Първоначално написано от
DisappointedDreamer
Харесвам!
Как се казваш? Мая
На колко години си? В профила ми пише... мисля.
От кои човешки качества се възмущаваш? Слаба воля, бих казала. Като цяло, волята за мен винаги е била едно от най-важните качества и винаги съм се опитвала да я развивам. И в този ред на мисли, слабата воля е нещо, което винаги съм мразила.
Хората умеят ли да се променят? Да, според мен, всеки може да са промени и поправи.
Откъде идва чувството ти за хумор? Не съм се замисляла, но първото, което ми идва на ум е, че се стремя да не гледам на нещата толкова на сериозно. Умея да се шегувам и със себе си, вместо да се дразня за глупости.
А самото чувство за хумор? Не мисля, че е много по-различно. Може би, от самоиронията и умението да гледаш на нещата от позитивна/забавна страна. Добре, май започнах да се повтарям.
Откъде идва креативността? От желанието да си различен/уникален.
А кои са родителите на въображението? Желанието за разнообразие, това да достигнеш нови хоризонти.
Какво искаш да учиш? Не съм се насочила към конкретна специалност. Със сигурност ще е нещо пряко или косвено свързано с точните науки. Искам да се развия в информатиката, но нещо не се виждам като програмист. Има време да си събера парчетата от пъзела.
Как обичаш да прекарваш времето си? Ооо, много неща обичам, само нямам достатъчно време за всички. Обичам да съм с приятели, обичам random разходките сама или с компания, обичам да рисувам (въпреки, че не претендирам, че мога), да чета, да слушам музика, да гледам филми...
Даваш ли оценки на дните си (примерно, днес е 5-ца, защото не свърших това и онова, и защото се чувствам тъжна)? Всъщност това е идейно. Иначе, може да се каже, но не по някакви определени критерии/оценки. Сравнявам си "постиженията". Имам предвид, например, правя нещо през даден ден/уикенд/ваканция и го съпоставям с това, което съм направила предишният ден/уикенд/ваканция, опитвайки се да постигна напредък. Не съм особено убедена, че го обясних добре.
Какво мислиш за правото на избор? Съществува ли? И да, и не. Фактически всички имаме право на избор, стига нашият избор да не пречи на правото на хората около нас. Много пъти обаче следваме някакви общоприети "норми" и правим избора си, само защото всички правят този избор и си въобразяваме, че наистина сами сме направили избора си.
Ние ли сме тези, които управляват живота си? Да, да и пак да! Никой не може да ни помогне, ако ние не го правим и никой не може да ни навреди така, както сами можем да си навредим. Другото са само извинения.
Религиозна ли си? Не бих казала или по-скоро не робувам на определена религия. Вярвам в нещо и дори сама не мога да го определя. Не обичам църкви, самата атмосфера не ми влияе добре. Ходя изключително рядко, но не смятам, че това е грешно. Не обичам и икони, пак по същият начин ми влияят, не знам защо. Единствената която имам е с размери малко по-големи от марка. Не смятам обаче, че такива "знаци" са необходими, за да те чуе Бог (дори не съм убедена, че трябва да наричам така това, в което вярвам) в точния момент.
Какво смяташ за тези, които са? Всеки може да си вярва в каквото си прецени и не мисля, че има правилна или грешна вяра. Единствено ми е неприятно, ако се опитват де ме убедят, че аз съм в грешка, че тяхната вяра е неоспорима и аз не почитам Бог. Както аз не им казвам в какво да вярват, така и те нямат право да го правят.