- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Отслабване с ок. 4 кг за 4 седмици?
Здравейте, според вас възможно ли е да сваля 4-5 килограма за 4 седмици, започнах от вчера, та до към Коледа дали ще има резултати? Храня се доста оскъдно, но не твърде малко, т.е. ябълки предимно, Активиа, салати, ориз ако ми се прияде... Напълно изключвам сладко и тестено, всякакви полуфабрикати, и тея два дена съм на около 600 калории на ден, странното е, че въобще не съм гладувала.
Мерките ми са отвратителни - 167 см 57 кг (на 16 години съм) , а историята на моите опити за отслабване - нескончаема, и все пак г/д успешна, преди време свалих около пет кила.
Освен това хранене, което -горе написах, ще ходя 3 пъти седмично на фитнес за по час и половина, ще вървя колкото се може повече пеша.
Съчетавайки така храненето и движението, дали ще се получи моята работа за 4 седмици, имам си повод да е за тогава, и ме интересува дали според вас е възможен някакъв видим резултат?
Благодаря предварително, съжалявам за баналната тема, просто когато ножът опре до кокала...![]()
П.С. От октомври слабея, бях 60 килограма, сега нали съм 57, ходя си на фитнес, движа се, но просто тая храна... В пубертета често ми се случва да си 'изяждам' чувствата, което е кофти за фигурата...Но сега няма накъде повече да се разсейвам от целта ми, която е 54-53 килограма.
“Look down at me and you see a fool;
look up at me and you see a god;
look straight at me and you see yourself”
Ще стане.
600 калории на ден са малко и организмът ти минава в стресов режим, затова не сваляш. Увеличи калориите, но ги приемай от здравословни храни, разделени на малки порции, които приемаш на чести хранения.
С активиа и ориз какво смяташ да постигнеш? Яж месо, яйца, млека и зеленчуци. Мани ги тия ябълки, и активиата най-вече.
Ябълки на гладно по цял ден и всеки ден... ми хич не им е добре. И е минала в икономичен режим от изтъргания и стомах и черъвца. Кой кара на по 600 празни калории на ден? Сигурно 10 мин на кростренажор няма да издържи. Виж че дори няма реална представа за себе си - имала отвратителни мерки и си дава височина и килограми, които нищо не значат.
Днес май се изявявам като добрата-фитнес-и-здравословна-съвест, ама айде, от мен да мине. Няма да кажа нещо, което вече не са казали преди мен, но не мога да пропусна факта, че приемаш по 600 калории на ден GOD DAMMIT!!! И ходиш на фитнес? Ле-ле! Не знам какъв ти е поводът, но ако целта ти е да припадаш в ръцете на момчето (само предполагам), то несъмнено ще го постигнеш. Гладуването (а то си е такова с тези 600 калории, въпреки че все още не си почувствала Негово величество ГЛАДЪТ) не е дългосрочна перспектива. В първите два-три дни, да, ще ти се отрази добре на килограмите, но след това вече няма да минава номерът, а и на всичкото отгоре ще си навредиш на здравето. Хубаво е, че се лишаваш от всички онези консервирани и фалшиви храни, похвално дори. НО с ''Активия'' (особено пък с нея) нещата няма да се оправят. То в тази ''Активия'' само нишестета има, никакво мляко. По-добре яж кисело мляко (ама не 0,001 % масленост, че и там са само нишестета и сухо мляко) с някакви сушени плодове, мюсли, ленено семе или настъргана ябълка, примерно. Ябълките са хубаво нещо, но не по цял ден да си на тях. Да не би да си заек? Аз лично огладнявам страшно от тях, не знам при останалите как е. Оризът не е чак толкова зле като алтернатива, но зависи по колко и как го ядеш. Трябва да си набавяш много протеини сега, когато ходиш на фитнес. Това са риба, яйца, пилешко месо и някои други меса, но те са по-висококалорични. Яж ядки (сурови), плодове, сушени плодове. И се опитай да си увеличиш менюто на минимум 1000 калории. Не е много, повярвай ми. И пий вода! ВОДА! ВОДА! ВОДА! 2 литра на ден е достатъчно. Във фитнеса наблягай на кардиото най-вече, ако желаеш да гориш мазнини, а мисля, че това е, което сърчицето ти желае. Можеш да го увеличиш на четири пъти седмично, ако имаш тази възможност (но не повече от 5) и да, ако можеш, ходи повече пеша. Полезно е, па макар и снежно.Та това е от мен, дано съм ти била полезна и късмет с...какъвто и повод да имаш!
П.С. Чак сега забелязах горното мнение и мерките ти и мисля, че не си ''чак толкова зле'', че да се тревожиш толкова много.
Hold on to me. Never let me go. (h)