да знаеш нито език на "що-годе нормално" ниво, докато прекараш определен период в страна, където езикът се говори.

Фокусирай се върху даден език или езици и си постави за цел да осъвършенстваш тях до колкото е възможно. Не се хвърляй върху десет неща. Френския и немския са страшно трудни езици, които по смъртно няма да усвоиш с някой познат или 1-2 годинки в СУ.

За латинския няма да коментирам. Какво означава "знам го горе-долу"? Пък и всички сме наясно, че един език не се ли практикува се забравя. Няма значение колко време си го учил.

Общо взето, постът ти бъка от елементарност и шегаджийство, което лично за мен не е сериозно отношение към темата.

Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Не е до хъса.

Няма да знаеш нито език на "що-годе нормално" ниво, докато прекараш определен период в страна, където езикът се говори.

Фокусирай се върху даден език или езици и си постави за цел да осъвършенстваш тях до колкото е възможно. Не се хвърляй върху десет неща. Френския и немския са страшно трудни езици, които по смъртно няма да усвоиш с някой познат или 1-2 годинки в СУ.

За латинския няма да коментирам. Какво означава "знам го горе-долу"? Пък и всички сме наясно, че един език не се ли практикува се забравя. Няма значение колко време си го учил.

Общо взето, постът ти бъка от елементарност и шегаджийство, което лично за мен не е сериозно отношение към темата.
    мехем.!
    maDamn

Край, саднах..

бтл: Споменах ли, че Дари/Фарси/Таджики - е един език в 3 различни държави?
    Тоест водят се 3 езика, но всъщност е едно и също.. с 3 имена за 3те отделни държави..
    И е бая лесно, уча го от 2 месеца и вече пишем ЕСЕ-та..
    Dr. Gregory House

Не коментирам СУ защото нямам наблюдения

Но поне лично за мене не е задължително да си фиолог за да владееш даден език .

Град
    София, България
    Много розови, наивни и оптимистични виждания имаш над нещата. Баща ми е завършил 2ро висше турска филология; помня го как чете и преговаря лексика; има прекаран 3 годишен мандат в столицата на Турция и пак не може да каже, че знае езика.

Стегни се малко. Смешно е.

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Не коментирам СУ защото нямам наблюдения

Но поне лично за мене не е задължително да си фиолог за да владееш даден език .
    Не това дискутираме. Разбира се, че не е задължително да си филолог, за да владееш даден език. Но няколко годинки елементарна подготовка също не са достатъчни, за да говориш.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Много розови, наивни и оптимистични виждания имаш над нещата. Баща ми е завършил 2ро висше турска филология; помня го как чете и преговаря лексика; има прекаран 3 годишен мандат в столицата на Турция и пак не може да каже, че знае езика.

Стегни се малко. Смешно е.
    Чакай бе Маги, аз не съм казвал, че ще го знам перфектно, ма к'во ще ми кажеш, че като го уча ся, ако отида там няма да мога да говоря с хората ли? Или да водя няк'ви преговори.. а-у?

Английския/Руския/Българския- па ги знам на супер добро ниво.. (никога няма да кажа перфектно, щото това е лицемерие)
    Ма както мога да се оправя в дадени държави и ситуации с тези езици, защо по-дяволите си мислиш, че няма да мога и с другите езици като ги уча..
    Ние вече говорим Фарси, тоест в час.. постоянно ни карат да го говорим, за да се упражняваме..
    Въобще не е трудно... просто трябва да се свикне..
    Па и е толкова близо до българския, че няма накъде..

Ох, както и да е нека не спорим, че ме мързи всъщност..

Dr. Gregory House

Да Маги най-вероятно и аз исках това да каза .

Език се учи с години и пак няма да го научиш като човек от дадена държава това си е мое мнение .

Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Да Маги най-вероятно и аз исках това да каза .

Език се учи с години и пак няма да го научиш като човек от дадена държава това си е мое мнение .
    Аз и не оспорвам това..
    Dr. Gregory House

Град
    Beyond reality
    Напускам филма,много изхвърляници,много работи. Няма смисъл да се лъжем.
    maDamn

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си