.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Question Проблем с рязко спиране на компютъра

Здравейте съфоромници,
    от скоро имам проблем в който компютъра докато играя или си обработвам клиповете за youtube спира
    Температурите на процесора при обработване не стигат повече от 75 градуса
    Но на чипсета стигат до 65 ,а доколкото гледах това не е нормално
    И идва един проблем - видеокартата ми е над чипсета
    -------Снимка-------http://s12.postimg.org/a6msw9mf1/P1060173.jpg-------
    Но се съмнявам да не му стига захранване
    с Fortron ATX-400PNF съм
    процесора е AMD Athlon 64 Dual 5200+
    4 GB RAM
    скоро сложих звукова карта C-Media

Благодаря предварително

Мега фен
    65 е доста висока температура за чипсет, но едва ли това е от захранването, иначе (това) дали ти стига тока, можеш да провериш като се вслушаш в звука на вентилаторите в кутията, ако при включване на тежка 3d игра звукът утихне, значи захранването не е достатъчно, а за по-добро охлаждане можеш да монтираш два мощни вентилатора в кутията в случай, че нямаш такива, един, който вкарва въздух отвън, и друг, който изкарва въздуха навън
    Последно редактирано от npp : 11-26-2013 на 16:54

Благодаря за мнението сложил съм отзад вентилатор който работи на 2000 RPM (изкарва) а отпред който вкарва , работи на 3000-3100 RPM

Мега фен
    подвеждащо е да се водиш по оборотите, тъй като въздушният поток е от значение - например, има вентилатори 2000rpm с въздушен поток 60cfm, и 3000rpm с 22cfm поток, не е добре да има голяма разлика във въздушния поток на вкарващите вентилатори и изкарващите, затова ако има такава, по-добре ги изравни, а ако си overclock-нал процесора и паметта, тогава високите температури на чипсета може да са от overclock-а, а друга възможна причина за това е и ако радиатора на чипсета е отлепен
    Последно редактирано от npp : 11-27-2013 на 06:47

Супер фен
    Сметни си конфигурацията и ще разбереш дали ти стига захранването.450w ти трябват за да ти върви добре машината . На твое място аз бих сложил 500w Cooler Master за 50 лева.
    Последно редактирано от koko95 : 11-28-2013 на 12:49

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си