А след като има разлика във възможностите на двата пола, то следва ли да има равенство при правата им? Общо взето аз съм против принципа "давайте права, ама да няма отговорности и задължения". Ако подкрепяш идеята жените само да получават облекчения и да става тяхното, но без от тях да се изискват съответните отговорности и задължения, то това малко ми прилича като ситуацията при един етнос, отличаващ се именно с това, с по-мургав цвят на кожата, с хъкане при говор и много чаавета...
Дори да има разлика във възможностите, трябва да има равенство в правата. Т.е. да ти се даде равна възможност да се опиташ да го направиш. Провалът или успехът си зависят от личностните способности. Аз също съм против принципа да се дават права без задължения и отговорности. Абсолютно против. Не съм го споменала, защото не сметнах, че е необходимо, нито че ще издребнеете до там. Да, когато ти се дават равни права с друга група (било то социална или полова), следва очакванията да са същите, да имаш същите отговорности и да изпълняваш същите задължения. По това спор няма.
И по твое мнение - кой източва НЗОК? Имам предвид кой по-често седи за направления пред лекарските кабинети - мъжкото съсловие или женското? Защо по телевизията многократно повече се въртят реклами за превенция на човешки папилома вирус, за профилактика на гърдите, матката и т.н., а почти отсъстват реклами за превенция на увреждането на простатата?
Нямам мнение кой източва НЗОК и честно казано, нямам наблюдение върху това кой стои пред кабинетите, просто защото почти не ползвам направления. Имам обаче наблюдение, че мъжете не обичат и избягват да ходят по лекари. Не знам дали се дължи на някакъв вид мачовщина и вярване, че като са по-силни физически, това ги прави недосегаеми. В тоя ред на мисли и за рекламите - жените са по-активни по отношение на превенцията при чисто женските заболявания. Организират повече кампании и съответно - реклами. Да не мислиш, че зад рекламите за превенция на папилома вирус или рак на гърдата стоят мъже? Активизирайте се 
Следващото не е въпрос, а лична констатация - аз лично смятам, че жените страдат от много повече различни по вид и честота заболявания от мъжете... И въпреки това съм свидетел как малолетни/непълнолетни момичета пият и пушат дори повече от момчетата на тяхната възраст...
Как мислиш - следва ли държавата да предоставя средства на бездетни двойки за инвитро процедури, при все че на младини е възможно нежната половинка да е водила крайно нездравословен начин на живот - пиела, пушила и т.н. и е започнала сексуалния си живот на 14-15 г. и в продължение на много години е гълтала противозачатъчни като бонбончета тик-так... Не съм завършил фармация, но все си мисля, че ако едно момиче почне да се блъска с противозачатъчни още от 14-15 г., то около 32-33 г. е нормално да има затруднения в зачеването и/или износването на един бебок.
Невинаги проблемите при зачеването са резултат от проблем при жената. Имам близка до мен двойка, която е възпрепятствана и от двете страни. Единственият начин, според лекарите, е инвитро процедура. Трябва ли да им бъде отнето правото да износят и родят собствено дете?
И друго - при отрицателния естествен прираст в България в момента, смяташ ли, че държавата трябва да се откаже от това да насърчава младите да раждат? Вадите единични примери в стремежа си да докажете колко са порочни жените и това на мен ми е противно.