- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Въпрос към предимно 17,18,19 и 20 годишни за професия
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Ще опитам да не се изцепя, тъй като реално не съм в бранша, та познавам 3-4ма души само, които се занимават с подобни неща и само 1 от тях е аниматор - и той не умее да рисува. Да скицира - да - това и ти го можеш. Дали изглежда нелепо или не все тая - то е за теб и да ти помогне в работата, а не за да го гледат хората.
Анимацията се прави със софтуер, а софтуерът не ти *чете* рисунките. Много МНОООГО накратко обяснено моделът (демек човечето или там каквото е ) се 'прикрепя' към опорни точки в пространството, които служат за оси на въртене - точно както ставите при нас, хората. Ригване се нарича процесът.
Оттам нaтатък http://www.youtube.com/watch?v=gbogB-mgUwk
Виж ако става въпрос за 2д анимация и някакви такива неща ... не съм наясно. Вероятно с рисунки действат или знам ли, не виждам друг начин.
DisappointedDreamer е пуснала линкче към нещо доста по-сложно - реалността е, че софтуерните пакети се грижат за по-голямата част от това, което се коментира в презентацията. Но да, в общи линии за това става въпрос.
Прави това което ти доставя удоволствие . В днешно време правото и медицината са сред най-търсените специалности но далеч не всички стават успешни адвокати или лекари . Ако искаш да станеш актриса се поинтересувай за някакви чуждестринни театрални университети . Че трябват връзки трябват но първо да те приемат да учиш пък после ако имаш талант ще те забележат .
Прaви кaквото искaш учи кaквото искaш сaмо гледaй дa не свършиш кaто сервитьоркa в долнопробен ресторaнт
Остави си още време за мислене. С времето може да погледнеш на нещата по друг начин и да си избереш съвсем друга професия. Преди и аз исках да бъда актриса, но се отказах. Докато другите коментират в каква гимназия искат да влязат (аз вече съм решила - ГПНЕ "Гьоте" Бургас), аз мисля какво висше да уча. Искам да имам няколко магистратури (по Политология, по Международни отношения и по Европейска интеграция) и една докторантура (по Масови комуникации, със специализация по журналистика и ПР). Но, още нищо не се знае. Може да тръгна по съвсем друг път.
^ ами... сама си го каза
Наблягай на математика и физика и изучи едно софтуерно инженерство. Повече пари от актрисите в България ще изкарваш.
8 клас си много бързаш, както вече ти казаха не мислиш трезво и не знаеш какво точно искаш и това си е напълно нормално.Просто си учи по всичко, не наблягай само на един предмет и това е.В 10-11-12 клас мисли за професия.
Много ми е смешно, като малки дечица на по 13-14 годинки, въодушевени от факта, че са влезнали в гимназия, решават да градат планове за живот.
Докато кандидатствате имате поне 5 години, докато завършите така важното висше - още поне 5. Минимум 10 години, а вие ме питате какво ще е доходоносно. Кой може да ти предвиди пазара на труда и глобалната финансова ситуация за 10 години напред?
Въобще кой изисква от вас отсега да се насочвате? Хората на по 40 години откриват, че не са изживели елементарни детски емоции и зарязват бизнес и кариера, а вие тука бързате да пораснете? Какво се случва със света? Всеки иска да е програмиран робот и всеки ден да ходи на работа, която мрази, за да изкарва много пари. За какво мислите за пари отсега изобщо? Хартии, на които хората придават прекалено голямо значение.
Моят съвет е - учете си по предметите, не отебавайте един, за сметка на друг. Не слушай какво ти казва мама, тате, леля, вуйна или някоя лелка по телевизията. И живей. Ходи където можеш - по екскурзии, по музеи, по партита, излизай. Чети, интересувай се от света. Колкото повече случки, знания и опит натрупаш докато, дойде момента за кандидатстване, толкова по вероятно е да знаеш какво наистина искаш.
За мен пък тези хора на по 40 години които имат кариера и я заразязват значи нещо им има . Не може 20 години да си живял по един начин и след 20 да махнеш с магическа пръчка ами да си мислил тогава .
Пълни глупости. Повечето хора не се навиват на промяната лесно. Може да не харесва работата си, ама да отива всеки ден, защото знае, че в края на месеца го чакат едни пари, с които да живее.
Всеки на приказки може да обяснява "ще я сменя при първа възможност", ама колко от тях правят нещо, за да я намерят тая възможност?
В крайна сметка, живееш веднъж, заслужава ли си да си губиш живота с неща, които са ти неприятни? Колкото по-рано осъзнаеш, че трябва да правиш това, което ти харесва - толкова по-добре. А и да го осъзнаеш на 40 - няма нищо лошо, пак е по-добре, от колкото цял живот да си робот, който живее, за да работи.
А защо тези хора не са помислили затова по-рано?
Не може да си бил лекар 15 години и изведнъж да ти хрумне че искаш адвокат да станеш
Съгласна съм че живота се живее веднъж и трябва да го живеем като хората . Но за тези неща се мисли докато е време . Въпросът е какво си правил всички тези години ,и къде си спал след като това което правиш не ти харесва ?
Има и изключения естественно .
^ Може на 20 да са мислили, че искат едно, на 30 да им се е приискало друго, на 40 трето. Или пък въобще да не са мислили, да са били безотговорни и тъпи, но сега да им е дошъл акълът. Какво от това? Кое по-точно съдиш?
Аз виждам смелост в това, на 40 да се захванеш с нещо ново.
Не ги съдя просто не ги разбирам
Тези неща се мислят докато е време то така може на 30 да искаш да си лекар после на 30 решаваш адвокат да ставаш е кво на 40 световен шампион по нещо си ли ще исакш да ставаш . Нямам против хората който се захващат с нещо ново и на 40 години стига то да не е толкова фрапатно . Едно е на 40 да решиш че искаш да учиш руски а друго е да решиш че искаш да ставаш нещо си там . А това на 40 да си е дошъл акълат говори много лошо според мене за тези хора . Пак казвам никой не съдя но има неща за които трябва да се мисли по навреме .
И малко липсват бакалаври, ама предполагам, че тях за нищо ги няма и ще завърши 5-6 ... ей така, за по-сигурно.
:Д
Сладурка.
Много. Щом на 40 се е сетил от медицина да се хвърли в право (примерно), като стане на 60 сигурно ще ходи да става инженер. И после четем по вестниците: пенсионер на 60, 65, 70... стана студент еди къде си. А на мястото на този пенсионер, чийто некролог се подава от джоба, можеше да бъде млад човек, който по всяка вероятност ще има много по-голяма полза от това образование.
Добре де, всички надъхвате младите хора да работят "хубави работи" за да получават "големи заплати", ако всички се реализират, тогава кой ще работи?
Иначе авторката не е лошо първо да завърши средното, после да мисли за висше и евентуално магистратури.
Глупак.
Пълен.
Как не те е срам?!
Първо, ако тоя човек е в университета, значи по някакъв начин е влязъл. Ако е било с изпит, още по-добре, че е отвял мозъците на малките шматки, които са с 20-30 години по-млади от него и се предполага по-бързо да им сече пипето. Ако не е било с изпит, значи няма ограничение за специалността, значи ВСЕКИ ИМА ПРАВО на образование.
Ама пилешкият ти мозък как ще го проумее.
Нулево уважение.
Пожелавам ти като станеш на 50-60, ей така да те третират младите.
Бих скръцкала Пантерата, но тук е абсолютно права. Пълен тъпак си.
Има много по-способни, желаещи и амбициозни 40-50 годишни от 20-30 годишните такива. Същите 20 годишни тъпаци като теб попитали 40 годишната ми майка дали има живи набори. Същите 20 годишни тъпаци отхвърлят 50 годишният ми баща, защото е на толкова години, въпреки че 90% от тях и на малкия му пръст не могат да стъпят.
Мислете преди да пишете.
В живота или си акула или планктон, нямазначение на колко си години.