.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Кристали за коса-Вредни!

Веднага ще споделя какво ми каза фризьорката миналата седмица за кристалите. Моята фризьорка работи само с продукти на Лореал и на един семинар е попитала специалистите защо Лореал имат всякакви продукти, но нямат кристали и отговора им е бил, че не правят нарочно, защото кристалите заглаждат косъма и косата наистина изглежда много добре, но самите кристали се забиват в дълбочината на косъма и започват да го рушат и са им показали снимки направени под микроскоп какво става със самия косъм. Казали също, че още на втората употреба на кристали те вече се загнездват там и няма махане до като не се подстрижеш нула номер.

Бях навита да си взема още утре кристали,но след като прочетох това направо се ужасих.Особено от последното изречение.Вие какво ще кажете по въпроса?

Повече от фен Аватара на Mirrela.
    И аз съм чувала,че кристалите за коса са вредни за корена на косъма.Според мен не си взимай,не си заслужава да си съсипеш косата.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Не мисля че са вредни

Щом Лореал нямат кристали, тогава какво е това http://www.zlatnaribka.com/kristali-...eal-liss-50-ml ?
    Inside every cynical person, there is a disappointed idealist.

Цитирай Първоначално написано от YourFavoriteMistake Виж мнението
    Щом Лореал нямат кристали, тогава какво е това http://www.zlatnaribka.com/kristali-...eal-liss-50-ml ?
    Аз цитирам,не твърдя аз самата,че нямат кристали...+това този цитат е от 2007 година.Тогава може би Лореал не са имали.

Супер фен Аватара на bilqnavod
    леле...

Супер фен Аватара на tonique
    Град
    София де Жанейро
    и аз си бях слагал кат бяха фЕшЪн времената, хах

минавайте се 1-ви номер и сте ток и жица.
    Азис - Хоп [music]

Цитирай Първоначално написано от bilqnavod Виж мнението
    леле...
    Кажи?

Супер фен Аватара на malka_sladkka
    Град
    Луната
    Цитирай Първоначално написано от Mirrela. Виж мнението
    И аз съм чувала,че кристалите за коса са вредни за корена на косъма.Според мен не си взимай,не си заслужава да си съсипеш косата.
    Ъъъ... Защо си мислиш, че кристалите се слагат в корените?

Супер фен Аватара на Runaway11
    Кристалите се слагат само в крайщата и в този случай не вийдам логика да се подстригваш нула номер.

ПП Не ползвам кристали предпочитам масла

Мега фен Аватара на Hilary_
    Цитирай Първоначално написано от selenaa56 Виж мнението
    .. защото кристалите заглаждат косъма и косата наистина изглежда много добре, но самите кристали се забиват в дълбочината на косъма и започват да го рушат и са им показали снимки направени под микроскоп какво става със самия косъм. Казали също, че още на втората употреба на кристали те вече се загнездват там и няма махане до като не се подстрижеш нула номер.
    Това, което съм подчертала е доста криворазбрано и НЕвярно!
    Истината е, че не се "набиват" в косъма, а го филмират, заглаждайки външния слой и не позволявайки достъп на други полезни неща (от маски примерно) да навлизат в него. От това може косъма да "отслабне", но не и да се разруши. А самото махане става с повече последователни измивания, без повторни нанасяния на кристалите. То боята за коса се отмива, какво остава за малко масла и силикони?

Хубаво е, че се интересуваш и питаш.
    Лошото е, че фризьорката ти не го прави и това говори само колко професионално го раздава.

Благодаря ви за мненията!И на мен ми се стори доста нелогично да увредят косъма чак в корена,при положение,че го слагаш в краищата.Пък те ако бяха толкова вредни,че да се подстрижеш нула номер,то сигурно ще ги спрат от производство.Козметиката е напреднала и не вярвам да правят така че да ''рушат косъма'' ... Runaway11,какви масла ползваш и доволна ли си?Цъфтежът намалява ли?

Цитирай Първоначално написано от Hilary_ Виж мнението
    Това, което съм подчертала е доста криворазбрано и НЕвярно!
    Истината е, че не се "набиват" в косъма, а го филмират, заглаждайки външния слой и не позволявайки достъп на други полезни неща (от маски примерно) да навлизат в него. От това може косъма да "отслабне", но не и да се разруши. А самото махане става с повече последователни измивания, без повторни нанасяния на кристалите. То боята за коса се отмива, какво остава за малко масла и силикони?

Хубаво е, че се интересуваш и питаш.
    Лошото е, че фризьорката ти не го прави и това говори само колко професионално го раздава.
    Ако косъма отслабне това значи ли,че целият косъм отслабва(включително и корена) или само там,където си нанасяла кристалите.Благодаря ти много за информацията

Мега фен Аватара на Hilary_
    Означава, че не се "хранят" дължините (без корена!), защото кристалите са ги "покрили", но както вече написах това лесно може да се поправи. Моля.

И отново благодаря :*

Мега фен Аватара на strawberry88
    АХАХАХАХАХА, много ги разбира тая твоя фризьорка.

Фризьорки всякакви.. Знам за една, която убеждава всички, че трайното къдрене/изправяне не уврежда чак толкова косата, а хининовата вода е нещо много лошо

Мега фен Аватара на strawberry88
    То всеки може да си отвори салон и да се нарече фризьор, ама много малко са истински фризьори.

Супер фен Аватара на Runaway11
    Цитирай Първоначално написано от selenaa56 Виж мнението
    Благодаря ви за мненията!И на мен ми се стори доста нелогично да увредят косъма чак в корена,при положение,че го слагаш в краищата.Пък те ако бяха толкова вредни,че да се подстрижеш нула номер,то сигурно ще ги спрат от производство.Козметиката е напреднала и не вярвам да правят така че да ''рушат косъма'' ... Runaway11,какви масла ползваш и доволна ли си?Цъфтежът намалява ли?
    Ами аз ги харесвам, защото заглаждат косъма добре и правят крайщата по-меки. Ползвам маслата на икаров най-вече, защото са доста по-евтини от останалите и г/д стават..За цъфтежите само едни масла няма да помогнат - ако не искаш цъфтежи спираш машата, пресата, сешоара, не трябва да се решеш като ти е мокра косата, да търкаш косата си с груба кърпа, да я решеш с онези гребенчета с гъстите зъбци и като цяло да полагаш повече грижи за нея...

Кой си слага кристали в КОРЕНИТЕ ?

кристалите правят косата видимо да изглежда малко по-добре отколкото е , но всъщност не помагат на косата, а и е доста кратко действието им..
    0бичаm gо по дяwолиtее ... [h]

Много ви благодаря на всички

malibugirl,искаш да кажеш,че временно косата ще ти е хубава и мека,а после пак ще ти е суха?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си