.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

не знам посоките на света :(

Някой може ли да ми каже посоките на света..Къде са намират Изток, Запад, Север и Юг. Срам ме е, че не ги знам. Кажате и някакъв лесен начин за зпомняне, имам чувството, че тези посоки само се сменят...нали, ако съм застанала по един начин, лявата ми ръка сочи Запад да кажем...ами като се обърна на 120 градуса пак ли е Запад? Помощщщ.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от nikoleta93 Виж мнението
    ами като се обърна на 120 градуса
    не мъчи главицата си с неща като градуси

здравей
    значи посоките са така:
    изток-дясно
    запад-ляво
    север-горе
    юг-долу
    а аз лично бях някъде 3-4 клас когато ги запомних като на игра ;дд значи на изток е дясната ти ръка,на запад-лявата,на север ти е главата,на юг краката ;дддддддддддддддддддддддд дд
    доста тъпо звучи ;ддд но между другото лесно се запомнят

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от only for you Виж мнението
    здравей
    значи посоките са така:
    изток-дясно
    запад-ляво
    север-горе
    юг-долу
    а аз лично бях някъде 3-4 клас когато ги запомних като на игра ;дд значи на изток е дясната ти ръка,на запад-лявата,на север ти е главата,на юг краката ;дддддддддддддддддддддддд дд
    доста тъпо звучи ;ддд но между другото лесно се запомнят
    на юг ти е уя
    Последно редактирано от OoVasKoO : 11-14-2013 на 18:14

Мега фен
    Град
    В деколТето тИ
    ма това са посоките ако гледаш картата на България примерно.. тя май не пита тва? (може и аз да се бъркам нещо)
    Цитирай Първоначално написано от mrKiss
    за секс не се притеснявам да я поканя обаче ще се притесня ако приеме
    Цитирай Първоначално написано от gigiii
    нормално ли е момче да си пипа пениса

Повече от фен Аватара на nevermorevon
    Аз се ориентирам по следния начин- обръщам се към пътя за Кърджали значи там е юг, следователно зад мен е север, в мое дясно е запад, а в ляво изток

Да, но аз не мога да разбера как да определя посоката когато съм някъде навън. Как да кажа, че духа вятър от севеторизток?

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Кому, за Бога, е необходимо да знае че духа вятър от североизток?
    Изтегли си компас на телефона.
    Love is everything!

Ако не се лъжа, ориентирането се учи в 5 клас. Там, откъдето изгрява слънцето е Изток, а където залязва - Запад. Ако си в Европа, заставаш право към изгрева и си представяш карта. Все едно си се обърнала към, да речем, Китай. Зад теб е Америка, тоест запад. Протягаш си ръцете в страни. Лявата ти ръка е север, а дясната - юг. Като си се обърнала към залеза, следваш пак тази логика, само че ще си с гръб към Изтока, с лице към запада, лявата ти ръка ще сочи юг, а дясната - север. Ако си в северното полукълбо (където е и Европа) и не си някъде около екватора по обедно време поглеждаш нагоре към небето. Слънцето няма да е точно над теб. Там, където е най-близко до хоризонта, там е юг, съответно от противоположната страна ще е север, лявата ти ръка ще е изток и т.н.. В южното полукълбо е обратното. Там където Слънцето е най-близко до хоризонта, там е север. Можеш и по сенките да се ориентираш. По обедно време гледаш нещо, примерно дърво. Сянката пада от едната му страна. В северното полукълбо тази страна е северната на дървото. От същата му страна има и много мъхове. Ако си в Антарктида и си застанала точно на южния (или северния, така и не разбрах кой е) полюс, то на където и да тръгнеш, все е север. На северния (южния) полюс навсякъде е юг. Можеш и по звездите да се ориентираш. Там където е съзвездието Голяма мечка, там е север. Просто за да определиш посоките, първо определяш една посока, примерно юг, веднага се сещаш коя е противоположната посока, представяш си карта на света и с нея определяш останалите посоки.
    Последно редактирано от hristo99 : 11-16-2013 на 12:04

Да се смея ли, или да плача?! Посоките на света........НЕ ГИ ЗНАЕШ? Споко в някои елитни гимназии също има ученици и то от най-горните класове, които все още вярват, че Черно море е южната ни граница.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SladkaZagadka Виж мнението
    Кому, за Бога, е необходимо да знае че духа вятър от североизток?
    Изтегли си компас на телефона.
    Абсолютно.
    Като ми каже навигацията на телефона "Вървете на североизток" и припадам от смях. Абсолютно ненужно е освен ако сериозно не се загубя из някаква гора.

Дано затова да питаш, де, а не за посоките, когато си застанала пред карта.

На изток е ръката дясна
    На запад лявата угасна
    Север пък направо гледа
    А юг зад теб е . Успя ! Победа .

Някой ми го беше казал това

Повече от фен
    Почти винаги има по кво да се ориентираш. Примерно ако си от София, Витоша се вижда от всякъде и знаеш че е на юг, съответно знаеш и другите посоки. Само не ми казвай че си набор 93 и не знаеш посокито щото тва вече е срамно

Изток е към морето ,значи север е ти се пада от ляво, запад е зад гърбати, а юг е надясно ... като си се обърнал с лице към морето де

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си