- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Спорт и спортни съвети.
Здравейте съфорумници. Реших да отворя тази тема, защото искам да помогна на повече подрастващи да постигнат спортните си цели и постижения. Занимавам се със фитнес от 3 години, бокс - 4 години, тенис на корт състезателно - 11, футбол - 6 и купчина други спортове. Освен това се занимавам с тъй наречените франителни режими. Ако имате въпроси тук или на ЛС.![]()
трябва ли да са загравя инжекции от проп-а 5 мин във вряла вода,преди биене.. да боли на следващия ден по-малки или същия хуй ?
Обмислям да започна по-интензивен сплит от рода на Бутане/Дърпане/Крака и 1 ден почивка и пак се повтаря цикъла.
Та.. Дай ми примерна програма ако може. (за упражненията говоря, какви да правя на едната тренировка и какви на другата, защото много го мисля в момента, ама нещо не мога да реша![]()
)
Мисля че килограмите и ръста не са от значение при изготвянето на последователност от упражнения. Целта е заменяне общо взето на мазнините с качествена мускулна маса.
Щом сте направили тема, нека да питам нещо, макар и не важно. Стана ми любопитно и се чудих мит ли това, че тренирането с тежести може да забави/спре растежа на височина и ако е вярно, защо се получава така?
Категорично не е вярно.
Митът идва от там, че волейболистите и баскетболистите са (предимно) високи, а щангисте са (предимно) ниски.
Истината не е, че от някой спорт порастваш или се набиваш. Хората, които ги практикуват, се избират такива, защото това им дава предимство.
Всъщност ръстът се определя най-вече от гените ти. От там вече, много неща могат да окажат влияние - сън, ядене. Всеки вид спорт, обаче, ако е достатъчно интензивен, стимулира отделянето на растежен хормон. Това не гарантира, че от спорт ще пораснеш още.
Аз от както тренирам с тежести съм дръпнал с още 5 сантиметра, така че със сигурност не ми е спряло растежа.
Кръгова, подходяща за самбист/борец? Мисля си че ми трябват главно базови упражнения, но все пак ако има опитни, да споделят.
П.С. В действителност от тежести не се спира растежа. Бащата обясни защо и как.
Много обичам,когато хората казват:
"Живота ми е тежък."
И аз да ги попитам:
"Сравнение с какво?"
А какви са ти текущите резултати и какво очакваш от силовите тренировки?
Текущите резултати са плачевни - лежанка 60х5, клек 80х10, мъртва 70х8 (не напъвам много за да си нямам проблеми с кръста :Д ). Ръст 176, 74 кг.
Целта е повишаване на силата.
Много обичам,когато хората казват:
"Живота ми е тежък."
И аз да ги попитам:
"Сравнение с какво?"
Момиче съм, искам да правя силови тренировки. Не целя огромна мускулатура, а масивно стягане на тялото.
Не разбирам нищо по темата обаче. Да отида ли директно при треньор да ми направи програма или е добра идея да се поинтересувам първо сама в... бб тийм, например?
Гледам, че повечето хора си разделят тренировките по дни - тоест.. понеделник - крака, сряда - гръб и корем, петък - гърди и рамо. Така ли е правилно или в началото мога да започна с комбинирани тренировки? Осъзнавам, че няма как да направя като хората всички упражнения за всички части на тялото в рамките на една тренировка, но все пак...?
Нямам особена физическа подготовка.
Чакай @Баща Ти ..Нали човекът трябва той да отговаря,така не е много интересно..
И аз имам някакви въпроси свързани малко за изменение и изследване на графики на функции..Пък може и това да попитам по-натам.
E, в спортната тема ли смяташ да питаш за функции?
Забравяш за 10тки и 8мици. Сваляш надолу повторенията, 3-5, с по-тежко. За борбата ти трябват здрави крака, корем и рамменен пояс.
За краката Преден клек, като ти омръзне заменяй съз заден. Задължително до долу. Също така фермески разходи и напади с тежест.
За корема - планкове. Като напреднеш слагай тежест на планка. Учи Л-сит.
В борбата имаш много дърпащи движения - много тяга, гребане и набирания с тежес.
Също така раммени преси, лежанка и кофички с тежест. Тия трите можеш да ги въртиш, като правиш по двете от тях.
Тренировките ги построй така:
Кръгово, без почивка между упражненията, само между кръговете. Всеки път задължително почваш с клек и тяга. След това раммена преса, гребане, лег, набирания. Като всяка тренировка редуваш гребането с набиранията, лежанката с кофичките и така.
Правиш по три кръга, 2 пъти седмично като за начало, после правиш корем и напади/фермерски разходки. В началото може и да нямаш сила за това.
И аз си чакам отговора или поне някакви насоки, ако може![]()
А яденето как ти е?
Стегнато тяло е такова без много мазнини и с мускул. Твоето какво е?
Добре ми е храненето. Физическа активност трябва, че като чета дефиницията за Skinny fat, баш такова излиза, че съм.
Проблемна зона ми е талийно-коремната област :д