- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- В мен ли е проблема?
Здравейте, момичета на почти 18 години съм и до сега не съм си имала приятел.
...та искам съвет за един конкретен случай :Д . Преди около седмица ми писа момче от училище на моята възраст. Не съм очаквала, че той може да има някакъв интерес към мен, защото сме само на "здрасти/чао". Единственото нещо което съм забелязала е, че абсолютно винаги ме поздравява с огромна усмивка и понякога добавя намигане, но понеже не съм филмарка не съм си навивала на пръста, че може би има интерес. Та писа ми и ми каза, че го било яд, че само сме се поздравявали и искал да се поопознаем като ме попита дали имам нещо напротив. В рамките на 20 минути чат ми каза, че съм красива около 10тина пъти, което разбира се ми хареса. Страшно много ме е яд, че го отблъснах, защото нямам опит в такъв тип комуникация с момчета. Предполагам, че повечето вече си мислят, че съм задръстена, но не е така. Страшно много обичам да излизам по барове, да се забавлявам с приятели, вярно притеснителна съм, но в правилната компания далеч не е така. Абсолютно винаги когато излизам с цел да се забавлявам се намира някое момче, което да дойде и да ме заговори, да ми направи комплимент или инак да го кажа - свалка.
За въпросното момче може би се притеснявам от факта, че преди година излизаше с една позната, която виждам всеки ден - не сме си никак близки, но все пак си остава позната и не искам да ме разнасят. Нямам самочувствието да говоря с него свободно. От както имах глупостта да му кажа тъпня в чата не ми е писал, тва ще рече преди 3 дни. Поздравяваме в училище, днес се наложи да караме математика заедно и когато влезе и ме видя супер мило ме погледна, усмихна ми се и ми каза "заели са ми мястото" демек да седне до мен. Приятелка ми казва, че може би очаква да му пиша/заговоря първа, за да види дали имам интерес към него, което пък няма как да стане
и в момента се чудя какво да направя, защото не искам да отблъсна поредното момче, а в същото време да се самосъжалявам как толкова време един не се е намерил за мен.
Последно редактирано от ThugLuv : 02-05-2014 на 11:35
Ми той е направил първата крачка, но можеш и ти маааалко да се постараеш и да разчупиш оковите, защото от написаното до сега оставам с мнение, че сигурно си отговаряла заухаво и си го ошашкала. Все пак и той е за бой, че се включва на скайп, но е пуснал лафче и на живо... все пак излезте и виж какво ще се случи, ако имаш интерес към него ще успееш да преодолееш притеснението си
Принципно не пиша мнения, само чета, но сега ще пусна едно...
Така.. Досега си нямала приятел? Ами опитай се да не ги режеш на 2-3 ден!? Защо не се опознаете малко, може да е свястно момчето? Ако пък чак толкова мислиш, че няма да се получат нещата - КАЖИ МУ, не го карай да си прави някакви надежди(лична случка)... Както е написал "Oldschool", той вече е направил първата крачка, покажи малко заинтересованост и ти.
Другото което ми направи впечатление - че не искаш да те разнасят, защо? Зависима ли си от чуждото мнение? Ако е така положението е тежко(поне на мен отдавна, спря да ми пука за мнението на другите, по простата причина, че не мнението на всеки е за твое добро).
Така че да, дай му шанс и успех.
Ако наистина го харесваш, пиши му, излесте и се опознайте. Обаче ако е само, защото се чувстваш сама и искаш да си погалиш егото с това, че си имаш гадже - недей.
Чакай малко. Да кажем, че съм идиот, ама спомена, че винаги се намира момче, което да ти направи комплимент и да ти се сваля, а започваш с това, че до момента си нямала гадже. Logic? Като ти е симпатичен някой и като си му симпатична и ти, значи станала е заварката. Защо ще го режеш или ще се правиш на недостъпна? Ясно е, че е глупаво да тръгваш с всеки, който ти намигне, ама като искаш гадже... Няма да се събудиш и да го намериш под елхата, нали се сещаш?
Ако го харесваш пиши му да се видите няма нищо лошо в това а ако не го харесваш не го залъгвай само