.
Отговор в тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 83
    anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Това, че германиците са подреден и чист (само външно) народ с какво ги прави по-качествени от нас? Ами по времето на Хитлер? Това, че немската стомана е най-здрава не ги прави като хора по-добри от нас. Напротив.
    Абсолютно без да се заяждам, но ако имаш възможност, прочети изследването на Хофщеде. Малко е остаряло, но е все още валидно. Не гледай последния показател обаче - касае long-term vs short-term vision.

Цитирай Първоначално написано от toad Виж мнението
    klimatronik в Източна Европа стават тези поразии поради две основни причини - по-качествени като народи са от нашите + западняците са с повече разум и рационално мислене от нас, по-големи патриоти са и са съумяли да вземат превес над другата половина от Европа, та дори над голяма част от Света в определени периоди от историята. Сега ще ме нападне онзи бесен абитуриент с аватар на Гробаря и ще започне неграмотно да ме обижда и убеждава колко велики сме, защото бла бла. Ако бяхме велики нямаше да се оставим да станем такива нещастни имбецили каквито сме сега. Мисли разумно, младеж.

Да , и на мен ми е интересно да разбера кое друго освен някои продукти от земеделието правим по-качествено от другите? Дори във винения бизнес издишаме напоследък и сме влошили качеството, a имахме някакви традиции. Много хора са се чудели как да си купят хляб казваш - ами знам за много такива хора , които се чудят как да си купят хляб след като си купят кутия цигари за 4-5 лв. Масово българи си дават 1/3 от доходите за алкохол и цигари. Не мога да съжалявам такива хора. Съжалявам пенсионерите най-вече. И хубаво си сложил в кавички думата , но отново си я сгрешил - пише се удушава , а не удошава. Ще следваш в университет , ще ти трябва добър правопис.
    Човек ти нормален ли си? В опитите си да излезеш много умен почваш да се чудиш за какво да се захапеш. Бесен тинейджър, неграмотен и т.н. Нито си някой важен човек да ти изнасям доклад, нито сферата на общуване го изисква така че не мога да разбера какъв ти е проблема.

Другите били патриоти. А ти защо не си? Защо се кланяш на боклуците от запада?
    До такава степен си затъпял че говориш пълни абсурди и сам се контрираш.

Не си виждал такива хора така ли? Ами как да видиш, то е лесно да си седиш в офиса на климатика и да плюеш тоя и оня, че били мързеливи и си харчат парите за цигари и алкохол. Застани пред един хипермаркет когато има промоция на краставици да речем. Знаеш ли за каква война става на въпрос? Или ще кажеш че хората са богати и се чудят къде да си похарчат парите.

С кое са по качествени от нас другите народи от твоя любим запад. Нещо да са измислили, да са направили лично те. Май не се сещам. Ти знаеш ли колко български произвединия са сътворени от българи, че да казваш че сме печелили само по някоя друга грамота.

Пъниш се за политиците , ама ти си същия защото не обичаш родното а само го плюеш и се чудиш на кои по напред да целунеш краката.
    Последно редактирано от SNikolov_Rugby : 02-12-2014 на 06:16

Мега фен
    да бе. тоя ми падна в очите. ще кажеш се прави на ударен и не знае как се започва малък или среден бизнес и колко студенти с отличен успех и 2 чужди езика не могат да си намерят работа и то не само по специалността си но и каквато и да е ..

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от toad Виж мнението
    klimatronik в Източна Европа стават тези поразии поради две основни причини - по-качествени като народи са от нашите + западняците са с повече разум и рационално мислене от нас, по-големи патриоти са и са съумяли да вземат превес над другата половина от Европа, та дори над голяма част от Света в определени периоди от историята. Сега ще ме нападне онзи бесен абитуриент с аватар на Гробаря и ще започне неграмотно да ме обижда и убеждава колко велики сме, защото бла бла. Ако бяхме велики нямаше да се оставим да станем такива нещастни имбецили каквито сме сега. Мисли разумно, младеж.

Да , и на мен ми е интересно да разбера кое друго освен някои продукти от земеделието правим по-качествено от другите? Дори във винения бизнес издишаме напоследък и сме влошили качеството, a имахме някакви традиции. Много хора са се чудели как да си купят хляб казваш - ами знам за много такива хора , които се чудят как да си купят хляб след като си купят кутия цигари за 4-5 лв. Масово българи си дават 1/3 от доходите за алкохол и цигари. Не мога да съжалявам такива хора. Съжалявам пенсионерите най-вече. И хубаво си сложил в кавички думата , но отново си я сгрешил - пише се удушава , а не удошава. Ще следваш в университет , ще ти трябва добър правопис.
    ти ако се смяташ за човек втора ръка добре аз не се смятам за такъв

и ако ще ми разправяш как българина харчел за глупости според теб за 300лв колко глупости ще си купиш?

но нека ти припомня едно стихче
    „О, неразумни юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин...

надявам се знаеш как продължава

аз смятам че като нация сме много по-умни и можем повече

ти вярвай на лъжи на чужденци но не и на себе си
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Отвори си очите. До преди 5 години горе долу имаше работа, нямаше криза.
    От 25 години вървим все надолу и ако за това сме виновни ние (въпреки че кражбите са провокирани заради безпаричието) - то ние е нужна коренна промяна.
    Такива простотии, че трябва да ни управлявали други държави... ами робувайте се, щом така разсъждавате..
    През комунизма поне всички са взимали еднакви заплати е това не е пораждало мисли за кражби. А власт имащите сега са в пъти по ,,имащи'' и възползващи се от тогава.
    Допреди 5 години световната икономическа криза все още не беше ударила икономиката ни, банките лесно отпускаха кредити на бизнеса и се строеше на поразия. Строителният отрасъл се развиваше, доста хора бяха заети в него и покрай него, но беше въпрос на време и този балон да се спука. Балон, защото бизнесът започна самоцелно свръхзастрояване, което в пъти надхвърляше реалните нужди. Строителните предприемачи теглеха все по-големи кредити и започваха все по-големи обекти с измамната надежда, че после ще си избият парите и даже ще регистрират сериозни печалби (не че дотогава печелеха малко). Да, ама не ги избиха. Стотици фирми фалираха, защото се бяха надценили и не мислеха в перспектива.

Разбира се, че сме виновни главно ние. Защо Полша, Чехия, Словения, Словакия, та дори и Хърватия, която допреди по-малко от 20 г. беше във война, процъфтяват икономически, а ние се затлачваме все повече и повече? Ето и те са от Източна Европа, и при тях имаше социализъм, и те са в ЕС сравнително отскоро. Защо те могат, а ние не?

Това с комунизма изобщо не е вярно. Сравнително еднакви заплати са вземали обикновените работещи, но колкото по-нагоре се изкачваш в партийната/властовата пирамида, толкова по-големи са били и икономическите облаги. Ненапразно от това време е останала поговорката, че "при социализма всички сме равни, но някои са по-равни".

Кражбите и битовата престъпност са били в минимален размер главно заради добре работещия репресивен апарат (милицията и т.н.), иначе и тогава си е имало далавераджии, спекуланти, контрабандисти и т.н. Просто са се прикривали по-добре.

Най-нелепото е хора, родени в последните години на социализма (или дори след това) да се обясняват колкото хубаво било тогава, при положение, че основният им източник на информация са разкази на родители, баби, дядовци и т.н. За нечии родители, чиито възгледи и професия са пасвали на тази система, това време може да е било райско, а дали е било такова за хилядите репресирани и пратени в трудови лагери, а децата им в ТВУ-та? Дали "реалният социализъм", силно ограничените граждански права, цензурата и разнообразните репресии са им носели удовлетворение от живота, който са принудени да водят в собствената им държава?

Въобще като чета тази тема, в която се обвиняват всичко и всички за националния ни упадък и беднотия, се чудя да се смея ли, да плача ли.. И накрая се приключва с обичайния извод, че "от всички ние сме си най". Типичният балкански синдром.

В опитите си да се покажете като върли националисти и патриоти ръсите такива жестоки глупости, че направо е нелепо..
    Последно редактирано от DarkTemplar : 02-12-2014 на 12:39
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    покажи една ,,жестока глупост''
    или се пльосна само за да кажеш нещо?
    на върли патриоти сме се правили, само защото казваме истината? аз не съм никакъв патриот, но не съм сляп за някой работи
    --------
    Не отричам , че през комунизма е нямало кражби. Да, хората с власт отново са имали в повече права и пари, но не и колкото днес. Никъде не съм писал,че искам комунизъм, ами само сравнявах, защото тогава поне сме имали някаква държава! Имало е Белене, имало е трудови лагери? Само че масовия човек си е живял на ниво. Имало е работа за всички, колкото и да ми обяснявате обратното. За какви кражби и престъпност да говори? Цигански кражби не са съществували. Да работиш и да не можеш да си платиш тока или храна - е несъществувал такъв вариант. Имали сме образование, здравна система, спорт. Нищо сега не може да се сравнява. Дори пътищата на вънка са се чистили със сапун. Блоковете са се строили по план, а не като днес - хаотично. Нямало е такова чувство на безнаказаност от страна на всички. Всичко, което се е градило тогава.. сега се руши и не се заменя с ново - примерът е селата ни.
    Страните,които изброи са били винаги с друго самосънание. Комунизмът при тях не е бил на такова ниво, както тук. Пролетната революция.. Не може да се сравняват с нас.
    Както и да е. Българите оцеляват все още с някои запазени резерви, които приключват
    Остави това кой е виновен. Със сигурност не съм нито аз , нито ти, нито който и да е обикновен човечец, който си живее мирно..
    Въпросът е какво правим в такъв случай, когато не върви нищо на тази територия, вече ничия? Какъв според теб е изборът ни? Колкото и да не си вярвате, войната е близко..
    И моля ви се.. германците са 50 милиона, къде ще ги настигане? В Европа именно за това са ставали постоянно войни. Защото сме гъсто населени, различни нации с различно разпределени блага, като едните успяват да изпреварят другите, малките се обединяват с други сили и айде пак същата история.
    Последно редактирано от klimatronik : 02-12-2014 на 13:01

Прочети ми редактирания пост, отговорил съм изчерпателно на един от твоите.

И точно на мен не ми обяснявай къде как съм се пльосвал, защото аз винаги аргументирам тезите си, не ръся празни приказки.
    Последно редактирано от DarkTemplar : 02-12-2014 на 12:43
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    сега кажи, че и Румънците и Украинците и Гърците (които са били демокрация) сме бавноразвиващи народи ..
    забраняват стипендии на българи и румънци в Англия.. защо ли..

Отговорът на основния въпрос, който си задаваме всички, а именно какво да правим, е изключително прост. Определяме с широк обществен дебат и съгласие национална стратегия, състояща се от няколко национални приоритета, по които да работят и сегашните, и следващите, и по-следващите управляващи. Тази стратегия трябва да се развива в следващите 30-40 г. и по нея да се работи последователно. Какви да бъдат приоритетите? Ето например демографския проблем, образователната система, все неща, които са ключови за развитието на всяка държава и икономика. Постигаме съгласие и започваме да работим по тях, не да се оплакваме, а да работим. Относно ниския стандарт на живот - с инвестиции в точните отрасли на икономиката те могат да се съживят и да заработят на необходимото ниво. Заемите се вземат и връщат, въпросът е да се инвестират, където е необходимо. Няколко много прости мерки, които осъзнава всеки един от нас, а биха ни решили голяма част от проблемите. ЕС не би ни попречил за това, даже напротив.

Гърците преди кризата живееха в пъти по-добре от нас. Да, ще им отнеме време да се възстановят, но те сами се вкараха в тоя батак. Румънската икономика също е много по-развита от нашата, а украинците са съвсем друга бира (до голяма степен все още са под влиянието на Русия и това спъва развитието им).

Това в Англия е пошла и упорита медийно-политическа кампания, която се развива изцяло на национално ниво и е в интерес на някои от тамошните кръгове и елити. Но не всички англичани са на подобно мнение, така че не можем да абсолютизираме.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    И гърците сами се вкарали.. Румънците са по-развити, но и те са бардак . Да, естествено, че не всички англичани са на това мнение, но е факт, че национализмът се налага , медиите пропагандират постоянно и хората им вярват. А политиците налагат забрани. Всъщност те имат право, не лъжат . Нашите мангита ги заливат всеки божи ден, а те не ги търпят като нас. Видяхме цивилизованата Франция как се справи с тях и как незнайно ни ги върнаха
    Този прост отговор, който даде, незнайно колко е прост и лесен, но до сега не се е изпълнил и в бъдеще няма да се реализира. Мога да кажа, че този начин вече е неосъществим на този етап (безпаричие) и ти го знаеш това. За тези прериоритети всички говорят, само лъжи и кражби от бедния и подтиснат народ.
    Ти си учил икономика, пишеш по учебник всичко, ама действителността не е теория.
    Да, ние сме си виновни, а ЕС е една мафиотска организация.. Ето сега искат да от Брюксел да подпомагат с военна сила протестите в Босна. Точно както СССР някога е подпомагал някои други страни..
    Така че каквото и да ми обясняваш, че българите сме тъпи, тъпи сме, ама на ЗАПАДЪТ тва му е удобно и все някой трябва да обира утайката.
    И за Украйна искам факти и доказателства. Русия била виновна за спряното им развитие. Ако бяха в ЕС щяха да са на същото положение,че и по-зле от нас. И ти да си управник на Украйна няма да искаш да продадеш държавата си. И те си имат агенти, много добре разбират какво се случва. Хайде със здраве.

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SNikolov_Rugby Виж мнението
    С кое са по качествени от нас другите народи от твоя любим запад. Нещо да са измислили, да са направили лично те. Май не се сещам. Ти знаеш ли колко български произвединия са сътворени от българи, че да казваш че сме печелили само по някоя друга грамота.
    Наистина ли си толкова заблуден?

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Наистина ли си толкова заблуден?
    За кое да съм заблуден? Нещо невярно да съм казал?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от SNikolov_Rugby Виж мнението
    За кое да съм заблуден? Нещо невярно да съм казал?
    Те също са измисляли и постигали доста повече от нас.. Да, много идеи са откраднати, но ниЕ им ги даваме, защото тук НЕ се ценят и не се развиват.. Всички бг. учени сега и в миналото се изтъкват в чужбина. Те държат на добрите кадри, заразлика от нас.
    Въпреки това сам виждаш, колко много чужбопокланници имаме, как сами се прецакваме...

Те също са измисляли и постигали доста повече от нас.. Да, много идеи са откраднати, но ниЕ им ги даваме, защото тук НЕ се ценят и не се развиват.. Всички бг. учени сега и в миналото се изтъкват в чужбина. Те държат на добрите кадри, заразлика от нас.
    Въпреки това сам виждаш, колко много чужбопокланници имаме, как сами се прецакваме...
    Това ми е ясно че учените в България не се ценят кои знае колко. Но има и друго в почни всяка една държава има пипнато от българска рака, някъде повече някъде по-малко. Има и трето че хората гледат да изкарат повече пари и продават продуктите си на други държави.

Мега фен
    ами така е знам. но това винаги е било.
    Учените в България не само не са ценени, те са били гонени.. А сега кой учен би работил за 300 лв заплата в БАН.

Мега фен
    Бе аз се спирам.. че няма смисъл.. то докаато не паднат до 9-токоляно трупове няма нищо да се случи явно хах

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    И точно на мен не ми обяснявай къде как съм се пльосвал, защото аз винаги аргументирам тезите си, не ръся празни приказки.
    Колега, губиш си времето. Аргументите тук не вАжат. Климатроник знае повече от теб, боли го фарът него ти какво си учил, колко познати по света имаш и колко по-всестранно си се интересувал. Едно си баба знае, едно си бае.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Колега, губиш си времето. Аргументите тук не вАжат. Климатроник знае повече от теб, боли го фарът него ти какво си учил, колко познати по света имаш и колко по-всестранно си се интересувал. Едно си баба знае, едно си бае.
    Колежке, ако обичаш нИдей са натрапва в мъжки разговори. Аз с каквото е трябвало съм се съгласил с него. Всеки има право на лично мнение. Ей сега и Драйд ще се появи и тогава аз ще ям пуканки и ще ви чета кинометражните сюжети.

Голям фен Аватара на toad
    И на мен ми втръсна да се обяснявам на неграмотни и мрънкащи дървени философчета, които смятат, че все другите са ни криви за неволите.

I'm out...

anonymous708973
    Guest
    Колежке, ако обичаш нИдей са натрапва в мъжки разговори. Аз с каквото е трябвало съм се съгласил с него. Всеки има право на лично мнение. Ей сега и Драйд ще се появи и тогава аз ще ям пуканки и ще ви чета кинометражните сюжети.
    Мъжки разговори?! Що си мислиш, че тематиката е мъжка? И отново - прочети си дефиницията на "форум", ако я има в тълковния речник.
    Не, аз по темата нямам какво да си кажа с теб. toad се изрази много ясно.

Мега фен
    гуудбай. сами обяснявате, че българите не си ценим родното, а в същия случай вие сами плюете по себе си. Колкото пъти напсувам тоя наш народ, толкова пред очите ми след миг се появяват и всички мой приятели, роднини и хора, които ценя и за които знам, че имат много повече от някакви качества.. Както казах, не отричам и нашата вина.
    пинкпантер. чакай драйд.. :Д

Мега фен Аватара на an7raks
    Всеки има право на лично мнение.
    Може и да има право на лично мнение, но не и да го повтаря безконечно без ясни аргументи в защита...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Може и да има право на лично мнение, но не и да го повтаря безконечно без ясни аргументи в защита...

да

И гърците сами се вкарали.. Румънците са по-развити, но и те са бардак . Да, естествено, че не всички англичани са на това мнение, но е факт, че национализмът се налага , медиите пропагандират постоянно и хората им вярват. А политиците налагат забрани. Всъщност те имат право, не лъжат . Нашите мангита ги заливат всеки божи ден, а те не ги търпят като нас. Видяхме цивилизованата Франция как се справи с тях и как незнайно ни ги върнаха
    Този прост отговор, който даде, незнайно колко е прост и лесен, но до сега не се е изпълнил и в бъдеще няма да се реализира. Мога да кажа, че този начин вече е неосъществим на този етап (безпаричие) и ти го знаеш това. За тези прериоритети всички говорят, само лъжи и кражби от бедния и подтиснат народ.
    Ти си учил икономика, пишеш по учебник всичко, ама действителността не е теория.
    Да, ние сме си виновни, а ЕС е една мафиотска организация.. Ето сега искат да от Брюксел да подпомагат с военна сила протестите в Босна. Точно както СССР някога е подпомагал някои други страни..
    Така че каквото и да ми обясняваш, че българите сме тъпи, тъпи сме, ама на ЗАПАДЪТ тва му е удобно и все някой трябва да обира утайката.
    И за Украйна искам факти и доказателства. Русия била виновна за спряното им развитие. Ако бяха в ЕС щяха да са на същото положение,че и по-зле от нас. И ти да си управник на Украйна няма да искаш да продадеш държавата си. И те си имат агенти, много добре разбират какво се случва. Хайде със здраве.
    Не е въпроса какво съм учил, аз изтъквам няколко конкретни стъпки, които всеки от нас би могъл да осъзнае и са не чак толкова трудно осъществими. Ясно ми е, че в живота не всичко е по учебник и нещата до голяма степен зависят от конкретната ситуация и обстоятелства, но все трябва да се предприеме нещо и понякога да се рискува.

Изнервям се точно защото повечето хора вярват на спекулациите от съмнителни медии, вместо да се поинтересуват по-надълбоко от фактите и чак тогава да тръгват да спорят. Дразнят ме подобни повърхностни хора, които нито имат обективна информация, нито имат желание да открият логиката на нещата, а вместо това боравят с аргументите на баба си и дядо си, когато става дума за пазарна икономика и политики.

Не може да гледаш Бареков и да му вярваш, да се изказваш като редови член на АТАКА и да говориш за ЕС. Несериозно е просто. Национализмът усеща, че постепенно губи позиции за сметка на глобализацията и се мъчи да се наложи както на Изток, така и на Запад. Разликата е, че западните националисти залагат на не толкова пряка и груба агитация (като Бай ви Волен).

Тези забележки не са насочени конкретно към теб, по-скоро това е масовата практика в нашето общество (вкл. и във форумите).
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Средностатистическия гласоподавател на АТАКА, даже не знае кои са ни последните трима президенти, изключва компа от копчето, чул е, че някой там говори за циганите и бил от АТАКА, работи нещо което го работят мексиканците в УСА.
    n00bs

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си