- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Какво да направя за нея? Проблем със зъбите.
Здравейте,има едно момиче което има голям проблем със зъбите.
Между двата предни зъба има разстояние,когато стисне зъби има празно място между горните и долните зъби.
Никъде не успях да намеря подобна тема,може би не съм търсила правилно затова се обръщам към всички вас.
Това момиче е на 12 години и е сменила всички зъби с изключение на мъдреците,което е напълно нормално.
Реалния ми въпрос е дали ще бъде проблем ако и направят - металокерамика (мисля,че така се казваше)
Нямаше нерви да носи шини,затова реших да попитам за този метод. Имам няколко въпроса спрямо него.
Темата ми всъщност беше за тази процедура:
1. Колко струва? - На зъб и общо..
2. Можеш ли да избереш колко зъба да се коригират или се правят всички?
Много ви моля за бързи отговори в скоро време ще посетим и зъболекар,но е най-добре да сме запознати.
В случая,ако разстоянието не е прекалено голямо,може да се изпилят двата зъба и да се сложат корони-цената на металокерамична корона е от 150 до 220 лева(говоря за София) и това е начина,проблема обаче е,че до 18 годишна възраст не е хубаво да се поставят корони,има и вариант да се изпилят само предните части на зъбите...и да се сложи фасета,това е най-добре за здравето на зъба,но една такава струва към 600 лева.А докато е малка може да се направи и лечение с апаратче,за което обаче трябва да говорите с ортодонт,защото много малко от нас,останалите стоматолози,работят с апаратчета.
Така ли изглежда?
Ако е нещо такова не набивай комплекси на момичето, напълно красиво и приемливо е.
Благодаря на всички за помощта!
http://prikachi.com/images.php?images/73/6846073o.jpg - Изглежда така,но по-големия проблем е:
http://prikachi.com/images.php?images/73/6846073o.jpg - Разстоянието е по-малко от това..
Никой тук не може да ти каже точно колко ще ти/и излезе. Отивате до някоя зъболекрка, тя ше вземе отливка и ще каже. Най-удачният вариант е скоби, това пилене и поставяне на фасети е глупаво, особено за млад човек, чийто единствен проблем е разстоянието между зъбите.