.
Отговор в тема
Страница 9 от 29 ПървиПърви ... 567891011121319 ... ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 716
    Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Сватбата като цяло ми е малко излишен разход. Окей - нещата са по-уредени и така нататък, но да си купувам спокойствието, при това на цена, приличаща на телефонен номер... Ми не ми се хранят роднини до девето коляно, които никой от двамата не познава, ще извинявате. Много по-приемливо ми се струва само подпис в гражданското със кумовете и после вечеря със семействата и на двамата. Всичките тия пари за расторанти, църкви и тям подобни могат да отидат за общото жилище, кола и детето. Предбрачен договор не бих подписала. Защо да мисля за развода още преди да съм се оженила?
    ООО, либоф, ай да пишем договор!

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    ООО, либоф, ай да пишем договор!
    Нистаа.

Нистаа.
    Кучка! Исках да ми вземеш имането и пандите, нали?!

Супер фен Аватара на JDeel
    Сватбата като цяло ми е малко излишен разход.
    Може и да е на приход, щото гостите дават пари в пощенски пликове на младоженците, това си е такова неписано правило, поне на нашата географска ширина. Непоканени роднини не идват, идват само познати физиономии, или ако са непознати те са поканени от бъдещия ти брачен партньор.

А брака е ритуал, идеята е да е ритуал, да се запомни, да е повратна точка, да промени бъдещето по някакъв начин, да пренасочи събитията, да се знае - вече сте съпрузи и трябва да живеете като съпрузи, а не като свободни електрони. Или поне така е в общия случай. Честито на младоженците!

Щото можеше и да е празненство с напълно оригинални правила и изцяло за сметка на двойката, ама на кой фантазията и възможностите стигат чак толкова далече
    Последно редактирано от JDeel : 06-01-2014 на 23:47

Мега фен Аватара на tori
    Може пликовете да се изплатят доволно ама това в случай, че го караш възможно най-стегнато. Отделно дето мразя селянията кумовете и половин сватба да се напукат като гамени и да трябва някой да ходи да ги обира я от тоалетната, а от градинката пред ресторанта. Ако искам да гледам пияни муцуни, дискотеки с фиркани 15-годишни (и други образи) бол.

МъШ ми, искам, да. Пандичката е МОЯ! Аз я кърмих две години, аз си раздрах ония работки и мойте цъци изхапа. Тъй че е моя!

МъШ ми, искам, да. Пандичката е МОЯ! Аз я кърмих две години, аз си раздрах ония работки и мойте цъци изхапа. Тъй че е моя!
    А на кой ги гледа тея цици 20 години? :/

Мега фен Аватара на tori
    Цъци, бре! Аз иначе. :д

tori, преди 2 седмици женихме един приятел, имаше над 100 човека, 0 изцепки и са на печалба с някоя и друга хилядарка. Гостите се канят от младоженците, тъй че...

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Гостите се канят от младоженците, тъй че...
    Да бе да.
    Който плаща, той поръчва музиката. А по нашите географски ширини по незнайни причини се смята за нормално родителите да плащат сватбата. Следователно, когато ти кажат, че пралеля ти Гунка, която не си виждал през последните 20 години от живота си, трябва да дойде, тя идва.

И най-често тия пликове избиват сумата, която си похарчил, и това е. И това даже при условие, че предупредиш всички да ти дават пари, а не някои роднини самосиндикално да решат да ти подаряват грозни сервизи за кафе.

^Ти си ебати кривото момиче, честно!

Мега фен Аватара на tori
    ^Ти си ебати кривото момиче, честно!
    Що да е крива? Щото отказва да покани комшийката Пепи със все домочадие, за да не изложи майка си? Пример просто, да не се взема вътрешно. Аре моля, благодаря, пак заповядай. Ако зависо от мен, не бих поканила никой различен от родителите ми и бабини, както и тия споменатите на мъжа ми плюс приятелите естествено. И то само ако знам, че наистина ще са щастливи за мен, няма да дойдат само да ми се отъркат в роклята за късмет. Щото аз лично разбирам сватбата като повод за щастие не само за двамата влюбени, а и за техните си най-приближени. Леля Пепи съседката хич не и дреме, че съм се заженила за някого си. И някак не искам да си гледам клиповете/снимките от сватбата и да се чуя тия за чий, аджеба, съм ги канила.

Що да е крива? Щото отказва да покани комшийката Пепи със все домочадие, за да не изложи майка си? Пример просто, да не се взема вътрешно. Аре моля, благодаря, пак заповядай. Ако зависо от мен, не бих поканила никой различен от родителите ми и бабини, както и тия споменатите на мъжа ми плюс приятелите естествено. И то само ако знам, че наистина ще са щастливи за мен, няма да дойдат само да ми се отъркат в роклята за късмет. Щото аз лично разбирам сватбата като повод за щастие не само за двамата влюбени, а и за техните си най-приближени. Леля Пепи съседката хич не и дреме, че съм се заженила за някого си. И някак не искам да си гледам клиповете/снимките от сватбата и да се чуя тия за чий, аджеба, съм ги канила.
    Имах предвид за подаръците... Кво значение има какви са подаръците, нали човека се е сетил и за него това е било подходящият избор? Като не ти харесва, го прибираш в мазата, може да ти затрябва някога... А за разходите е смешно да се говори така... Сватба не се прави, за да излезеш напред финансово... Или поне аз така виждам нещата, ама то щот съм прост селянин...

Мега фен Аватара на tori
    То не за да излезеш напред, а за да влагаш финансите където трябва. Не само да пилееш за сватби и брадви и после да се чудиш откъде да си купиш хляб. Щото българите обичаме изпротвянето - днес взех заплата и мога да си позволя Джони ходачката ама утре съм на спирт, щото да. На гол тумбак - жилетка.

То не за да излезеш напред, а за да влагаш финансите където трябва. Не само да пилееш за сватби и брадви и после да се чудиш откъде да си купиш хляб. Щото българите обичаме изпротвянето - днес взех заплата и мога да си позволя Джони ходачката ама утре съм на спирт, щото да. На гол тумбак - жилетка.
    Е, на двама работещи едва ли ще им е чааак толкова трудно да съберат 2-3 бона за сватба...

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Е, на двама работещи едва ли ще им е чааак толкова трудно да съберат 2-3 бона за сватба...
    2-3 бона за сватба са малко, освен ако няма да е съвсем малка сватба
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

anonymous708973
    Guest
    Сватба не се прави, за да излезеш напред финансово... Или поне аз така виждам нещата, ама то щот съм прост селянин...
    Прав си, аз съм съгласна с теб.
    JDeel твърдеше, че се излизало напред.

А 2-3 бона за сватба е просто смешно. Няма никакъв шанс да се случи, дори да искаш да посрещаш гостите на кюфтета и кебапчета, купени от будката на Централна гара.
    Тори е много права за родния манталитет - ептен голо на голямо сме.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Давам информация от първа ръка. В момента кувертите вървят от 40 до 80лв в зависимост от ресторанта и какво включва менюто. Като умножиш тази сума по броя на гостите и се получава нещо с доста нули. И това е само за храната.

Абе, не знам вие колко социални типове сте, ама аз имам 2-3 човека, извън родата, на които държа... Другите не ми трябват... От родата да са още 20-тина човека... И от другата страна да са общо 30, стават най-много 60 човека... При 50лв куверт, идва 3 бона точно... Други разходи разни да ти излязат още 1000лв... Да, стават 4 хилки... От подаръци и тва-онова, което ще ти донесат, все 1000лв ще се съберат... Та нещо такова... И 5 хил. да излезе, пак не ми се струва невъзможно за двама човека без деца.

Мега фен Аватара на tori
    То не е невъзможно, но защо да ги вкарвам тия пари в нещо, което ще остане само снимки? Тия пет хилки спокойно могат да отидат за кола или в сметката за апартамента. Някак по-използваемо ми седи, не знам.
    И не задължавам никого с мнението си, но за мен е много по-рационално и бая по-правилно.

Само снимки... и вероятно пълна възвращаемост, а защо не и отгоре, но не много. Накрая финансово сватбата минава за сметка на роднините и на приятелите, просто един по-скъпичък купон за тях. Младоженците да му мислят след сватбата, щото не всичко е пари

Колата е тесла от момента на покупката и всеки ден след това. Нещата на изплащане, особено пък апартаменти, са още по-голяма тесла. Така че кое е правилно... може би малко финансова грамотност, както е казал чичко Кийосаки, така между другото

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    чичко Кийосаки
    Охо!

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Абе, не знам вие колко социални типове сте, ама аз имам 2-3 човека, извън родата, на които държа... Другите не ми трябват... От родата да са още 20-тина човека... И от другата страна да са общо 30, стават най-много 60 човека... При 50лв куверт, идва 3 бона точно... Други разходи разни да ти излязат още 1000лв... Да, стават 4 хилки... От подаръци и тва-онова, което ще ти донесат, все 1000лв ще се съберат... Та нещо такова... И 5 хил. да излезе, пак не ми се струва невъзможно за двама човека без деца.
    Ех, че хубаво изглежда така написано. Хайде още малко цифри за допълнителните разходи. Моята сватба се очертава да е с 60 гости.

Ресторант - 60 гости по 40лв. = 2400лв.
    Допълнително алкохол - според зависи
    Сега вече идват разходите други:
    Ритуална зала с хор - 160лв.
    Декорация на ресторанта - 350-400лв.
    Фотограф - ~650лв
    HD видеозаснемане - 700-800лв.
    DJ - 350-400лв. за 5 часа
    Рокля - нямам идея
    Халки - около 7-8 грама злато по 65лв. на грам с включена изработка и родиево покритие (алергични сме)
    Мъжки костюм - 200-300 кинта
    Лимузина - около 100евро за ден
    Покани - ~ 3.50лв. на брой

Може и нещо да забравям, но няма как допълнителните разходи да влязат в сумата 1000.

PS: Хубаво е, че коли имаме и 2-та, а жилището е собствено на жена ми.
    Последно редактирано от dimitar_ak : 06-04-2014 на 09:18

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Много ме кефи как разсъждавате. С три бона можеш да си направиш малка сватба без половината неща, дето Димитър ги е изброил по-горе. Само че като се зажени човек му се иска да е облечен хубаво, да има хубави снимки и видео за спомен, хубави пръстени (макар че това може да се купи и на по-късен етап). Само тоалетите и заснемането стъпват на повече от 1000 лв. Ако си готов да се лишиш от това и да разчиташ на снимки от гостите, на ресторант без украса и диджей, на проста рокля и букет за булката, на сребърни халки (примерно), да, сигурно можеш да се събереш в 3000 лв.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на tori
    О, някой ще се жени. Честито, Димитър. ^^ Желая ви много семейно щастие.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Фотограф - ~650лв
    HD видеозаснемане - 700-800лв.
    И след две сватби си купуват RED с вашите пари, печелившо е това снимане, поне докато има хора, които си хвърлят парите на вятъра, а резултата е толкова смешен, че сякаш някоя обучена маймуна е снимала.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си