.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 77

Post Въпрос към предимно 17,18,19 и 20 годишни за професия

Здравейте, вече съм в 8-ми клас и вече трябва да се насочвам към професия. Преди исках да стана моден дизайнер, а сега искам да стана актриса, но не знам на какъв предмет да наблягам. Та моля ви да ми предложите някаква професия свързана с география или биология или изобразително или изобщо някаква професия която е популярна и може лесно да се намери и на какви предмети се набляга. Моля отговорете!

anonymous895156
    Guest
    доста плоско мислене

Това означава...??

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не знам какво точно търсиш.

Първо казваш, че искаш да станеш актриса. После искаш да ти предложим професии с предмети като география/биология?

Ъх. Моя съвет е да си дадеш почивка от такива мисли. Порасни, чети, развивай се. Тогава реши.

Колкото до първия коментар по темата - не е плоско мисленето. Просто е детско.

Успешна актриса,едва ли ще станеш.Дизайнер - също.
    Щом искаш нещо популярно - право,психология,дрън-дрън... Според мен няма смисъл да запишеш нещо,колкото ей така да си записана някъде.Като се абстрахираш от желанието за част от тълпата,какво действително ти харесва да правиш?С какво се справяш добре и с какво не толкова?
    Какво искаш да кажеш с "професия която е популярна и може лесно да се намери" ?

A за актриса на какви предмети да наблягам?

В смисъл ако започна да уча например нещо което не е добре развито в България как ще продължа напред и затова казах "професия която е популярна и може лесно да се намери" и защо мислиш, че няма да стана успешна актриса?

Град
    София, България
    ^Защото е адски трудно; защото ти трябват контакти; защото всичко е на късмет; защото си малка и в момента не можеш да разсъждаваш трезво; защото развитие няма в тази сфера в България. Да продължавам ли?

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Защото е адски трудно; защото ти трябват контакти; защото всичко е на късмет; защото си малка и в момента не можеш да разсъждаваш трезво; защото развитие няма в тази сфера в България. Да продължавам ли?
    ТОЧНО! Избери си по-... реална професия

Мега фен
    Тъпо е да питаш 17-20 годишни за професия. По-удачно е да питаш 26-30 годишни, те по-добре ще ти обяснят.

Но дизайнер с биология, това не го разбирам. Принципно у нас би било по-доходно да си чалга певица отколкото дизайнер, но ти си знаеш.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    да,именно.никаква реализация,евентуално някаква съвсеееем мъничка светлинка,ако имаш нужните връзки.

Цитирай Първоначално написано от vicki.malik.54 Виж мнението
    В смисъл ако започна да уча например нещо което не е добре развито в България как ще продължа напред и затова казах "професия която е популярна и може лесно да се намери" и защо мислиш, че няма да стана успешна актриса?
    Мисля,че "популярна" не е най-подходящото определение за професия,все пак.Ако се насочиш към нещо при което има по-голямо предлагане,отколкото търсене пак си смаляваш шансовете.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Смятах да напиша 1 от мойте коментари които не всеки ги разбира и са пълни с истина, но само ще си загуба времето, за това ще те оставя да правиш квото искаш. Успех със ставането на актриса без да знаеш какво се учи (ких драма ких) или дизайнерка след като не знаеш как да шиеш.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    Цитирай Първоначално написано от Lucho Виж мнението
    По-удачно е да питаш 26-30 годишни, те по-добре ще ти обяснят.
    Така, така!

Убедена съм, че след 5 години ще се откажеш от тези професии и ще избереш нещо по - практично!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Избери това, което се харесва на теб самата.
    Популярни, както ги наричаш ти, професии са от сорта на право, медицина и нещо с информатика. Но е глупаво, примерно, да искаш да станеш адвокат, само защото е доходоносна, "популярна".

anonymous895156
    Guest
    и аз ко
    Последно редактирано от dimitar., : 11-17-2013 на 12:42

Супер фен Аватара на Jaune
    Абе не ви ли писна да казвате на хората, че това, което искат, не е практично/реалистично?

Мега фен Аватара на Баща Ти
    И защо реши, че трябва отсега да се насочваш?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от vicki.malik.54 Виж мнението
    Здравейте, вече съм в 8-ми клас и вече трябва да се насочвам към професия. Преди исках да стана моден дизайнер, а сега искам да стана актриса, но не знам на какъв предмет да наблягам. Та моля ви да ми предложите някаква професия свързана с география или биология или изобразително или изобщо някаква професия която е популярна и може лесно да се намери и на какви предмети се набляга. Моля отговорете!
    Давам ти моментално идея, която ти съдържа всичките мераци в едно - компютърна графика / 3д / анимация.

Ако моделираш и скулптурираш ти трябва Биология - по-точно анатомията, било то на хора или праисторически животни.
    Ако анимираш ти се налага да си изиграваш сам сцените пред камера и/или да ги скицираш, а после да свършиш всичко на компютъра.
    Плюс това дизайн без познания в сферата забрави да правиш на каквото и да било.
    В допълнение ако толкова ти е зор и те бива докато навършиш годинките 3д принтерите ще са сигурно по 200лева - можеш да си дизайнерстваш колкото искаш. А ако ТОООЛКОВА те влече Биологията пишеш една медицина в университета - хората и протези принтират вече.

Възможности бол стига да не те мързи ;]

На другия ти въпрос - Математика / ИТ , евентуално изобразително изк-во, инфо за филмово изк-во и актьорско майсторство ако ти попадне, ако се интересуваш от фотография също няма да е зле, елементарна Физика е плюс, но най-вече време и желание да учиш.

Тъпо е, че те насолиха в темата, вместо да ти хвърлят поне някоя троха, пък ти и сама можеш да прецениш дали ти допада идеята. В общи линии ти казвам да се поинтересуваш как се правят филми, реклами и прочие, тъй като гледам летиш малко из облаците и вероятно работата ще ти е по-интересна от попълването на формуляри зад някое бюро (визирам хуманитарните специалности), бизнес простотиите или ровенето в нечии изпражнения.

Туй то. Поинтересувай се и си реши сама. Ще ми се и аз да бях още 8-ми клас. Успех !

Повече от фен Аватара на vas4e3to0
    Град
    Днес на Марс , утре на Венера!!!
    Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    Но е глупаво, примерно, да искаш да станеш адвокат, само защото е доходоносна, "популярна".
    Въобще не е глупаво, напротив. Всички се насочват към специалности, които могат да им помогнат да се реализират в областта на медицината, правото и пр., за да могат да имат работа, която да им осигури по-големи доходи.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от vas4e3to0 Виж мнението
    Въобще не е глупаво, напротив. Всички се насочват към специалности, които могат да им помогнат да се реализират в областта на медицината, правото и пр., за да могат да имат работа, която да им осигури по-големи доходи.
    Доста първосигнално. Тези всички са просто част от овцете, целта на които е не да бъдат продуктивни и щастливи, а да намерят някаква работа, някакъв партньор, да снесат деца, които да повторят същото и т.н. Откога специалността помага на човека да се развие бързо и да е успешен? Ако си добър в нея - да, но не виждам смисъл някой да се блъска да учи нещо, защото се смята за доходоносно - особено днес, когато нещата се променят непрекъснато. Аз пък мога да ти кажа, че точно в областта на правото е много трудно да "се реализираш" (странен термин, някой ще обясни ли какво значи).

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Доста първосигнално. Тези всички са просто част от овцете, целта на които е не да бъдат продуктивни и щастливи, а да намерят някаква работа, някакъв партньор, да снесат деца, които да повторят същото и т.н. Откога специалността помага на човека да се развие бързо и да е успешен? Ако си добър в нея - да, но не виждам смисъл някой да се блъска да учи нещо, защото се смята за доходоносно - особено днес, когато нещата се променят непрекъснато. Аз пък мога да ти кажа, че точно в областта на правото е много трудно да "се реализираш" (странен термин, някой ще обясни ли какво значи).
    а медицината е още по-трудна...

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от vas4e3to0 Виж мнението
    Ти обаче не спираш с некомпетентните си мнения. Не знам дали причината е защото си още на 15 или е друга.

Ще започна първо с това, че не знаеш какво е да работиш. Много е лесно докато мама и тати снясят паричките, но когато порастнеш ще видиш, че живота не е само това. Не всеки може да работи каквото и да е свързано с медицина или право. Да не говориме, че ако си се насочила на там само заради "паричките" и да примеме, че го завършиш някси не те виждам как ще работиш нещо свързано с медицина ако припадаш като видиш спринцовка или като не понасяш да четеш договори. Дори не коментирам, че няма да се задържиш дълго на местото ако не си некомпетентен което лова бас, че ще си защото ще си учила дадената специалност само защото си си мислела, че ще има повече парички.

Вторат точка която също няма да я разбереш е, че колкото повече хора има по дадена професия толкова по-ниска е заплатата. Когато има 1 позиция и има 10 човека които искат да я вземат заплатата която аз бих предложиш би била по-висока от колкото когато има 1000 човека които искат това место. Когато тези 1000 човека учат 1 и също нещо аз вече ще гледам някой с GPA 4.0 и добро резюме, а не някой който просто да е завършил. Ако приемеме, че от това дадено нещо има 10 работни места в България и има 10 човека които са го завършили всичките тези 10 човека рано или късно ще си намерят работа, докато ако има 1000 човека които са го учили 990 човека няма да си намерят работа. Вариантите вече са 2. Или тези 990 човека се връщат в даскало и учат за нещо друго или започват да работят нещо друго. Понеже това нещо друго за работене не е свързано със специалноста им, тези мечти за по-висок доход отиват в тоалетната. Ако се върнат да учат нещо друго то те са си загубили времето като са учили първото нещо.

И ще завърша коментара си с това, че хората които имат пари са точно хората които НЕ правят това което другите правят.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Д
    Ако анимираш ти се налага да си изиграваш сам сцените пред камера и/или да ги скицираш, а после да свършиш всичко на компютъра.
    E, това просто не е вярно.
    Ако анимира, трябва да може да рисува, не да има актьорски талант о.О

Познавам един-двама, които точно това правят.

Град
    София, България
    ^Не е напълно вярно, Пантерке. Ако пишеш в ютуб за анимации, ще видиш че доста актьори първо ги изиграват пред камера и после довършват на компютъра.

И аз това го видях преди няколко дни в тъмблр и бях супер учудена :Д

Град
    София, България
    Пример за това, което Аурис каза:

http://grail.cs.washington.edu/proje...anim/paper.pdf

Търся един гиф в момента, като го намеря ще го постна :Д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си