.
Затворена тема
Страница 176 от 354 ПървиПърви ... 76126166172173174175176177178179180186226276 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 376 до 4 400 от общо 8834
    Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    нищо, ще си учителка на децата си живот и здраве, а пък и на нас си ни или поне част от нас, аз те възприемам като такава, а пък и близките ти, сигурно научават хубави неща от теб, тоест какво като професията ти не е такава, ти пак си си :д
    Не ми е цел. Ако смятате, че има какво да научите...
    Иначе ти благодаря, че така хубаво ме възприемаш
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    ако можеше да се превръщаш в някакво животно различно от котка какво щеше да бъде то
    Някаква птица сигурно.
    /за мен 'шменти капели' е най хуавиа бг филм от новите
    препоръчвам пък ти си знайш
    Ти май си ми казвал за Шметни-капели. Може би ще го погледна, не си първият, който ми го препоръчва. Макар че се съмнявам да ми хареса. Не съм хич фен на Влади Въргала.
    'вакантен пост' е супер мноо ми хареса
    нея не препоръчвам а задължавам ;д
    Добре, при следващото посещение в книжарницата, ще си я купя
    .
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на 102
    и аз не съм му фен
    но филмчето е много окей
    /да предупредя за 'вакантен пост' че е да речем.. мрачна

Мега фен
    Някаква птица сигурно.
    Ама от летящите ли ?

Мега фен Аватара на galaxy29
    ще кажеш ли на калпазанка, че зъболекарката ми препоръча да разреждам листерина, защото е много силен, понеже видях в една тема, че го е взела инцидентно и щях да и кажа, ама забравих, а сега не влиза :д

Мега фен Аватара на 102
    ако си стягаш венците неразредени се пият тея неща
    ако е просто така - разредено

не съм съгласна, на мен зъболекарката специално за листерина ми каза, че просто е прекалено силен и независимо, дали имаш проблем или не е хубаво да се разрежда и съответно нормалните не е нужно да се разреждат ;д

Мега фен Аватара на 102
    и ти и тя можете да ми направите сандвич
    а защо не всяка по един

лейди, ти какво мислиш за водите за уста или по точно за това конкретно? :д

Мега фен Аватара на 102
    значи три сандвича окей

Мега фен Аватара на tori
    Нашия зъболекар пък не е казвал нищо за разреждане, само каза от време на време да ползваме и по-обикновени води за уста. Аз лично тия листерини не мога да ги трая много, то все едно пия Доместос, братче...

мда, много точно описание :д
    аз си мисля, че начинът на употреба зависи от концентрацията и отделно си има такива за различни поводи, ддзн -.-

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Феминистка съм, да. Феминизъм е схващането, че мъжете и жените трябва да имат равни права и възможности. Не бива да се бърка с мъжемразене, нито с борба за надмощие над другия пол. Поставени в еднакви условия, мъжете и жените трябва да имат еднакви права.
    В такъв случай подкрепяш ли идея, при която и мъжете могат да излизат в бащинство 45 дни преди половинката им да роди?

А също - как мислиш - не дай си Боже, ако се случи една трета Световна война и нуждата на милата ни Родина надхвърля бройката на камерната ни по численост "професионална" войска, то жените ще бъдат ли мобилизирани за активни бойни действия или ще ги пишат най-много като санитарки и мед. сестри, далеч от фронтовата линия? И какво оправдава едно подобно действие - мъжете да гинат по фронтовата линия, а жените да са на по-сигурно място? Справедлива ли е сегашната пенсионна система - мъжете да се пенсионират на по-късна възраст от жените, при все че чисто статистически погледнато средната продължителност на живот при мъжете е по-кратка от тази при жените? Излиза, че жените по-рано се пенсионират и по-дълго живеят - т.е. наслаждават се по-дълго на свободно време като пенсионери...
    Последно редактирано от M**** : 01-21-2015 на 00:12

Мега фен
    Ако душата ти имаше лице, щяхте ли да си приличате?

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Искаш да кажеш, че е напълно нормално жената да работи като миньор, докато мъжа сменя памперси?
    Извинявай, че се намесвам, но в Швеция, Финландия и Норвегия има доста жени, които работят под земята, управляват големи машини, в напредналия свят да си миньор вече не е с кирката и копай дупки, дори в някои български мини има жени, които работят под земята - къде с машини, къде инспектират дупките, к'во ли не
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Харесваш ли/играеш ли конпютърни игри?Ако да коя е любимата ти такава игра?Ако не пак защо?
    Последно редактирано от OlD Shutherhand : 01-21-2015 на 06:35

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    Ама от летящите ли ?
    Еми, да
    лейди, ти какво мислиш за водите за уста или по точно за това конкретно? :д
    Ами и аз ползвам Листерина неразреден. Ама са ми гадни тия води...
    .

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    В такъв случай подкрепяш ли идея, при която и мъжете могат да излизат в бащинство 45 дни преди половинката им да роди?
    Говориш ми глупости в момента. Наистина ли не правите разлика между равни права и възможности и различие между половете? Кога е имало идея мъжете да излизат в бащинство 45 дни преди половинката им да роди и за какво би трябвало да излизат? Доколкото аз съм запозната, отпускът, който се полага на майката - 2 години за отглеждане на дете, може да се прехвърли на бащата. Което е нормално и приемливо.
    А също - как мислиш - не дай си Боже, ако се случи една трета Световна война и нуждата на милата ни Родина надхвърля бройката на камерната ни по численост "професионална" войска, то жените ще бъдат ли мобилизирани за активни бойни действия или ще ги пишат най-много като санитарки и мед. сестри, далеч от фронтовата линия? И какво оправдава едно подобно действие - мъжете да гинат по фронтовата линия, а жените да са на по-сигурно място? Справедлива ли е сегашната пенсионна система - мъжете да се пенсионират на по-късна възраст от жените, при все че чисто статистически погледнато средната продължителност на живот при мъжете е по-кратка от тази при жените? Излиза, че жените по-рано се пенсионират и по-дълго живеят - т.е. наслаждават се по-дълго на свободно време като пенсионери...
    Тази тема е абсолютна смешка, поставена по този начин. Не виждам смисъл да се навлиза в спор за разликите (физически и психологически) между мъжете и жените, защото на всички са ни ясни.
    Не разбирам защо да не бъдат мобилизирани и жени, ако се смята, че те могат да се справят. Тук проблемът е във физическата разлика между мъжа и жената, издръжливостта и т.н. Специално за военната подготовка не мога да говоря, нито искам да навлизам в подробности, но в армиите по света има достатъчно жени.
    Колкото до пенсионната система - смятам, че пенсионната възраст на мъжете и жените трябва да се изравни.
    Задавате ми въпроси за неща, които са обусловени от години неравенство.
    Спорът за върховенството на половете е много стар и много тъп, мен ако ме питате.
    И продължавате да ме разбирате погрешно. Не съм от тия феминистки дето се борят със зъби и нокти, че жената трябва да има право на това, това и това. Има елементарни човешки права и те трябва да са равни за всички, независимо от пола. Аз искам единствено да имам равна възможност с мъжете да преследвам професия и реализация, която аз сметна за приемлива, а не такава, която обществото ми налага, защото съм се родила жена. Искам, ако избера да нямам деца, това да не означава, че съм второ качество жена. Искам да имам думата за това кой ще ме управлява. Искам, когато работя наравно с мъжа си и нося пари в нашето домакинство наравно с него, да не се очаква от мен, че трябва да поема изцяло грижата по дома, само защото съм жена.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Ако душата ти имаше лице, щяхте ли да си приличате?
    Не разбирам този въпрос. Душата не е ли онова, което определя поведението, мисълта и личността? Ако е така, то аз не съм ли това, което е моята душа? Ако съм, значи да - ще прилича на мен
    Цитирай Първоначално написано от OlD Shutherhand Виж мнението
    Харесваш ли/играеш ли конпютърни игри?Ако да коя е любимата ти такава игра?Ако не пак защо?
    Харесвам, но напоследък не играя много. Навремето играех CS, WoW, играла съм разни състезателни игри - NFS, играла съм и чисто "женските" игри - Симс, ама тая ми беше интересна само да строя къщите. Първите компютърни игри, които съм играла бяха Mortal Kombat и Doom, мисля че двойките и при двете.
    Абе доста са. Нямам любима.
    Сега у дома се върви един Xbox и от време на време играем с моя на MK...
    .

Голям фен Аватара на TheDeath
    Град
    Дълбоко в мрачния свят на Нищото
    Бащата има право на 14 календарни дни "майчинство/бащинство" след, като се роди детето, ако мъжете забременяваха щяха да излизат 45 дни предварително, за жените се налага, заради плода и риска от усложнения. Има възможност за прехвърляне на майчинството от майката на бащата, ако имат желание или ако се наложи.
    Жени в армиите по света има, това, че тук няма е друга тема, то тук вече и армия няма....

Лайди , да те питам:
    Какво смяташ за хората, които отдават прекалено голямо значение на музиката без да са музиканти? Примерно, дрехите, прическата и поведението им крещи каква музика слушат? Според теб е нормално това да е тийн годините и смешно ли ти се струва при по-зрели хора?
    Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....

Супер фен
    А след като има разлика във възможностите на двата пола, то следва ли да има равенство при правата им? Общо взето аз съм против принципа "давайте права, ама да няма отговорности и задължения". Ако подкрепяш идеята жените само да получават облекчения и да става тяхното, но без от тях да се изискват съответните отговорности и задължения, то това малко ми прилича като ситуацията при един етнос, отличаващ се именно с това, с по-мургав цвят на кожата, с хъкане при говор и много чаавета...
    И по твое мнение - кой източва НЗОК? Имам предвид кой по-често седи за направления пред лекарските кабинети - мъжкото съсловие или женското? Защо по телевизията многократно повече се въртят реклами за превенция на човешки папилома вирус, за профилактика на гърдите, матката и т.н., а почти отсъстват реклами за превенция на увреждането на простатата?
    Следващото не е въпрос, а лична констатация - аз лично смятам, че жените страдат от много повече различни по вид и честота заболявания от мъжете... И въпреки това съм свидетел как малолетни/непълнолетни момичета пият и пушат дори повече от момчетата на тяхната възраст...
    Как мислиш - следва ли държавата да предоставя средства на бездетни двойки за инвитро процедури, при все че на младини е възможно нежната половинка да е водила крайно нездравословен начин на живот - пиела, пушила и т.н. и е започнала сексуалния си живот на 14-15 г. и в продължение на много години е гълтала противозачатъчни като бонбончета тик-так... Не съм завършил фармация, но все си мисля, че ако едно момиче почне да се блъска с противозачатъчни още от 14-15 г., то около 32-33 г. е нормално да има затруднения в зачеването и/или износването на един бебок.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Лейди, като ти омръзне да ни отговаряш на въпросите, ми се ще да видя и другата модераторка. Не че нещо, викам да предявя желание за по-натам, когато спре да ти е интересно. Иначе се сещам разни други работи да те питам, но ще почакаш докато се изкъпя.
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Тя няма да седне, вярвай ми.
    Прекалено добре ме познаваш.

не съм съгласна, на мен зъболекарката специално за листерина ми каза, че просто е прекалено силен и независимо, дали имаш проблем или не е хубаво да се разрежда и съответно нормалните не е нужно да се разреждат ;д
    Пощенският гълъб кацна- с листерин zero съм и нямам проблеми. Жуля го неразреден.

Душата, има ли нещо, за което се критикуваш като поведение/характер?
    Последно редактирано от kalpazanka : 01-21-2015 на 07:57

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от TheDeath Виж мнението
    Бащата има право на 14 календарни дни "майчинство/бащинство" след, като се роди детето, ако мъжете забременяваха щяха да излизат 45 дни предварително, за жените се налага, заради плода и риска от усложнения. Има възможност за прехвърляне на майчинството от майката на бащата, ако имат желание или ако се наложи.
    Жени в армиите по света има, това, че тук няма е друга тема, то тук вече и армия няма....
    15 календарни дни са от датата на изписване на бебето от болницата Онзи ден оправях тъкмо такава отпуска.

Лайди , да те питам:
    Какво смяташ за хората, които отдават прекалено голямо значение на музиката без да са музиканти? Примерно, дрехите, прическата и поведението им крещи каква музика слушат? Според теб е нормално това да е тийн годините и смешно ли ти се струва при по-зрели хора?
    Не ми пречат. Вярвам, че всеки трябва да има свободата да се изразява по начина, който смята за най-добър, стига това да не вреди на някого. Ако ти харесва да се обличаш в дрехите, символизиращи субкултурата, с която се идентифицираш (в случая музиката), то в това няма нищо лошо. Не ми се струва смешно при по-зрелите хора. Малко или много, всеки изпитва необходимост да се причислява към нещо и ако намира за добре това да има израз в дрехите му - защо да е проблем?
    .

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Я, то и другата Super Moderator-ка тук е с много хубава профилна снимка!
    Идея си нямате двете колко много харесвам котките и ненавиждам псетата...

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от M**** Виж мнението
    А след като има разлика във възможностите на двата пола, то следва ли да има равенство при правата им? Общо взето аз съм против принципа "давайте права, ама да няма отговорности и задължения". Ако подкрепяш идеята жените само да получават облекчения и да става тяхното, но без от тях да се изискват съответните отговорности и задължения, то това малко ми прилича като ситуацията при един етнос, отличаващ се именно с това, с по-мургав цвят на кожата, с хъкане при говор и много чаавета...
    Дори да има разлика във възможностите, трябва да има равенство в правата. Т.е. да ти се даде равна възможност да се опиташ да го направиш. Провалът или успехът си зависят от личностните способности. Аз също съм против принципа да се дават права без задължения и отговорности. Абсолютно против. Не съм го споменала, защото не сметнах, че е необходимо, нито че ще издребнеете до там. Да, когато ти се дават равни права с друга група (било то социална или полова), следва очакванията да са същите, да имаш същите отговорности и да изпълняваш същите задължения. По това спор няма.
    И по твое мнение - кой източва НЗОК? Имам предвид кой по-често седи за направления пред лекарските кабинети - мъжкото съсловие или женското? Защо по телевизията многократно повече се въртят реклами за превенция на човешки папилома вирус, за профилактика на гърдите, матката и т.н., а почти отсъстват реклами за превенция на увреждането на простатата?
    Нямам мнение кой източва НЗОК и честно казано, нямам наблюдение върху това кой стои пред кабинетите, просто защото почти не ползвам направления. Имам обаче наблюдение, че мъжете не обичат и избягват да ходят по лекари. Не знам дали се дължи на някакъв вид мачовщина и вярване, че като са по-силни физически, това ги прави недосегаеми. В тоя ред на мисли и за рекламите - жените са по-активни по отношение на превенцията при чисто женските заболявания. Организират повече кампании и съответно - реклами. Да не мислиш, че зад рекламите за превенция на папилома вирус или рак на гърдата стоят мъже? Активизирайте се
    Следващото не е въпрос, а лична констатация - аз лично смятам, че жените страдат от много повече различни по вид и честота заболявания от мъжете... И въпреки това съм свидетел как малолетни/непълнолетни момичета пият и пушат дори повече от момчетата на тяхната възраст...
    Как мислиш - следва ли държавата да предоставя средства на бездетни двойки за инвитро процедури, при все че на младини е възможно нежната половинка да е водила крайно нездравословен начин на живот - пиела, пушила и т.н. и е започнала сексуалния си живот на 14-15 г. и в продължение на много години е гълтала противозачатъчни като бонбончета тик-так... Не съм завършил фармация, но все си мисля, че ако едно момиче почне да се блъска с противозачатъчни още от 14-15 г., то около 32-33 г. е нормално да има затруднения в зачеването и/или износването на един бебок.
    Невинаги проблемите при зачеването са резултат от проблем при жената. Имам близка до мен двойка, която е възпрепятствана и от двете страни. Единственият начин, според лекарите, е инвитро процедура. Трябва ли да им бъде отнето правото да износят и родят собствено дете?
    И друго - при отрицателния естествен прираст в България в момента, смяташ ли, че държавата трябва да се откаже от това да насърчава младите да раждат? Вадите единични примери в стремежа си да докажете колко са порочни жените и това на мен ми е противно.
    .

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    По-добре, отколкото си мислиш

Пощенският гълъб кацна- с листерин zero съм и нямам проблеми. Жуля го неразреден.
    И аз се жабуря тука с някакъв, ама няма да ми се размине посещението при зъболекар, струва ми се

Душата, има ли нещо, за което се критикуваш като поведение/характер?
    Да Критикувам се, че не винаги имам достатъчно търпение да преследвам целите до край. Понякога просто се примирявам с това, което съм постигнала, вместо да продължа нататък. Като цяло - мързелива съм, осъзнавам го и се мъча да се боря с него, ама пусто... не винаги се получава
    Освен това, често имам навика да мисля прибързано, да си създавам мнение за определени ситуации и да го изразявам пред хората. Не е добре. Трябва да се науча да броя до 10 преди да си отворя устата.
    .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си