.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 116
    Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Бъркаш се..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe
    Интересно.
    Да това за предбрачния договор, ако е в полза на децата, съм съгласна. Иначе за мен е голямо недоверие. Все едно ми казват "Днес сме заедно, ама утре като си купим къща и кола, ще ги разделим на две, защото вече няма да сме заедно. Ти вземаш втория етаж - не знам как ще стигнеш до него, тъй като ще минаваш през моя вход, ама аз няма и да те пусна, щото не сме заедно вече. Също и задните седалки са твои, ама няма да съм ти личен шофьор.". Това прозвуча странно като го прочетох отново, но си е така. Ако е за такива неща, по-добре изобщо да не се сключва брак. Аз лично съм някак разделена между двете крайности, поради събития случили се отдавна в живота ми, събития, които очевидно ще ми го напомнят още доста години напред. Интересно ми беше да видя и чужди мнения относно тези неща.
    Реших да говоря и с възрастен човек (тук визирам своята баба) и тя ми обясни, че от нейна гледна точка е доста грешно да се прави такъв договор. Донякъде мисленето и съвпада с моето, като изключим частта, че аз съм малко и ЗА него.

Пък нали съм тръгнала да говоря, ще си кажа и самичка за сватбата. Искам да е просто подпис, малко хора(максимум 50-60 човека; изключвам роднини, които едва познавам и съм говорила с тях само на бебешки език/един път в живота си), събирането после да е нещо изискано, не тип "завърти кючека, пей ми на плейбека". М, да. До тук съм с мисленето докато ми се спи хипер много.
    *сън*

Брак с предбрачен договор - За или Против?
    Твърдо "за"! Даже смятам, че трябва да стане задължителен и всяка слива да се подписва, че при евентуален развод няма да има никакви претенции към финансите и имуществото на мъжа. Не може цял живот да бачкаш като вол (или родителите ти, в този ред на мисли) и изведнъж да дойде няк'ва фръцла, дето като не ѝ е нещо на кеф да подаде молба за развод и всичко спечелено с труд и пот да отиде в ръцете на същата тази кифла, която през живота си не е докосвала друго, освен хуй.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    За предбрачния договор искам да кажа нещо.
    Сега, казвам първо, че не съм съвсем наясно от правна гледна точка, но такъв договор би имал смисъл в едно право, където при развод се дели всичко. Тогава да, защитаваш имуществото, с което си встъпил в брака. Също има логика и при собствен бизнес, когато името ти е някакъв "бранд", така да се каже.
    Но когато сме голи като мишки и нямаме и един квадратен сантиметър имот на наше име, за чий чеп ни предбрачния договор? Така или иначе, при развод обикновено се гледа доброто на детето - семейното жилище се приписва на този родител, който е получил правата и той има право да живее там, докато детето навърши 18 години. Под семейно жилище може да се има предвид и жилище, което е на името на другия съпруг, било то и наследствено. Ако не се лъжа.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Преди да си легна ще кажа, че не само жени ламтят за пари и имоти. ^^

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Така или иначе, при развод обикновено се гледа доброто на детето - семейното жилище се приписва на този родител, който е получил правата и той има право да живее там, докато детето навърши 18 години. Под семейно жилище може да се има предвид и жилище, което е на името на другия съпруг, било то и наследствено. Ако не се лъжа.
    Не е точно така това. Поне не и в моят случай. И двамата ми родители притежават 1/2 от къщата, но уловката е, че единия може да си живее и той там, в неговата си половина. Принципно, но би било много грешно и грозно(лично мое мнение// и това може да е само при мен, затова няма да прибързвам със заключенията). Мисълта ми е, че имота се притежава от двамата човека, докато не решат да ги оставят на децата си или външно лице преди смъртта си, или докато не умрат. Тогава, мисля че автоматично се преписват на децата като преки наследници. Ако се бъркам за последното, поправете ме.
    Последно редактирано от fUcKsMiLe : 01-19-2014 на 22:38
    *сън*

Цитирай Първоначално написано от fUcKsMiLe Виж мнението
    Преди да си легна ще кажа, че не само жени ламтят за пари и имоти. ^^
    Сигурно. Ама мъжете, които се женят по сметка и/или заради скъпата кола на половинката, са малко. Я питай жените колко от тях са зарязани заради по-богата мацка и питай мъжете колко от тях са били зарязани заради някой дърт чичко с дълбоки джобове или някое мамино синче с парите на мама и тати.

Цитирай Първоначално написано от Само минавам Виж мнението
    Сигурно. Ама мъжете, които се женят по сметка и/или заради скъпата кола на половинката, са малко. Я питай жените колко от тях са зарязани заради по-богата мацка и питай мъжете колко от тях са били зарязани заради някой дърт чичко с дълбоки джобове или някое мамино синче с парите на мама и тати.

Доста от жените биват зарязани, или им е изневерено, само защото са малко по-възрастни и вие мъжките имате нужда от "прясно месце", за да си задоволите нуждите. В това число визирам и "богатите чичковци", които не могат да си държат панталоните закопчани, когато има хубаво/младо момиче около тях. И не казвам, че само мъжките са грешни, напротив. Но вече утре ще отговарям, защото си лягам. Лека
    *сън*

Град
    Варна
    Еми то се взимат предвид много неща когато се дели имущество.

Ето ти го Семейния кодекс:
    Дялове на съпрузите
    Чл. 28. При прекратяване на имуществената общност дяловете на съпрузите са равни.

Определяне на по-голям дял на съпруга
    Чл. 29. (1) При прекратяване на съпружеската имуществена общност поради развод съдът може да определи по-голям дял от общото имущество на съпруга, на когото е предоставено упражняването на родителските права по отношение на ненавършилите пълнолетие деца, ако това създава за него особени затруднения.
    (2) Съпругът, на когото е предоставено упражняването на родителските права по отношение на ненавършилите пълнолетие деца, получава извън дела си движимите вещи, предназначени за тяхното отглеждане и възпитание.
    (3) При прекратяване на общността поради развод или по чл. 27, ал. 2 съдът може да определи по-голям дял от общото имущество на единия съпруг, ако приносът му в придобиването значително надхвърля приноса на другия съпруг.

Явно във вашия случай съдът е преценил, че не е необходимо да припише цялата къща на майка ти, дори за временно ползване.

Мега фен Аватара на 102
    LadyDi, просто си признай, че планираш развод.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    LadyDi е права. Бившата ми класна беше така. Развела се, получила права над сина им и апартамента на мъжа и автоматично отишъл при нея до навършване на 18 годишна възраст.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    LadyDi, просто си признай, че планираш развод.
    Ако знам устройството на атомната бомба, значи ли това, че планирам да ти пратя една по пощата?

anonymous708973
    Guest
    Но когато сме голи като мишки и нямаме и един квадратен сантиметър имот на наше име, за чий чеп ни предбрачния договор? Така или иначе, при развод обикновено се гледа доброто на детето - семейното жилище се приписва на този родител, който е получил правата и той има право да живее там, докато детето навърши 18 години. Под семейно жилище може да се има предвид и жилище, което е на името на другия съпруг, било то и наследствено. Ако не се лъжа.
    Оттук трябваше да започнем.

Мега фен Аватара на 102
    Ако знам устройството на атомната бомба, значи ли това, че планирам да ти пратя една по пощата?
    И атомната бомба е идейно, ама предпочитам шот шипс.

Град
    Варна
    И атомната бомба е идейно, ама предпочитам шот шипс.
    Някой ден ще те размажа на тая игра. Много съм добра. Само че не е шот шипс ами е батъл шотс.

Мега фен Аватара на 102
    Нормално, все пак ти си алкохоличка, а аз пия само по поводи.

Град
    Варна
    много си загубен
    за да победиш на тази игра, не се иска да си алкохолик
    тва не е мерене на кой носи повече

Мега фен Аватара на 102
    do yo fiil own3d c0z u r

Мега фен Аватара на tori
    Смущава ме точно това, което каза Анархи - вие сте на по 18-20 години. Нормално е да мислите за дълги и смислени връзки, нормално е да мислите за брак, но би трябвало да виждате само хубавите му страни - вричане на двама души да изградят общ живот, обещание да отгледат деца и да си помагат.
    Получава се така, сякаш вадя изказването от контекст, но да си кажа, че да не ме мислят наще.
    Негативизма, който сме натрупали, не сме го натрупали от хубаво. Като малко пораснали дечица, ние виждаме проблемите вкъщи, както и тези на семейни приятели/родители на приятели/роднини/etc. Имам предвид, че ние не живеем под похлупак, някак си. И след като ги виждаме тези грешки, се стараем да не ги повтаряме. Едва ли не си „връзваме гащите“.
    С останалата част от поста съм съгласна - твърде сме малки, за да говорим за такива неща като имоти.

Смятам да съм достатъчно самостоятелно материално подсигурена за да искам подобно нещо . Освен това смятам че любовта не се крепи на договори между двамата а на едната гола любов .

Отделно може да ми послужи евентуално да го изнудвам ако се наложи . Това последното беше шега или може би не съвсем .

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Като малко пораснали дечица, ние виждаме проблемите вкъщи, както и тези на семейни приятели/родители на приятели/роднини/etc. Имам предвид, че ние не живеем под похлупак, някак си.
    Ти не си тях. Бъди изключението.

Мега фен Аватара на tori
    Ти не си тях. Бъди изключението.
    Изключение от похлупака или изключение от проблемните семейства на този и онзи? Не питам за порасналите дечица, щото не съм такова. Аз съм си чисто и просто дете, не се виждам като голяма.

Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Изключение от похлупака или изключение от проблемните семейства на този и онзи? Не питам за порасналите дечица, щото не съм такова. Аз съм си чисто и просто дете, не се виждам като голяма.
    Е как да се виждаш като си 1.40 висока ве.
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Мега фен Аватара на tori
    1.60, бъркаш ме с някоя друга.

Хобит
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Е как да се виждаш като си 1.40 висока ве.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си