.
Отговор в тема
Страница 7 от 29 ПървиПърви ... 3456789101117 ... ПоследнаПърви
Резултати от 151 до 175 от общо 716
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    повечето бракове са неуспешни
    Това звездите ли ти го прошепнаха?
    И какво ще рече "успешен брак"? Щото, ако се гледа края, то възможностите са две... или умираш, или се развеждаш... От друга страна, ако никога не се ожениш и нямаш деца, изхода е един: умираш си сам като куче и все едно никога не си съществувал.

Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    За , за , за сватбата. Може да бъде направено супер красиво. Особено като не се жениш ти

Супер фен Аватара на JDeel
    an7raks, звездите не могат да говорят
    Но щом питаш, ще ти кажа! Даже ще покажа:

http://en.wikipedia.org/wiki/Divorce_demography
    http://epp.eurostat.ec.europa.eu/sta...rce_statistics
    http://dailyinfographic.com/divorce-...ca-infographic

... и купища други графики:

http://www.google.bg/search?newwindo...+divorce+stats

47 развода на 100 брака за България по данни от първия линк. И това са само осмелилите се на развод! Колко ли от останалите 53% са на ръба на развода или едва се търпят в името на... децата, връзката, доброто старо минало, светлото бъдеще, мнението на другите хора и какво ли още не?

Успешният брак не зависи задължително от това дали приключва с развод!
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от JoLLiE92 Виж мнението
    Че той ако приключи с развод, как така е успешен?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Ако е щастлив докато го има, е успешен. Ако цял живот си с един мухльо/мухла, само и само да не се разведете и да не ви говорят хората, е НЕуспешен.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Варна
    Значи, ако сме щастливи пет години и после се разведем, този брак е успешен?

Ами да, били сте щастливи. Не успешен колкото би бил успешен един щастлив брак до живот, но.. ако един брак се провали в края, това не омаловажава хубавите години все пак. Дай да си стоим цял живот сами, за да не се омъжим и евентуално разведем един ден, защото това ни прави неуспешни.....
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Варна
    това, че е имало щастливи години, не значи, че бракът е бил успешен
    успешен брак е работещият брак, бракът, в който и двамата са щастливи
    за да има развод, се предполага, че един или и двамата не са били щастливи в даден момент

Така е, факт, но мисля и че краят не омаловажава времето, в което и двамата са били щастливи. Много по-добре е като усетят, че нещата НАИСТИНА не вървят, да опитат да ги оправят, а след това да се разведат ако не стане, но това да търпиш един олигофрен цял живот наистина не го разбирам.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

anonymous708973
    Guest
    Напротив

Щастливият брак не зависи от това дали приключва с развод. Разводът е провал, няма как брак, завършил с провал, да е успешен. Не по-малък провал е и да живееш с човек, с когото нямаш нищо общо или се ненавиждате по единствената причина, че сте женени.
    Ама това са бели кахъри, няма смисъл да спорим за дефиниции.

Да, с това съм съгласна.
    Но да ми вадите разни статистики колко от браковете завършвали с развод ВЪОБЩЕ не е меродавно мнение за това, че "повечето бракове са неуспешни".
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

an7raks, звездите не могат да говорят
    Явно могат, щом 47% станаха повече от 53... А и, като отвориш 5 сайта, ползващи различни източници, ти става ясно колко са точни данните...

"Съотношението – брак:развод в България е 2:1, ако следим данните за 2012г. – при малко над 21 хил. брака, малко под 12 хил. развода са регистрирали статистиците."
    http://chronicle.bg/brakuvani-do-raz...sveta-i-u-nas/

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Аз съм "за" сватбата. Мисля,че ако си срещнал/а Човека ,трябва да се венчаеш ,стига и двамата да го искате.В смисъл,аз ако някога (дай боже) срещна мъжа на живота си (колкото и клиширано да звучи) ,определено бих искала да се омъжа за него,да сме семейство ,да нося фамилията му и т.н.

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Цитирай Първоначално написано от SuNsEt Виж мнението
    Аз съм "за" сватбата. Мисля,че ако си срещнал/а Човека ,трябва да се венчаеш ,стига и двамата да го искате.В смисъл,аз ако някога (дай боже) срещна мъжа на живота си (колкото и клиширано да звучи) ,определено бих искала да се омъжа за него,да сме семейство ,да нося фамилията му и т.н.
    Това!!! Пък и съм от бракуваните, xaxa.
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

Елизабет Тейлър казва, че е старомодно момиче и вярва, че когато си влюбена, трябва да се омъжиш. Затова се е омъжвала осем пъти.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Да, с това съм съгласна.
    Но да ми вадите разни статистики колко от браковете завършвали с развод ВЪОБЩЕ не е меродавно мнение за това, че "повечето бракове са неуспешни".
    Не е ако не искаш да е. Браковете в крайна сметка са връзки, както и връзките които хората имат още от тийнейджъри. Хващат се с някой, после късат и се хващат с друг. Тия неща съвсем не са необичайни, колкото и неприемливо да изглежда на някоя романтична душа дето винаги си е мечтала да срещне принца на бял кон (или принцесата с най-хубави къдрици) и да са заедно докрай. И мене ме е яд, и аз бих искал за всеки човек да има някой дето му е "писан", и аз съм гледал същите романтични филми. Ама ей на, най-редовно стават сакътлъци. Природа.

Това "докрай" се постига с компромиси, но тези компромиси трябва да са и от двете страни. Баба ти и дядо ти да не мислиш нямат нещо, което да дразни другия? Ако се тръгне обаче само единият да е склонен на отстъпки, за него след време ще стане много тясно в този брак. Ама какво говоря, за повечето хора най-големият ужас в един брак е изневяра и не са склонни да я простят по никакъв начин, докато според мен има далеч по-тежки проблеми от това.
    Аз имам малко по-различни разбирания за дълготрайните отношения от повечето хора.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

принцесата с най-хубави Цици
    <3

an7raks, мръсник, не съм казал това, аз харесвам хубави къдрици

JoLLiE92, някъде бях чел за тия неща, за златните бракове дето оцеляват докрай. И това с компромисите го пишеше, и също така че накрая когато вече не се котират щото са прекалено стари, си спомнят как са преминали през всичко и още са заедно, и даже започват отново да се обичат. Което ми се струва малко като много шум за нищо. То човек като остарее винаги става по-смирен, дори да е бил говедо на младини, и изведнъж започва да приема всичко.

Така че аз под успешен брак (по-точно връзка) разбирам когато двамата са наистина партньори и се подкрепят в нещата които правят навън, и се развиват във всякакъв план и до последно. Това с компромисите може да е рецепта напук да не се разведеш с някой, все пак никой не се жени за да разделя после, тъй че явно има едно такова усилие нещата да се закрепят до последно и въпреки всичко. Може да не са приятни, ама се крепят. Което на мен ми прилича по-скоро на скучно съжителство, ама айде. Поне може да има приятели дето обикновено не изискват толкова.

Тъй че предпочитам развитието, дали във връзка, дали самостоятелно... важното е да се случват интересни и нови неща Пък който иска да се занимава с компромиси по цял ден.

Да съм казала по цял ден? Но не може единият да отстъпва, а другият да си държи само на неговото си - не е здравословно. Разбира се че ще се случват интересни и нови неща, иначе защо ще искаш да си с този човек. Партньори - да, да работят за едно нещо и да са партньори във връзката, но доста бракове са по-скоро отношения на началник и подчинен, на един, който заповядва и друг, който изпълнява, което не е нормално. Това имах предвид под компромиси, не ми слагай думи в устата, нямам предвид за абсолютно всичко да отстъпват.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Против!! Бих живяла с удоволствие на семейни начала .. Все пак всеки си поема собствения избор, но брака не е нещо което да накара любовта да процъфти, а само да сложи окови на връзката ..
    It can`t rain all the time!

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Бракът не е окови, а е повече символизъм. Да кажеш пред близките си, приятелите и всички останали, че ще си с този човек докрай. Не виждам с какво един ритуал може да те прикове за някого. Ти или си решил да си с него или не си.

Аз в момента организирам сватба и емоциите си струват.

Бракът ти поставя граници. Можеш да си с някого завинаги без да имаш брак с него. Имаш ли .. това убива любовта ти.. Сякаш си длъжен да си с този човек завинаги .. А когато нищо не ви ограничава вие можете спокойно да сте отдадени един на друг, да сте сигурни във връзката си, да се обичате истински и да сте завинаги заедно защото ВИЕ го искате, а не защото някой ви го е наложил когато сте сключили брак. Да, бракът е приятно събитие .. но ограничава любовта и я погубва, макар и бавно ..
    It can`t rain all the time!

Цитирай Първоначално написано от goldy96 Виж мнението
    Да, бракът е приятно събитие .. но ограничава любовта и я погубва, макар и бавно ..

Да, бе, слушайте какво ви казва момичето, набор 96 е, предполагам се е женила 3-4 пъти вече...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си