- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Расизъм или самозащита?
Ние споделяме просто мнения. Дъвкани или не - не целим да създаваме някаква промяна. Ние не сме политици, нямаме и намерения да ставаме. Ако искаш нещо по-зряло - не си на правилното място. Не знам дали има такъв форум.
В анонимното пространство , колкото нашите думи имат сила да убеждават някой въпросителен знак, толкова и твоите, в крайна сметка не знам какво целиш. Особено като почнеш да пишеш един дълги философски коментари. А знаеш ли, колко хора те разбират действително или въобще колко си правят труда да те четат много редовото изписано пространство? И винаги се започва с въпросите и в крайна сметка нищо съществено не се казва.
Не всички хора са философи. Влез във форума на СУ, философския раздел и контактувай там.
Никъде не съм писал, че въобще искам да контактувам.... вие искате това. Та нали тъкмо вие "просто споделяте мнения"... Но тук е раздел философия и религия, което предполага, че нивото на разсъждения би трябвало да е по-задълбочено, а вие го обръщате на обичайния моабет. И какъв е смисъла на цялото "просто споделяне на мнения"? Кому е потребно това?
Да, ясно ми е, че това е форум, при това тийнейджърски, и като такъв основното му предназначение е всеки да се изживява като компетентен (дори и без съответното покритие), естествено прикривайки всичко това под претекст, че е просто споделяне на гледни точки.... А споделянето на гледни точки се превърна в много модерно и се радва на особенна популярност, и всеки втори квартален г-н Никой/г-ца Никоя тръгна да "споделя". А позициите са вече отдавна изказани, и то не от вас... вие само ги ползвате наготово, за ваши си цели. И на практика се получава така, че всичко заприличва на една зловонна машина бълваща постоянно едни и същи лайняни мненийца. Но не може ли поне този раздел да избегне тази зла участ? Не може ли да си играете на отричания, съгласия, псевдо-доводи и позиции другаде?
ПП: Всъщност няма смисъл да ме препращаш към други сайтове, така или иначе вече почти не пиша тук. Просто реших да намина и ...... да "споделя мнението си".![]()
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-31-2014 на 14:13
За мен всички позиции, които споделях са изяснени, но това не означава,че всички мислим по един начин, че всяка теза е правилна и тнт.
Според мен тази машина, бълваща постоянно едни и същи приказки, както каза - въобще не е в отрицателен прираст, ами винаги се насажда нещо ново и се развива най-малко общата ни култура.
Или е по-добре да мълчим като камъни? Да си траем като пребити.
Значи човека и социално животно и му е нужно да контактува, независимо от капацитета и мощността на мозъчните му функции.
Ако за теб всички наши приказки са крайно отегчаващи, то за мен не са чак толкова безпристрастни.
Тоя раздел, освен философия, се казва и религия. И май много, много не са поддържат тези две понятия.
Колкото пъти вляза тук - все ти , дефендер, нпп и някой друг за десерт - сте в озъбени двубой, битки, кървави драми, като от време на време някоя уплашена и силно ранима мома минава, ококорва се и префърча като гладен циганин, за да съобщи в повечето случаи твоето име на админа![]()
Не, честно. Тук е раздел философия и религия и трябва да се цени мирогледа и погледа на другите хора.
Нито можеш да разобедиш някой поп в грешки на религята, нито той може да те прекръсти със силата на словата.
Това са точно типа глупости, благодарение на които, всяко мнение, колкото и малоумно да е, се приема и цени ... И вместо да се обогатява, знанието се покварява от прищевките на масовата култура, понеже насажданата политическа коректност дава право на изказ на всеки и така валидизира всички форми на идиотизъм... Само дето си има методи за достигане до истината и всяко твърдение следва да се подлага на проверка и критика.... а гледните точки, те служат на малките хора да сънуват своята малка реалност Мненията на масовия човек са просто лутания в познанието и само привидно имат за цел да покажат някаква взаимовръзка между нещата. Истинската им цел е да удовлетворят социални потребности, те тъкмо от социална необходимост произхождат.... Но това е просто гавра с познанието. Сравнението на гледни точки, игрите на предоказвания и изказване на позиции са само интелектуални залъгалки... нищо повече. Нито водят до някаква градация, нито до доказване на нещо, защото не това е целта им... Затова и се налага идеята да се уважават позициите и правото на позиция на другите... та нали някой ако почне да им разваля филма, няма как да се изживяват в него. Тая договорка "не разваляй моя филм, и аз няма да развалям твоя" служи именно за това.... Всичкото е едно голямо лицемерие.
Сатане, като не ти харесва, не ни чети. Така или иначе никой от нас двамата не казва, че мнението му е кой знае колко меродавно. Обсъждаме си нещо помежду си просто.
Доктор сатанате. Съгласен съм до опредена степен с последното. 50 на 50... Много относителни неща са това. Ситуациите също са различни. Помисли над последното ми изречение ( за попа и за атеиста). За това е казано това.
Сега ще го каза през мой думи. Системата толерира идиотщината, защото в противен случай идиотщината ще подчини системата, ще я унищожи и отново ще се повтори същото.
Сега да се върнем. Нито нпп ще се съгласи с твоите научни извадки за големия взрив, нито ти с неговите( квито да са) независимо на кой са правилни. Ти ще получиш привърженици, които да те подкрепят. Той също. Така и две различни идеологии ще се оформят, ако не се бъркам. Няма да се толерирате, ще се биете. И в двата случая - кел файда..
Послушай и Тори.
Аз спирам да пиша, защото скоро имам изпити и имам да уча и не ме интересуват никакви психологически твърдения как трябва да си правим кефа всеки миг и да не живеем в бъдещето, защото АЗ гледам и сравнявам факти, които много добре ми изразяват картините, каквото искам да видя и не търпя на убеждения.
Ама кой ти говори за съгласие бе, чиляк? Ако един твърди нещо, а друг твърди обратното, очевидно само един от тях ще е прав. Това че единия няма да се съгласи, не прави магически аргументите му по-валидни, пък ако ще и милиони привърженици да има. Напротив, означава, че единия е или глупак, или изхожда от грешни предпоставки, или казаното няма връзка с обективната реалност (а само със субективната такава). Ето нпп например попада и в трите категории едновременно. И аз не се поколебавам да му го заявя....
И как следва да уважавам малоумно мнение? Ако го уважавам ще стане ли по-умно?
ПП: Всъщност субективната реалност много лесно се слива с колективната, което допълнително подхранва илюзията, че е обективна. Обаче субективната реалност е определена и от потребностите, които изкривяват рационалния поглед... Така се формират всички социални образувания - народи, държави, закони, права, задължения, норми, идеологии, идоли, религии и т.н.. Всичко това е социално необходима договорка и е отражение на общите човешки потребности. Така се създава и консенсусната истина, но тя не отговаря на обективната.... А вие тук все от консенсусни псевдо-истини изхождате и, с очевиден емоционален заряд(обратното на рационален), само се наддумвате коя е по-псевдоистинна с разни мними спекулации. А това е ясен показател, че се говорят глупости... та реших да ви споделя всичко това.... Sharing is caring![]()
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-31-2014 на 20:45
Няма да стане по-малко малоумно, но това не пречи да е изразено това мнение.
Не съм съгласен.
За някои работи такова нещо като СИГУРНОСТ няма. Няма 100% , има 99,99%
Естествено, че единия в крайна сметка ще се окаже прав, а другия евентуално може да греши. Е и? На никой не му пика като резултатът е един. Не ми говорете за реалности само с някакви сухи разсъждения или нещо прочетено.
В края на краищата вероятността този с грешните твърдения да се окаже прав е по-голяма. Защото това,което се приема за изгодно за обществото - то се провъзгласява за истината. Днес съвременния човек иска всичко да му назовано с факти и доказателства и отхвърля всички останали варианти. Самолета лети, защото двигателя го издига. Ама ае да отречем, че хиляди космически тела в космоса летят, защото не е познато на науката в детаили , как и защо. Малее, за какви се мислите? Няма да минат още няколко поколения и хората ще са със съвсем различни схващания от нашите..
Не приемам странните разяснения на нпп за глупости и тъпотии. Не приемам вярванията на индийските монаси за лудост, само защото съверемената наука така отхвърля някои неща. Че тя защо не може по никакъв начин да обясни за пирамидите в Египет, за рисунките и тнт вече съм писал по тази тема. Просто на някои им е по-изгодно да приемат най-простото изяснение и да го наложат.
ооо даа . мноо добре възприемаш всичко в пряк и преносен смисъл напаво къртиш.
И още нещо.
изтърка се , сорри
това гифче вече си го пускал , падна ми в очите баце баце изчерпа ли вече ? :Д
Не съм се заловил за думата "просто". Иронията е в това, че самото ти обяснение за това, че на хората им е по-удобно да приемат простите обяснения, по своя характер също е много просто...
На друг компютър съм и още си попълвам риакшън фолдъра.....
![]()
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 02-01-2014 на 09:08
а кое може да се приеме като образец и носител на обективната реалност. И според теб има ли изобщо реалност и ако има или няма реалност как точно я разпознаваш и определяш, на базата на какво, на базата на себе си ли. А защо да приемаме твоята реалност и да живеем според нея, след като ти си на различно ниво и живота ти е в различни обстоятелства. Реалността константа ли е. И всъщност реалността не е ли производно на съзнанието, защото без съзнание реалността не е нужна. Реалността е нужна за да бъде осмисляна.
ти имаш ли потребности, а това че имаш потребности означава ли, че субективната ти реалност се слива с колективната
Последно редактирано от defender : 02-01-2014 на 09:16
ми да, и всички сме прости![]()
![]()
ti shashto![]()
Органите на реда ти дават само един голям мъжки полов орган...
По селата мангустите влизат в къщите на старците, пребиват ги и им вземат парите, дето са си закътали за погребение. Разбираш ли какво е да ти влязат в къщата, а ти да нямаш право да го раниш дори? Дали мангала няма да си заслужи да го заколиш с косата, като го хванеш да те тараши? Или т'ва е "неевропейско" и "расистко"? Къде-къде по-хуманно е да си умреш тихичко в леглото, за да може на мангалчето да му купят фафличка...
Докторче, пак ли си на вълшебни гъбки и си "отвъд"?