- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Биатлон и ски бягане
ne gi haresvam
puskaite eurosport we
podmokryashti sportisti ^^
Най-добрия спорт е бокса,но съм фен и на автомобилните спортове (дрифт,драг,офроуд)
300 days to Tour de France :/
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
я, някой в темата О:
хелов, ти харесваше биатлон, нали?
Даже все още харесвам :-0
МОМЧЕ
Penguin power!!
йей ( :
няам търпение и тази година фуркад да мачка на световното в контиолахти :Д
Последно редактирано от Ivaaaaa : 09-26-2014 на 20:34
Аз си харесвам норвежците, пък на Фуркад му пожелавам да се класира зад Краси Анев и Владо Илиев на някой от стартовете в Контиолахти. Едно 3то място ще му се отрази добре :-0
МОМЧЕ
Penguin power!!
имам лошото предчувствие, че това няма да е неговата година. лятото бях чела за него мисля (?), че бил болен от някво заболяване на кръвта. за него ли беше.../ех, проклета памет/. разрешавам му да отстъпи тази година на свендсен /въпреки, че той обра почти всички медали на последното световно в нове место и треа реванш/ и да го смаже у дома в холменколен. мн па арогантен, дейба.
Тая година ще е братски дуел Бьо-Фуркад. Миналият сезон Тарей много слабо и му е време пак да покаже кой е наследника на крал Оле, че братчето му стъпва здраво, ама му липсва опит още.
МОМЧЕ
Penguin power!!
*омг, омг, омг, говоря си с някой за биатлон*
бьо са таланти и двамата, но ми се струва, че нещо се пречупи у тарей и много трудно да възвърне предишната си увереност. стрелбата му беше умопомрачително бърза и точна, а сега с всяка изминала година става по-зле. и бягането му съква :/
докато брат му, когато му е ден и земе да улучи мишените, съвсем спокойно може да бъде фаворит за победата. и колкото и арогантен и циничен да е свендсен, аз го обожавам. мнол е секси, хихи. надявам се и тази година Кралят /той заслужава единствената главна буква/ да шокира света. НЕчовек. та, така. свендсен+фуркад+йоханес бьо и тук-таме някой германец /шемп и пайфер/ и руснак /шипулин и малишко/ ще бъдат фактори тази година. прогнози при жените?
Жените не ме вълнуват особено, преди с Дафовска, Филипова, Никулчина ми беше по-интересно, ама свършиха тези времена със силни български женски резултати. Сега след отказването на Бергер ми става още по-безинтересно, ама Соулкалова и Домрачова са симпатични във всякакъв смисъл :Д
МОМЧЕ
Penguin power!!
жените винаги са били безинтересни :/
и в ски бягането е така за съжаление
ДОМРАЧОВА!!!
тва е
гледаш ли ски бягане? *мили очички*
На ски бягането ме губиш вече. Гледам някой път по между другото, предимно за фон или ако чакам нещо да почне. Като цяло само по олимпийски игри се случва да гледам някой цял старт, най-вече 50-те км, но иначе ми е доста еднообразно. За това биатлонът ми е по-интересен, защото стрелбата прави състезанието доста по-вълнуващо, но един път на Tour de Ski изкачваха писта за ски алпийски дисциплини и ми беше доста интересно. Ако има повече такива "извращения" бих се заглеждал по-сериозно. Да си пишеш с момиче за спорт ---> идилия :-0
МОМЧЕ
Penguin power!!
да, биатлонът е комплексен спорт и бла-бла, но да си го кажем честно - ски бягането е ПО-КРАСИВАТА част от него. поне за мен. да наблюдаваш техниката с ефективното извозване на писалките на домрачова и бьорндален, взривността на свендсен и нортхуг, мощта и балансираността на легков. БЕЗЦЕННО. освен това в биатлона няма класически стил, а както знаем истинското ски бягане е класиката /не че съм му фенка де. в свободния спортистите успяват да разгърнат по-добре способностите си/. самите дисциплини в ски бягането са ми по-интересни. изключение прави смесената щафета в биатлона.
тур де ски е нещо велико! всички етапи са безкрайно интересни. разбира се, черешката е изкачването на гигантския слалом във вал де фиеме. наклонът е толкова голям, че състезателите преминават в туристически ход.
гледал си любимото ми състезание О:
50-те км в Сочи...каква емоция!
То красотата в спорта е доста разтегливо понятие. Красиво е и когато Краси Анев прави чисти стрелби :Д. Красотата на биатлона според мен е в по-силно изразения състезателен характер. В ски-бягането има 7-8 утвърдени имена, които трудно допускат изненади, поне от това, което съм гледал, докато в биатлона(особено мъжкия) има едно 20 състезателя, които имат възможностите да спорят за победата. Въобще всеки спорт е красив сам по себе си, стига човек да открие какво точно му харесва. За много хора колоезденето е супер еднообразен и скучен спорт, докато за мен от няколко години няма по-интересни състезания от колоездачните, дори и футбола, който харесвам и не само от спортната му страна.
МОМЧЕ
Penguin power!!
така е, прав си. грешиш обаче за мъжкото ски бягане. тама конкуренцията е по-голяма, смазваща, поглъщаща. не са само норвежци. има и германци, руснаци, италианци, финландци, французи, шведи, канадци, швейцарци, че дори и казахстанци ;д. даже преди два сезона мисля и един почти четиридесет годишен чех спечели няква класика. в мъжкото ски бягане днес може да си на върха, утре извън точките примерно. много са тези, които могат да заемат мястото ти. знам, че мога да те зарибя :Д. ски бягането е друга бира. има класици, има свободняци. има дистанционни, има и спринтьори. истинският ски бегач обаче е универсален. най-отчетлив пример за това е кралицата на ски бягането - марит бьорген. загубих бройката на победите й, но ако не се лъжа са повече от 60, а подиумите - безброй. ами десетте й златни медала от олимпиади, шест от които са златни. вдъхновяващо е. това е ски бягането - концентрация на уменията върху писалките и...щеките, хах :Д. харесвам физическата страна на биатлона /бягането/, не техническата. съгласи се с мен, че никой биатлонист не е станал част от историята, разчитайки единствено на отлична стрелба. много често дори добрата върши работата.
Приемам, че за конкуренцията може би не се изразих правилно :Д. Да, наистина ски-бягането е по-разнообразно откъм дисциплини, поради което се получава голяма конкуренция. Все пак не е съвместимо един спринтьор с голяма експлозивност, да се бори за победата в 50 км., където се изисква силова издръжливост. Може и да има де, не съм толкова навътре в ски-бягането :Д. Докато в биатлона разликите в дистанциите в отделните дисциплини не са толкова големи, а стрелбата си е стрелба и промяна при нея няма. Това си изисква, както добра стрелба, така и добро ски-бягане. Никога не можеш да разчиташ само на едното. Причината поради, която биатлона ми е по-интересен може би идва от това, че в него има ски-бегачи от световна класа. Бьорндален, Свендсен, Ларс Бергер, Фроде Андерсен са бегачи от най-високо ниво, та откъм ски-бягане и биатлонът ме удоволетворява напълно :Д, бтв някакви други спортове освен зимните вълнуват ли те :-0
МОМЧЕ
Penguin power!!
следя по-редовно ски бягането от да кажем три сезона. до колкото съм запозната 50-те км не са част от СК. сега прегледах и календара за тази година и е предвидено да има в последния старт в осло, както и на СП във фалун http://falun2015.com/en/
нали и аз това казвам :Д. дистанционните бегачи са по-фини и издръжливи, докато спринтьорите са по-взривни и с по-внушителна физика. те не биха издържали на продължително натоварване и спазване на равномерно темпо. след 5-тия км са гроги.
Бьорндален никога не е бил добър стрелец. гледам биатлон откакто се помня и знам, че винаги е бил колеблив. най-големият му конкурент - рафаел поаре пък е бил резонен стрелец, но бегово Бьорндален го превъзхождаше. сега в последните няколко сезона започна да залага на бързина, но отново не му се получава съвсем :Д и въпреки всичко Кралят си е Крал. все пак има победа в ски бягането. нойнер също не е била стабилна, особено на прав, но беше мн бърза. ами домрачова? :Д
извод-->по-важният елемент е беговият :Д
не че не харесвам биатлон. ОМГ. аз израснах с този спорт. просто крос-кънтрито набляга повече върху любимото ми.
иначе следя големите форуми - летни ОИ, зимни, разбира се. гледам футбол. световните и европейските първенства. гледам, когато мога мачовете на любимите ми отбори ЦСКА и Арсенал. гледам и некви важни за бегето неща. примерно тениса, когато има нещо по-така с г. димитров, волейбол и тн. иначе да ме вълнуват е силно казано. просто се опитвам да съм в час. зимните са <3
ти?
Последно редактирано от Ivaaaaa : 09-28-2014 на 13:39
Спортна булка си значи, което е доста яко като цяло :Д. Иначе аз последните години направо се влюбих в колоезденето, пък и Евроспорт подържат интереса като дават огромен брой стартове. Другата спортна любов ми е футбола, въпреки че като фен на Славия последните години си е жив мазохизъм, ама това е положението :-0. Следя Гришо по-сериозно и покрай фитнеса хвърлям око и на бодибилдинга :Д. Иначе гледам и всякакви други спортове - волейбол, баскетбол, лека атлетика, Ф1, ама не с някакво вълнение и не толкова често. Сега идва важния въпрос мусака правиш ли ? :Д
МОМЧЕ
Penguin power!!