.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 42 от общо 42
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението

Няма ли да се спрете вече с мисловните диарии....? Наистина, повръща ми се, като ви чета глупостите.... само заучени простотии, с претенцията да са нещо смислено. А дефакто си личи, че нямате елементарни познания нито по религия, нито по политика. Само сте подочули нещичко от теми, дъвкани вече хиляди пъти, и сте си избрали най-удобната за вас предъвкана позицията.... а позицията ви не цели да отрази реалността, но вместо това цели да изрази като какви се изживявате(чрез това, в което вярвате). Зад всяко ваше твърдение се вижда, че се идентифицирате с определени положения, както и какво следва от тях, и тук само плямпате за фиктивната им приложимост(както ви е удобно), но така не се достига до същественото - истината. Уви, всичките ви филми са само за едното изживяване....
    Ние споделяме просто мнения. Дъвкани или не - не целим да създаваме някаква промяна. Ние не сме политици, нямаме и намерения да ставаме. Ако искаш нещо по-зряло - не си на правилното място. Не знам дали има такъв форум.
    В анонимното пространство , колкото нашите думи имат сила да убеждават някой въпросителен знак, толкова и твоите, в крайна сметка не знам какво целиш. Особено като почнеш да пишеш един дълги философски коментари. А знаеш ли, колко хора те разбират действително или въобще колко си правят труда да те четат много редовото изписано пространство? И винаги се започва с въпросите и в крайна сметка нищо съществено не се казва.
    Не всички хора са философи. Влез във форума на СУ, философския раздел и контактувай там.

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от taralej777 Виж мнението
    Ние споделяме просто мнения. Дъвкани или не - не целим да създаваме някаква промяна. Ние не сме политици, нямаме и намерения да ставаме. Ако искаш нещо по-зряло - не си на правилното място. Не знам дали има такъв форум.
    В анонимното пространство , колкото нашите думи имат сила да убеждават някой въпросителен знак, толкова и твоите, в крайна сметка не знам какво целиш. Особено като почнеш да пишеш един дълги философски коментари. А знаеш ли, колко хора те разбират действително или въобще колко си правят труда да те четат много редовото изписано пространство? И винаги се започва с въпросите и в крайна сметка нищо съществено не се казва.
    Не всички хора са философи. Влез във форума на СУ, философския раздел и контактувай там.
    Никъде не съм писал, че въобще искам да контактувам.... вие искате това. Та нали тъкмо вие "просто споделяте мнения"... Но тук е раздел философия и религия, което предполага, че нивото на разсъждения би трябвало да е по-задълбочено, а вие го обръщате на обичайния моабет. И какъв е смисъла на цялото "просто споделяне на мнения"? Кому е потребно това?

Да, ясно ми е, че това е форум, при това тийнейджърски, и като такъв основното му предназначение е всеки да се изживява като компетентен (дори и без съответното покритие), естествено прикривайки всичко това под претекст, че е просто споделяне на гледни точки.... А споделянето на гледни точки се превърна в много модерно и се радва на особенна популярност, и всеки втори квартален г-н Никой/г-ца Никоя тръгна да "споделя". А позициите са вече отдавна изказани, и то не от вас... вие само ги ползвате наготово, за ваши си цели. И на практика се получава така, че всичко заприличва на една зловонна машина бълваща постоянно едни и същи лайняни мненийца. Но не може ли поне този раздел да избегне тази зла участ? Не може ли да си играете на отричания, съгласия, псевдо-доводи и позиции другаде?

ПП: Всъщност няма смисъл да ме препращаш към други сайтове, така или иначе вече почти не пиша тук. Просто реших да намина и ...... да "споделя мнението си".
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-31-2014 на 14:13

За мен всички позиции, които споделях са изяснени, но това не означава,че всички мислим по един начин, че всяка теза е правилна и тнт.
    Според мен тази машина, бълваща постоянно едни и същи приказки, както каза - въобще не е в отрицателен прираст, ами винаги се насажда нещо ново и се развива най-малко общата ни култура.

Или е по-добре да мълчим като камъни? Да си траем като пребити.
    Значи човека и социално животно и му е нужно да контактува, независимо от капацитета и мощността на мозъчните му функции.

Ако за теб всички наши приказки са крайно отегчаващи, то за мен не са чак толкова безпристрастни.

Тоя раздел, освен философия, се казва и религия. И май много, много не са поддържат тези две понятия.
    Колкото пъти вляза тук - все ти , дефендер, нпп и някой друг за десерт - сте в озъбени двубой, битки, кървави драми, като от време на време някоя уплашена и силно ранима мома минава, ококорва се и префърча като гладен циганин, за да съобщи в повечето случаи твоето име на админа
    Не, честно. Тук е раздел философия и религия и трябва да се цени мирогледа и погледа на другите хора.
    Нито можеш да разобедиш някой поп в грешки на религята, нито той може да те прекръсти със силата на словата.

Не, честно. Тук е раздел философия и религия и трябва да се цени мирогледа и погледа на другите хора.

Това са точно типа глупости, благодарение на които, всяко мнение, колкото и малоумно да е, се приема и цени ... И вместо да се обогатява, знанието се покварява от прищевките на масовата култура, понеже насажданата политическа коректност дава право на изказ на всеки и така валидизира всички форми на идиотизъм... Само дето си има методи за достигане до истината и всяко твърдение следва да се подлага на проверка и критика.... а гледните точки, те служат на малките хора да сънуват своята малка реалност Мненията на масовия човек са просто лутания в познанието и само привидно имат за цел да покажат някаква взаимовръзка между нещата. Истинската им цел е да удовлетворят социални потребности, те тъкмо от социална необходимост произхождат.... Но това е просто гавра с познанието. Сравнението на гледни точки, игрите на предоказвания и изказване на позиции са само интелектуални залъгалки... нищо повече. Нито водят до някаква градация, нито до доказване на нещо, защото не това е целта им... Затова и се налага идеята да се уважават позициите и правото на позиция на другите... та нали някой ако почне да им разваля филма, няма как да се изживяват в него. Тая договорка "не разваляй моя филм, и аз няма да развалям твоя" служи именно за това.... Всичкото е едно голямо лицемерие.

Мега фен Аватара на tori
    Сатане, като не ти харесва, не ни чети. Така или иначе никой от нас двамата не казва, че мнението му е кой знае колко меродавно. Обсъждаме си нещо помежду си просто.

Доктор сатанате. Съгласен съм до опредена степен с последното. 50 на 50... Много относителни неща са това. Ситуациите също са различни. Помисли над последното ми изречение ( за попа и за атеиста). За това е казано това.
    Сега ще го каза през мой думи. Системата толерира идиотщината, защото в противен случай идиотщината ще подчини системата, ще я унищожи и отново ще се повтори същото.
    Сега да се върнем. Нито нпп ще се съгласи с твоите научни извадки за големия взрив, нито ти с неговите( квито да са) независимо на кой са правилни. Ти ще получиш привърженици, които да те подкрепят. Той също. Така и две различни идеологии ще се оформят, ако не се бъркам. Няма да се толерирате, ще се биете. И в двата случая - кел файда..

Послушай и Тори.

Аз спирам да пиша, защото скоро имам изпити и имам да уча и не ме интересуват никакви психологически твърдения как трябва да си правим кефа всеки миг и да не живеем в бъдещето, защото АЗ гледам и сравнявам факти, които много добре ми изразяват картините, каквото искам да видя и не търпя на убеждения.

Нито нпп ще се съгласи с твоите научни извадки за големия взрив, нито ти с неговите( квито да са) независимо на кой са правилни. Ти ще получиш привърженици, които да те подкрепят. Той също. Така и две различни идеологии ще се оформят, ако не се бъркам. Няма да се толерирате, ще се биете. И в двата случая - кел файда..

.
    Ама кой ти говори за съгласие бе, чиляк? Ако един твърди нещо, а друг твърди обратното, очевидно само един от тях ще е прав. Това че единия няма да се съгласи, не прави магически аргументите му по-валидни, пък ако ще и милиони привърженици да има. Напротив, означава, че единия е или глупак, или изхожда от грешни предпоставки, или казаното няма връзка с обективната реалност (а само със субективната такава). Ето нпп например попада и в трите категории едновременно. И аз не се поколебавам да му го заявя....

И как следва да уважавам малоумно мнение? Ако го уважавам ще стане ли по-умно?

ПП: Всъщност субективната реалност много лесно се слива с колективната, което допълнително подхранва илюзията, че е обективна. Обаче субективната реалност е определена и от потребностите, които изкривяват рационалния поглед... Така се формират всички социални образувания - народи, държави, закони, права, задължения, норми, идеологии, идоли, религии и т.н.. Всичко това е социално необходима договорка и е отражение на общите човешки потребности. Така се създава и консенсусната истина, но тя не отговаря на обективната.... А вие тук все от консенсусни псевдо-истини изхождате и, с очевиден емоционален заряд(обратното на рационален), само се наддумвате коя е по-псевдоистинна с разни мними спекулации. А това е ясен показател, че се говорят глупости... та реших да ви споделя всичко това.... Sharing is caring
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-31-2014 на 20:45

Мега фен Аватара на tori
    Няма да стане по-малко малоумно, но това не пречи да е изразено това мнение.

Мега фен
    Не съм съгласен.
    За някои работи такова нещо като СИГУРНОСТ няма. Няма 100% , има 99,99%
    Естествено, че единия в крайна сметка ще се окаже прав, а другия евентуално може да греши. Е и? На никой не му пика като резултатът е един. Не ми говорете за реалности само с някакви сухи разсъждения или нещо прочетено.
    В края на краищата вероятността този с грешните твърдения да се окаже прав е по-голяма. Защото това,което се приема за изгодно за обществото - то се провъзгласява за истината. Днес съвременния човек иска всичко да му назовано с факти и доказателства и отхвърля всички останали варианти. Самолета лети, защото двигателя го издига. Ама ае да отречем, че хиляди космически тела в космоса летят, защото не е познато на науката в детаили , как и защо. Малее, за какви се мислите? Няма да минат още няколко поколения и хората ще са със съвсем различни схващания от нашите..
    Не приемам странните разяснения на нпп за глупости и тъпотии. Не приемам вярванията на индийските монаси за лудост, само защото съверемената наука така отхвърля някои неща. Че тя защо не може по никакъв начин да обясни за пирамидите в Египет, за рисунките и тнт вече съм писал по тази тема. Просто на някои им е по-изгодно да приемат най-простото изяснение и да го наложат.

Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Просто на някои им е по-изгодно да приемат най-простото изяснение и да го наложат.
    Буахахахахахаххахахахха...

Значи, не одобряваш простите изяснения като даваш сам такова. Интересен подход...
    Дори няма нужда да те иронизирам, ти сам го направи блестящо...
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-31-2014 на 22:13

Мега фен
    ооо даа . мноо добре възприемаш всичко в пряк и преносен смисъл напаво къртиш.

И още нещо.
    изтърка се , сорри
    това гифче вече си го пускал , падна ми в очите баце баце изчерпа ли вече ? :Д

ооо даа . мноо добре възприемаш всичко в пряк и преносен смисъл напаво къртиш.
    Не съм се заловил за думата "просто". Иронията е в това, че самото ти обяснение за това, че на хората им е по-удобно да приемат простите обяснения, по своя характер също е много просто...
    И още нещо.
    изтърка се , сорри
    това гифче вече си го пускал , падна ми в очите баце баце изчерпа ли вече ? :Д
    На друг компютър съм и още си попълвам риакшън фолдъра.....

Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-01-2014 на 09:08

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    ПП: Всъщност субективната реалност много лесно се слива с колективната, което допълнително подхранва илюзията, че е обективна. Обаче субективната реалност е определена и от потребностите, които изкривяват рационалния поглед... Така се формират всички социални образувания - народи, държави, закони, права, задължения, норми, идеологии, идоли, религии и т.н.. Всичко това е социално необходима договорка и е отражение на общите човешки потребности. Така се създава и консенсусната истина, но тя не отговаря на обективната.... А вие тук все от консенсусни псевдо-истини изхождате и, с очевиден емоционален заряд(обратното на рационален), само се наддумвате коя е по-псевдоистинна с разни мними спекулации. А това е ясен показател, че се говорят глупости... та реших да ви споделя всичко това.... Sharing is caring
    а кое може да се приеме като образец и носител на обективната реалност. И според теб има ли изобщо реалност и ако има или няма реалност как точно я разпознаваш и определяш, на базата на какво, на базата на себе си ли. А защо да приемаме твоята реалност и да живеем според нея, след като ти си на различно ниво и живота ти е в различни обстоятелства. Реалността константа ли е. И всъщност реалността не е ли производно на съзнанието, защото без съзнание реалността не е нужна. Реалността е нужна за да бъде осмисляна.

ти имаш ли потребности, а това че имаш потребности означава ли, че субективната ти реалност се слива с колективната
    Последно редактирано от defender : 02-01-2014 на 09:16

Мега фен
    ми да, и всички сме прости

ми да, и всички сме прости
    Тъпотията ти ме забавлява само до определено време... след това ставаш скучен.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-01-2014 на 15:20

Мега фен
    ti shashto

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Окей ама как надигат вик? Като хукнеш със голямата верига/бухалка/боксове/etc. или се обръщаш към съответните органи на реда? Щото има балкан разлика, аз така виждам нещата поне.
    Органите на реда ти дават само един голям мъжки полов орган...
    По селата мангустите влизат в къщите на старците, пребиват ги и им вземат парите, дето са си закътали за погребение. Разбираш ли какво е да ти влязат в къщата, а ти да нямаш право да го раниш дори? Дали мангала няма да си заслужи да го заколиш с косата, като го хванеш да те тараши? Или т'ва е "неевропейско" и "расистко"? Къде-къде по-хуманно е да си умреш тихичко в леглото, за да може на мангалчето да му купят фафличка...

Докторче, пак ли си на вълшебни гъбки и си "отвъд"?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си