.
Отговор в тема
Страница 28 от 29 ПървиПърви ... 18242526272829 ПоследнаПърви
Резултати от 676 до 700 от общо 716
    Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Но си мислех, че тва сватбеното е с друго име и друга идея. Смисъл, интересна ми е символиката и традицията свързана с него. Избягвам сватбите и не знаех, че се прави нещо с него :Д
    Всъщност, традицията със сватбения жартиер е следната: смята се, че ако имаш парченце от булчинския тоалет, това ще ти носи късмет. В стремежа си навремето се е стигало да разкъсване роклите на булката. Затова възниква свалянето на жартиера - младоженецът - най-големият късметлия, защото е получил булката, сваля лично жартиера, защото вече единствен има право да пипа там и след това го хвърля към ергените, за да се определи кой от тях ще има късмета да се ожени следващ.
    Традицията с хвърлянето на букета е подобна - пак идва от вярването, че част от тоалета носи късмет. Затова булката хвърля букета си на момите, за да видят на коя ще се усмихне щастието да се омъжи.
    Жартиерът е парче плат, което се е завързвало около чорапа на жената (навремето не са имали чорапогащници и чорапите не са били със силиконова лента или ластик), за да не се свлича по краката. Онова, което прилича на тиранти, със закопчалка, на която се закача чорапа, мисля, че също се нарича жартиер.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен
    Мерси шефе, беше образователно
    Това със хвърлянето на жартиера го чувам за първи път, иначе :Д
    Последно редактирано от Aeternal : 12-02-2014 на 12:40

Град
    Варна
    повод пияният младоженец да си набута главата под роклята на булката... за първи път законно

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    повод пияният младоженец да си набута главата под роклята на булката... за първи път законно
    Пак като си бута само горната глава...
    Кажи ми, че го сваля със зъби :Д

Град
    Варна
    да и ръцете трябва да са вързани зад гърба

Мега фен
    да и ръцете трябва да са вързани зад гърба
    И това пред погледните на всички, бахти унижението

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Като казахте унижение, се сещам за ритуала с благата ракия. И стигам до извода, че някак си бих преглътнала излагацията с жартиера...

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Като казахте унижение, се сещам за ритуала с благата ракия. И стигам до извода, че някак си бих преглътнала излагацията с жартиера...
    А, тва го знам от "Хайка за вълци", благата ракия беше с кръвта по чаршафа, нали?

Град
    пространството на Дисе
    Именно...

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Град
    Варна
    Какво има за преглъщане при жартиера?

Мега фен Аватара на draid
    Какво има за преглъщане при жартиера?
    Че жартиера малко ли е

Мега фен Аватара на 102
    на повечето сватби на които съм бил булката е била меко казано едричка и изобщо не и е пукало
    се пак се предполага че са влюбени и другите не ги интересуват
    а относно зрителите - те се хилят и го приемат от забавната страна

Мега фен Аватара на galaxy29
    традицията с жартиера е яка, другата не
    разкажете за други такива
    трябва да си направя списък и да отхвърля гадните ;/

anonymous708973
    Guest
    Хвърлянето на чаша - броят на парченцата е равен на броя щастлив семеен живот.
    Чупене на питка над главите - който отчупи по-голямото парче, ще е главата на семейството.
    Естествено, селските изпълнения на кума също са традиция.

Мега фен Аватара на galaxy29
    ще си взема от на мъжа ми инструментите един чук и като я хвърли, ще я дотроша на безкрайни парченца (сега ще ми откраднете хубавата идея, знам, но нищо)
    това с питката не съм сиг, че ще го включа, ще го обсъдим с бъдещия ми мъж
    а какви селски изпълнения на кума?
    и искам още, плийс

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    а какви селски изпълнения на кума?
    Например такива
    Цитирай Първоначално написано от galaxy29 Виж мнението
    ще си взема от на мъжа ми инструментите един чук и като я хвърли, ще я дотроша на безкрайни парченца

anonymous708973
    Guest
    А, не съм отговорила.

Ми, последния път кумът посрещнал гостите полугол и необръснат в детски надуваем басейн на двора. Обръснали го, сушили го, облекли го и тогава се тръгнало. По пътя към ресторанта има право да спре всички коли, да накара всички да излязат (в нашия случай беше в аварийната лента на магистрала), да му се изкара маса и стол, да му се налее ракия и докато я пие, всички да танцуват. :X :X
    Ей такива.

Хах, не във връзка се сещам с друга сватба, на която нашите кумуваха. Майка накара младоженеца да запретне ръкави и да изпере набързо едни яркорозови прашки на чешмата в двора, да покажел, че заслужавал племенницата и щял да помага в домакинството. Ей, изпоналягаха от смях останалите.
    Въпрос на гледна точка, де. На някого първото може да му се стори съвсем нормално, второто - тъпо.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-07-2014 на 18:34

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ми, последния път кумът посрещнал гостите полугол и необръснат в детски надуваем басейн на двора. Обръснали го, сушили го, облекли го и тогава се тръгнало. По пътя към ресторанта има право да спре всички коли, да накара всички да излязат (в нашия случай беше в аварийната лента на магистрала), да му се изкара маса и стол, да му се налее ракия и докато я пие, всички да танцуват. :X :X
    Ей такива.
    Това е традиция. Според нея, кумът е най-важният човек на сватбата, без кум сватба няма. От там и всички тези "селски" изпълнения, както ги наричаш.
    Щом на теб не ти харесват, достатъчно е да го обсъдиш с кумовете си и да не го правите. Може да няма вземане на кумовете и булката, може всички да се чакате в ритуалната зала или там, където ще правите сватбата. Всичко е въпрос на това, което вие искате на вашия ден.
    Не виждам обаче защо трябва да се говори толкова пренебрежително за стари традиции само защото на някой не му допадат.

anonymous708973
    Guest
    Не, не, аз за самата традиция нищо не казвам. Кумът, best man или както там му викат по света, си е важна фигура. Проявленията на традицията не ми харесват

Ама тук говорим за група хора, които на сватба се напиват, свалят ризите, въртят ги в кръг над главите си и се кълчат, прегърнали се през рамо. Мисълта ми е, че стандартът не е впечатляващо висок

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ама тук говорим за група хора, които на сватба се напиват, свалят ризите, въртят ги в кръг над главите си и се кълчат, прегърнали се през рамо. Мисълта ми е, че стандартът не е впечатляващо висок
    Това зависи от гостите, които ще си поканиш. Пак можеш да имаш пияни, полуголи селски бекове и без кумът да те е накарал да спираш в аварийната лента да му сервираш кафе : )

Мега фен
    Това зависи от гостите, които ще си поканиш. Пак можеш да имаш пияни, полуголи селски бекове
    Сякаш това е нещо лошо.

Град
    пространството на Дисе
    Поне в моите очи е лошо. Може да се пие алкохол, но поне да е с мярка.

Мега фен
    Поне в моите очи е лошо. Може да се пие алкохол, но поне да е с мярка.
    "Може да се пие алкохол" предполага, че може и да не се пие, а това обезсмисля цялото начинание.
    Волята на цар алкохол е върховна.

Град
    пространството на Дисе
    Айде, ще го кажа директно, макар да рискувам да стане както в темата с изкупуването на непрано дамско бельо...

Не желая на видеозаписа от сватбата да гледам космясали шкембясали пияни заляни, или да се налага да освестявам някого, пил до припадък. Тва за пияните полуголи селски бекове. Някак си ако на първо място уважаваш себе си, не би се натаралянкал като говедо. Пък ако уважаваш и младоженците, не би им омаскарил тържеството.

Град
    Варна
    Не желая на видеозаписа от сватбата да гледам космясали шкембясали пияни заляни,
    Ще си инструктираш оператора къде и какво да снима

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си