.
Затворена тема
Страница 45 от 354 ПървиПърви ... 354142434445464748495595145 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 101 до 1 125 от общо 8834
    Супер фен Аватара на Deadlock
    Разкажи за човек, на когото се възхищаваш.

Какво мислиш за протестите в Украйна ?
    Уважаваш хората на базата на това кои са или на това което са постигнали ?

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Бая хора вече го казахте това. Ще ми е интересно да се обосновете.
    Срещала съм го само веднъж, затова не мога да изкажа наистина адекватно мнение - дали наистина се е променил като характер или просто е променил отношението си във форума? Не мога да дам отговор на този въпрос. Въпреки това в едно съм сигурна и той го потвърди - не е толкова категоричен колкото беше.

А промениш ли тази ужасна черта в характера си, стотици врати се отварят за теб.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от girlwithblueeyes Виж мнението
    Извинявам се, ама хората не са ли това, което са постигнали? Ако имаш предвид нещо друго, не е зле да перифразираш.
    Не е изключено и само аз да не съм те разбрала...
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Лейди

Имах предвит следното нещо . Има хора с известни фамилии и името си работи за тях независимо дали са постигнали нещо като голям бизнес да речем .Има и хора които нямат силна фамилия зад малкото си име но са успяли

Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Извинявам се, ама хората не са ли това, което са постигнали? Ако имаш предвид нещо друго, не е зле да перифразираш.
    Не е изключено и само аз да не съм те разбрала...
    И аз така си помислих първо, но може да си страшно добър човек и да не си постигнал нищо.
    Постиженията са част от цялостната картинка, но не са всичко.

Град
    Варна
    Лейди

Имах предвит следното нещо . Има хора с известни фамилии и името си работи за тях независимо дали са постигнали нещо като голям бизнес да речем .Има и хора които нямат силна фамилия зад малкото си име но са успяли
    аааа, извинявам се
    моя грешка... още си пия кафето

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    променил си се доста // просто отбелязвам. За тебе и дриймър. Почти не съм се променил. granger може да потвърди, че съм олигофрен още ;д Отчитам, че съм станал по-самоуверен, по-малко ме грее как ще ме възприемат околните, съответно по-малко имам нуждата да им се доказвам. Хората в същността си не се променят, така че не се заблуждавайте. Претърпял съм някакво развитие, но промяна коренна.. най-вероятно не.

Спомена, че нямаш намерението да работиш на заплата и искаш със собствен бизнес да се занимаваш. Ориентирал ли си се в каква сфера ? (въпросът ми по-скоро е банкер/ предприемач/ високо платен професионалист на свободна практика или нещо друго ? ) търговийка, предприемачество, каквото позволява конюнктурата. Не съм казал, че няма да работя на заплата, а че не ми харесва идеята да го правя цял живот.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Мда, наистина си се променил много.

Най-кофтито от цялата работа със заминаването ти ще е носталгията ти по хората. Доста хора ни яде това.

Защо искаш да учиш руски? Много ми харесва, като език. Близък е до българския, което автоматично го прави по-лесен за научаване за българин, отколкото за неславянски народ. Никога няма да стане неактуален и винаги ще е голям плюс да го знаеш, където и да отидеш.
    Кои качества в себе си искаш да промениш? Да стана организиран и да мога да уча по много, вместо да си измислям оправдания да не го правя.
    Гордостта кофти качество ли е? Проявление на егото и слабост. По-скоро недостатък. Гордостта е много общо казано, но в общия случай това мисля.
    Какъв е източникът ти на мотивация? Краткостта на живота.
    Има ли човек на когото се възхищаваш? Пълно възхищение - не. Частично - на майка ми, един професор от Софийски и един бизнесмен познат. В момента други не се сещам.
    Кой/какъв е източникът на промяната в теб последните месеци? Много осъзнати и неосъзнати причини има. Не мога да дам точен отговор.

Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Разкажи за човек, на когото се възхищаваш. добрее.. професорът. Професор от ЦИЕК, който знае към 13-14 езика, има огромна обща култура, която е задълбочена, а в многоспектърните му специалности е просто безупречен. Интелектът му е развит многостранно. Това, че е посветил живота си на проучвания и обикаляне на света, писане на книги и четене на четива, които никога няма да разберем, че са съществували не го прави сноб или да гледа на тебе, като на невеж олигофрен, макар че стоейки до него, реално си невеж олигофрен. Със сигурност най-ерудираният човек, с когото някога съм разговарял. Въпреки факта, че няколко пъти е надскочил интелектуално всички преподаватели, третира студентите, като почти равни с него, поне такова чувство оставя. За него най-важното е не да имаш колкото се може повече информация в главата, а на базата на информацията имаш, как можеш да я използваш и да я вкараш в разсъждения, които в книгите няма как да бъдат описани. Не обича зубъри и роботи. Усеща се, че не харесва, когато някой има много информация в главата, а не може да я използва и да разсъждава, имайки я. И отново, въпреки огромния си научен капацитет, социалната му интелигентност е изключително високо развита. Непринудено е център на внимание, може да разговаря с всички. Може да те троли, но знаеш, че не го прави с лоши чувства. Има чувство за хумор. Има чувство за справедливост и това, че е добър не му пречи да каже на някой, който не е постъпил правилно, че не е постъпил правилно, но го прави по такъв начин, че можеш само да седиш и да си гледаш сеира, като в случая не говорим за студенти, а за високопоставени хора. Просто ми е трудно да говоря за него, защото трябва да го познаваш, за да разбереш за какво става дума.
    yippie kay yay
    Temet Nosce

벨야카

Град
    Студентски град
    Какво мислиш за протестите в Украйна ?
    На първо място ги уважавам за това какви са вътрешно, най-общо, но и най-конкретно казано. Има хора, за които голямото постижение не е да са мулти-милионери. Едно от качествата, които най-много уважавам е да си много успял, да си изключително интелигентен и в същото време да не го набиваш в очите на хората и да се държиш дори с най-нисшите и пропадналите и тн., като с равни. Да не ги мачкаш. Това е най-висшият пилотаж на човешка интелигентност. Ако можеш да си изключително интелигентен и да си превъзмогнал чувството за величие и сила над другите, това е знак, че си наистина стойностен човек. А за да го постигнеш, трябва наистина да не се мислиш за повече от другите, защото реално не си.
    Temet Nosce

벨야카

anonymous708973
    Guest
    Малко храна за размисъл - начи хем ще си имал качествата (и дозата късмет, разбира се) да станеш милионер, ама в същото време няма да си повече от тия, дето ги нямат тия качества? Как става тоя номер?

Относно промяната - има я, но според мен далеееееч не в тия посоки, които ти и останалите изброихте. Ама никак.

Град
    Студентски град
    Малко храна за размисъл - начи хем ще си имал качествата (и дозата късмет, разбира се) да станеш милионер, ама в същото време няма да си повече от тия, дето ги нямат тия качества? Как става тоя номер?

Относно промяната - има я, но според мен далеееееч не в тия посоки, които ти и останалите изброихте. Ама никак.
    Това, че си имал качествата и дозата късмет да успееш, според съвременните материалистични представи за успех, не те прави по никакъв начин по-важен от този срещу тебе. Това е една много грозна илюзия, в която самозабравилите се "успели" живеят. Трудно е за осмисляне, камо ли за възприемане и осъзнаване, но не се притеснявай.

А за промяната.. може и да си права. Ако искаш ексклузивни права за отговаряне от мое име - кажи. ;p
    Temet Nosce

벨야카

Супер фен Аватара на Deadlock
    Владееш ли добре емоциите си?
    Делението разум/чувства смислено ли е? Може ли човек да взима разумни/рационални решения?

В какви социални ситуации си аутсайдър?
    Ти си на урок по руски в клас от 20-ина човека. Всички те са по-напреднали от теб. Учителят пуска видео, в което се говори на сложен руски, и ти не схващаш почти нищо, за разлика от другите - те започват да го дискутират. Какво ще предприемеш? Как ще се почувстваш?

Казваш, че човек не се променя. Това означава ли, че не може да се пребори с недостатъците си? Трябва ли да се бори изобщо, или пък да се приеме и хареса такъв, какъвто е?
    Какво означава личностно развитие?
    Пробвал ли си да медитираш? Какви са ти асоциациите, впечатленията, преживяванията?

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
    Знам че бе отдавна, но Дон Тефлончо би ли го ?Не, ама след като го разбрахме кой е, се кротна. По едно време ми се обясни във фейса, разбрах, че не е заплаха и не се занимавах повече.
    Е нямаше как да не се кротне, в рамките на 24 часа след като писа простотиите и му намерихме данните. Е т'ва е да си ФБР(добре бе Плами ти си ФБР-то)

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
    Е нямаше как да не се кротне, в рамките на 24 часа след като писа простотиите и му намерихме данните. Е т'ва е да си ФБР(добре бе Плами ти си ФБР-то)
    Тия дни си преглеждах личните и намерих една камара от потребители, които тогава ме успокояваха, много мило ми стана, като се сетя тогава как се мобилизирахте.

Град
    Варна
    кво се е случило?

Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Владееш ли добре емоциите си? Ако трябва да се сравнявам с другите, да, но истината е, че в някои ситуации спира мозъка и избухвам, но са рядкост. Отделно от това моята е талантлива в това да ме ядоса. За хора, които не са ми близки, много трудно се трогвам, особено ако се опитват да ме засегнат.
    Делението разум/чувства смислено ли е? Може ли човек да взима разумни/рационални решения? Всичко е строго субективно. Има толкова много вътрешни програми, съзнати и неосъзнати причини, поради които се взима определено решение, че ми е трудно да кажа. Още по-спорен е и въпросът кое е правилно и кое грешно.

В какви социални ситуации си аутсайдър? Обикновено, когато попадна в ситуация с група момчета, които очевидно не ме харесват. Исторически е било най-вече, защото съм им правил конкуренция за момиче/момичета или съм отклонявал женско внимание от тях, въпреки че съм правил опити да се "помиря". Имаше една такава група в даскало. И до ден днешен не ме харесват, съответно се е стигнало дотам, че и аз тях. Оттогава мисля, че не ми се е случвало или не се сещам.
    Ти си на урок по руски в клас от 20-ина човека. Всички те са по-напреднали от теб. Учителят пуска видео, в което се говори на сложен руски, и ти не схващаш почти нищо, за разлика от другите - те започват да го дискутират. Какво ще предприемеш? Как ще се почувстваш? Ще си трая. Няма да се почувствам зле. Единствено ще ме е яд на себе си, че не съм учил достатъчно и мога да изтърва важна ниша от това, че не разбирам и ще се наложи да ме късат и/или да повтарям. Ще се опитам да седна и да отделя време, за да науча изтърваното.

Казваш, че човек не се променя. Това означава ли, че не може да се пребори с недостатъците си? Трябва ли да се бори изобщо, или пък да се приеме и хареса такъв, какъвто е? Трудно ми е да отговоря. Всеки си има някаква представа за това какъв иска да бъде и малко или много това го променя в тая насока. Зависи много от човека. В момента, в който осъзнаеш, че имаш недостатък, идентифицираш го, признаеш си пред себе си, че е недостатък, си предприел сериозни действия за отстраняването му. Останалата работа е да работиш по въпроса, за да го намалиш или изкорениш, предвид природата на самия недостатък. Доста хора намират оправдание за недостатъците си или дори не ги възприемат, като такива. Затова и не успяват да ги променят. Общо взето можеш да правиш всичко и да бъдеш, какъвто искаш да бъдеш, стига да си намерил отговора за това как да го постигнеш. Хората не се променят в общия случай, но това не означава, че е невъзможно. Просто е малко вероятно. Невъзможни неща няма.
    Какво означава личностно развитие?
    Пробвал ли си да медитираш? Какви са ти асоциациите, впечатленията, преживяванията? Не съм, но може някой ден да пробвам.
    ясам гацо бацов баце
    Последно редактирано от umri : 01-21-2014 на 11:21
    Temet Nosce

벨야카

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Ще има да се постараеш да стигнеш до ниво олигофрен

Какво обичаш да ядеш най-много?
    А можеш ли да готвиш?
    Без какво не може да започне денят ти?
    Какво мислиш за гей двойките?
    А за Под Прикритие
    maDamn

Хората се раждат лоши или стават такива ?

Град
    София, България
    Не говорим за промяна в цялостното значение на думата. Такава почти никога не би могла да се осъществи над един оформен характер. Говорех за промяна на дадена нагласа от характера ти.

Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Ще има да се постараеш да стигнеш до ниво олигофрен

Какво обичаш да ядеш най-много? Разнообразно. Няма любимо. Суфле.
    А можеш ли да готвиш? Като изключим от уравнението скари, пържоли, яйца, етц., най-добър съм на пиле с ориз. Знам и още няколко манджи.
    Без какво не може да започне денят ти? Преди щях да кажа без цигара ;д Сега.. май няма такова нещо.
    Какво мислиш за гей двойките? Нищо против. Само не ми харесва, като го набиват в очите на хората. Гей парадите пък са най-малоумното нещо. Не може ти да се бориш за пълно равенство и разбиране на другите до степен, в която е нещо нормално в съвременното общество, както е било някога в Римската империя и в същото време да участваш в гей паради. Това е все едно да има хетеро паради.. Самите гейове признават пред себе си, чрез гей парадите, че се отличават от хетеросексуалните хора и се самодефинират, като странни и различни. Смешна поза.
    А за Под Прикритие ;д най-добрият български сериал. Всичко свързано със сериала се превръща в култово - Куката най-вече, Джаро, Ивака, пълната липса на талант на Мартуката, бруталността на Попов ;д;д За мене Мартуката е най-големият бездарник в съвременното българско кино. Не му е това амплоато. По-добре да се преориентира. Дори аз ще му изиграя ролята по-добре. Имам чувството, че е толкова слаб актьор, че и в живота изглежда фалшив, дори когато не му се налага да играе.
    вяе

Хората се раждат лоши или стават такива ?
    Може да има и случаи, в които се раждат, няма как да знам, но поне в 99% от случаите стават такива. Причините, вече, са друга тема.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Не говорим за промяна в цялостното значение на думата. Такава почти никога не би могла да се осъществи над един оформен характер. Говорех за промяна на дадена нагласа от характера ти.
    Май отговорих на това, въпреки че ме 'обориха' ;д ако има нещо по-конкретно, питай.
    Последно редактирано от umri : 01-21-2014 на 11:55
    Temet Nosce

벨야카

Повече от фен Аватара на seek&destroy
    Боже, ти си адски издържливо момче!
    Или си путьо в отношенията с жените?
    Не учиш, не работиш (май), ако не съм объркала, с какво (кой) те издържа?
    Ако не, кво бачкаш?
    Наркотици некви?
    Сексуална бройка?
    Нормално ли е за един мъж със сериозна връзка, който определено държи на приятелката си, да се заглежда по други жени, щото просто е "мъжки инстинкт" ?
    Пейка парти или сбирка в апартамент ?

anonymous708973
    Guest
    Ъ, що с такива евтини провокации скачаш? :д

Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от seek&destroy Виж мнението
    Боже, ти си адски издържливо момче! Как го реши?
    Или си путьо в отношенията с жените? Тва трябва жените да го определят. Аз не се чувствам путьо.
    Не учиш, не работиш (май), ако не съм объркала, с какво (кой) те издържа? В момента не работя. Нашите ме издържат. Първата ми работа, като стъпя в Германия, ще е да си хвана работа. Колкото по-скоро успея да стъпя там, толкова по-добре. Не се чувствам добре от идеята, че ме издържат.
    Ако не, кво бачкаш? От време на време върша неща за бащата, но не може да се нарече работа.
    Наркотици некви? трева, но доста рядко и от келешлък.
    Сексуална бройка? Предвид, че мойта скоро я научи, не мисля да го правя обществено достояние. Няма да е коректно, пък и не искам.
    Нормално ли е за един мъж със сериозна връзка, който определено държи на приятелката си, да се заглежда по други жени, щото просто е "мъжки инстинкт" ? Нормално е за жена да се заглежда по мъже, както и мъж по жени. Който го отрече, ще е лицемер. Дори да не го показваш, ако вътрешно ти минава през ума или го правиш, като го няма гаджето, пак си лицемер. Вече е въпрос на личен избор, доколко ще позволиш заглеждането да стане фантазия, зарибяване, целуване или изневяра. Като съм с моята и ми поддържа емоционалното здраве и сексуално ме задоволява, дори не ми минава през ума, че даже и по-рядко се заглеждам. Тя гледа много повече от мене и жени, и мъже.
    Пейка парти или сбирка в апартамент ? По-скоро апартамент. Ако е лято и хубаво време, може и пейка.
    сус

Да питат каквото искат. Нали тва е идеята ;д
    Последно редактирано от umri : 01-21-2014 на 12:45
    Temet Nosce

벨야카

Повече от фен Аватара на seek&destroy
    Ква провокация, бе? Че и евтина?
    Тва е горещия стол и мога да задам каквито си въпроси реша, сеш се? Ако на теб отговорите на въпросите ми не ти изнесат е отделен въпрос и търси причината в себе си.
    За пореден път, би ли престанала да си вреш носа винаги там където не ти е мястото. Адски си досадна. Доколкото виждам в момента 15-те минути слава са отделени на мъжа ти, не на теб. Не разбирам защо след всеки въпрос или отговор скачаш ти?!
    Сериозно, ако аз бях момче, а ти си ми гадже бих ти ритала зелката по 100 пъти на ден, ето защо смятам, че Умри е издържливо момче.

И евала на момчето, доста честно и достойно отговори.

Само един въпрос, какво е мнението ти за SCI ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си