Никъде не съм казал, че трябва да загърбим технологичните удобства. Да живееш в баланс с природата не означава да живееш в пещера, да ядеш каквото намериш по дърветата и да палиш огън с блъскане на кремъци. Прочети малко за Жак Фреско да видиш какво означава да съчетаеш технологията с природата. А на слънчевата енергия кое и е неекологичното? Вярно, на този етап средствата ни за произвеждане на ток от слънчева светлина са доста примитивни, но това е заради лошото финансиране на проектите, с цел забавяне на алтернативните източници на енергия. Нали се сещаш, че арабите няма да изпаднат във възторг ако спрем да им купуваме петрола? Ще ползваме петрол докато свърши и като свърши ще видиш как за отрицателно време ще се пръкнат десетки технологии за произвеждане на енергия, далеч по-ефикасни от изкопаемите горива. А горите в миналото са се секли с изключително бавни темпове, в сравнение със сега, макар че отдавна не сме зависими от дървесината. Кажи ми някой продукт от дърво, който не може да се изработи от друг материал? Вземи хартията за пример, от един декар коноп можеш да направиш 4 пъти повече хартия от колкото от декар гора. И защо конопа е забранен за отглеждане? Вярно, че е братовчед на канабиса, но с него нито можеш да се напушиш, нито да го използваш по какъвто и да е друг начин, освен като суровина за продукция. Всичко в модерния свят е толкова fucked up, че ако започна да ти обяснявам кое с кое по-ефективно може да заместиш сигурно ще поставя рекорд за най-дълъг пост във форум. А щом не си разбрал за каква анархия призовавам ти предлагам пак да прочетеш по-горните ми постове
П.с. на 22 съм, но не виждам какво значение има...