- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- За или против сватбата?
Не са.Скараха се даже много жестоко преди сватбата хаха.Сега пак са скаранаи,ама здраве да е.тя се пали лесно,той трудно загрява.Кумът е момчето,което ни запозна.Кумата е момиче,което познавам от 2 години,но веднага ми стана симпатична и в момента,в който се запознахме,казах че ако някога ще се женя тя ще ми е кума.Имаха заигравка с кума,ама той нали си е пън...Даже на сватбата всички гости ме питаха сигурна ли съм че не са двойка хаха.Та и тая традиция не я спазихме.Единственият проблем ,който могат да ти направят,е в църквата.Но нашата беше много отзивчива и каза че то по принцип не трябвало да се жениш бременна /аз не съм де,ама говорим че по принцип не е правилно/,но те не могат да спрат хората да се женят,тъй че стига да си харесваме кумовете,проблем няма.Отплеснах се хаха
Violenza, честитооооооо!
На tori свалям шапка за аргументи и изказ.
А draid ме потресе.
Ако на мен ми се случи някой сульо да иска от мен да подписвам предбрачен договор, ще му залепя снимките на летища София и Варна. И ще му издействам забрана да напуска страната. А преди това ще му се изсмея мощно в лицето, та да се завре в саксията на фикуса от срам.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Честито на Violenza и Cloud
По темата с малко нови мисли и мнения
Вече не смятам че е нужна сватба като естественно продължение на една връзка .Да хубаво нещо са сватбите но далеч не са начин за скрепяване на дадени отношения .Има хора които са от години заедно над 5 и пак са щастливи и без сватба и брачни договори .Подготовката си е тръпка,украси пък рокля .Всяка жена или повечето искат да се видят с бяла рокля .И всичко това само за 1 ден че то на следващият и развод може да си искат.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Айде само не ми слагай думи в устата.Казала съм всяка или повечето жени.Приета е глупоста да се мисли че всяка жена иска да е булка .
Спомням си, че преди време беше казала, че ти ще настояваш да подпишете предбрачен договор, защото приятелят ти е от по-заможно семейство и не би искала то да смята, че се жениш поради тази причина.
Променила ли си си мнението?
Не че това противоречи на идеята, че си ужасно против всъщност да поиска предбрачен договор, просто ми е интересно.
Пантер, използвам ирония/сарказъм.Хотелите по морето са "метафора".
Явно оттам идва и недоразумението.
Затова и писах по-горе, че по-скоро аз трябва да съм в позиция да изисквам подобен договор.
Ако можеше да се поставиш на мое място надали щеше да мислиш така, но както и да е. Говориш как ще се обидиш, а в същото време не приемаш как един мъж може да се обиди ако не искаш да вземеш името му или ? Такъв вид договор няма нищо лошо и това, че не е приет като практика у нас не означава, че е зъл, обиждащ etc. Въпрос на разбирания и схващания. От моя скромен опит съм заключил, че това е полезно нещо. Който както иска да го разбира.
Всъщност съм съгласна с теб, че е полезно, когато един или и двамата партньори имат да защитават някакъв материален интерес - било лично богатство, било наследство от родители/роднини. Когато и двамата са материално осигурени и искат да са сигурни, че при евентуален разпад на брака, другият няма да отмъкне нещо, което не му се полага.
Но когато си говорим за двама души, които нямат и един квадратен сантиметър на свое име, когато встъпват в брак, брачният договор звучи смешно и... обидно, да. Един вид, казваш на другия, че чеп за зеле не става от него и се жени за теб от материален интерес. Което не е точно целта на брачния договор.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ми да се е сетил по-рано, а не като съм натрупала стаж и съм позната вече като д-р Х.
Някак не върви от днес за утре да си сменя фамилията и да съм д-р Z. Не ме познава от вчера или онзи ден, да е мислил.
Евала! Евала! Евала!
Някой ме е разбрал в тая тема!
Eми да, естествено, мислех, че всички сме наясно с това. Явно не.
Калпазанката е напълно права. В най-добрия случай младоженецът да се надява на тире, но цялостна смяна на фамилията при натрупан стаж е просто дебилно.
И го казвам като човек, който с абсолютна убеденост би взел фамилията на мъжа си... просто защото ей така, от емоционална гледна точка ми се струва мило да имаме една фамилия.
А ако е с фамилия Цепеш ?
Омръзнало ми да гледам как жените гледате да имате полза от нещо, за да го направите.
Взимате името и се хвалите, много често след развод е нужно съдът да ви забрани да го ползвате, защото иначе не сте съгласни да си върнете старото.
Ами аз всъщност никога не съм казал, че когато се жениш и си гол като пушка ще искаш да подпише договор който я задължава да ти даде всичко. Да приемем, че аз имам известен брой имоти в различни краища на България, знаеш ли как после чудно може да те изнудва под диктовката на някой адвокат кръвопиец ???
Ами виждаш ли, това е малко двоен стандарт. Ето явно някой се е сетил за такъв вид договор от рано, ама ти ще се обидиш. Не мислиш ли, че нещата са сходни или просто не искаш да приемеш другата страна на монетата ?