- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Стипендии за отличен успех,за кандидатстване в чужбина ?!
Здравейте, Интересувам се от висшите учебни заведения в чужбина,но повечето университети са с нечовешки такси . Бихте ли ме посъветвали къде да се поинтересувам или знаете нещо по въпроса за стипендиите по успех ?![]()
В Шотландия университетите са безплатни. В Холандия и Дания, някои също. В Швеция са безплатни. Просто трябва да знаеш къде да търсиш.
Стипендиите по успех много рядко дават на international students. Не бих разчитала на тях.
Стипендии по успех се дават, както и социални, но обикновено не са от първата година. Във Франция всички държавни университети са със 180 евро такса на семестър за бакалавър например.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
В Италия таксите на държавните университети варират между 500 и 1000 евро за семестър, като най-често се плаща само първия, защото втория се изчислява според доходите, а тук стандартите им са по-високи, така че нашите доходи излизат минимални, следователно втория излиза безплатен.
Стипендии има, и то доста добри, първата година се взимат най-лесно, заради високите оценки от дипломата от средно (тук пак ниските доходи са в плюс) . По-натам вече гледат взети кредити (на места и оценки).
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Благодаря ви ! За сега съм се насочила към Universitat Europea de Madrid , и за това се интересувам от тези международни стипендии поради прекалено високите такси, дори месечни .
Какви са таксите в този университет?
В повечето университети в Европа са си съвсем поносими. В доста държави таксите са ниски, но животът е това, което излиза скъпо.
Горе ти дадоха примери. Ще спомена за Германия - таванът е 500 евро, от този семестър дори Бавария свали таксите.
Таксите са от порядъка на 600 евро месечно,доста са високи ..
Такси по 600 евро месечно? Аз ли нещо не зацепих тук. Таксата не се ли плаща веднъж, преди да запишеш семестъра?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Аз също се интересувам от такива университети, но за предпочитане в Англия или САЩ, защото не искам да губя време с учене на нов език, а английския ми е на ниво.
[img] http://4.bp.blogspot.com/_9XjzP3JBrG...0/Paramore.jpg [/img]
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same
За Англия някои записвания приключиха.
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!