- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Да спрем сладкото заедно!!!
Здравейте!Проблемът ми е,че аз обожавам сладкото.Всеки ден ям в големи количества и това се отрази на теглото ми.Висока съм 1,58 и тежа 56кг.Опитах да ям много плодове да се огранича,но рано или късно манията за сладко се завръща.Та реших, че ако си имам другарче ще ми е по-лесно.За това ако има някой като мен нека да се справим заедно: )
а не.
захарта доставя огромна енергия за мозъка, който силно се надявам да ти е от потребност.
тренирай нещо.. и яж.. ще има някакъв резултат.. малък.
Аз пък не ям много сладко.Гледам на седмица да ям по 1-2 пъти.И си следя калориите постоянно.Но пак си оставам 68 кг на близо 1.70 височина.Просто трябва спорт и аз ще почна скоро..Няма какНо пък ме притеснява,че за 13 годишно момиче,1.70 е твърде високо.А и продължавам да раста.Надявам се,че ще спра до 1.75 най-много...Моят съвет е:Гледай калориите.Ако са твърде много (600 например),по-добре се откажи или го раздели на порции.Защото 600 калории са почти равни на едно ядене.Аз ако изям нещо сладко,пропускам ядене
![]()
Абсолютно съм съгласна, че захарта е нужна на мозъка.Но не и в това количество, в кА оето я употребява аз.Спо ртувам три пъти в седмицата, но не ми помага. А относно порциите-щом започна трябва да го унищожа целия.За това трябва да спра изцяло ,тъй като организма ми явно е привикнал.
Единствения порок, който имам и от който не бих се отказала.![]()
дам дам ;д
вредно е да, води до напълняване, кариеси и тн., ама пък е толкова прекрасно! <3 захарта си е наркотик, мен ме хваща абстиненция ако повече от 2 дни не съм яла нищо сладко ;д но на теб ти пожелавам успех де, пробвай с плодове, някои хора успяват и даже им е по кеф да ядат плодове, а не сладкиши
Аз почти съм го спряла. Нямам намерение да го спирам съвсем обаче. При мен причината е друга - тренирам и се опитвам да ям повече и по-пълноценна храна, а преди имах навика, като огладнея и ме мързи, да посягам да си взема шоколад. Само в училище ям, защото хич не ми е приятно няк'ви сандвичи и такива. Ся мисля да си нося ядки (орехи, тиквено семе, бадеми) и да пробвам да заместя сладкото с тях. Иначе шейкове си пия често и не мисля да ги отказвам. Една такава тема, в която и аз да мога да се включа! (sun)
И аз вярвах,че не мога да го спра,но успях!Вече като видя вафла и не събужда никакво желание у менТорти попринцип не обичам и ми остана само шоколадът.Препоръчвам като заместител на шоколад - мед с тахан!!!Ям по едно бурканче на седмица,засища ме и е много полезно за организма.
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Успех!Не се отказвам от шоколада.
![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Участвам! Пристрастена съм, щом дори и стаята ми съм си декорирала с школад...положението ми е сериозно!
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Аз издържах 9 дена без грам сладко, повече никога!Аз съм пристрастена.
Аз не мога. Бях много нервна и на всякъде гледах хората как си похапват.. абстинирах. Не бих пробвала пак.![]()
Правете си "cheat" дни. Смисъл казвате си "няма да ям сладко до еди кога си", после си хапвате един ден и след това отначало. При мен действа.
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Май и аз това трябва да направя, защото пълното му отказване ми води до натъпкване с него![]()
![]()
![]()
При мене не действа! Как няма да ям сладко 10 дена и само един ще ям.. ненене![]()
Аз или изобщо не ям сладко, или прекалявм ...наистина прекалявам. Не мога така в рамките на нормалното. :/ :Д
Не подкрепям крайности. Нямам никакво намерение да отказвам шоколада завинаги. Просто гледам да ям предимно черен (70% какао) и не всеки ден. Вече си зависи - при мен работи методът да нямам шоколад вкъщи, една приятелка пък си го слага пред очите, за да "притръпне" и да не го приема като изкушение. Да, добре ми се получава. Оня ден ми се дояде, взех си 300 гр Милка Хрупкав йогурт и го опатках за ден и половина. И хич не ми е виновно.
Забелязвам, че откакто ям повече плодове и зеленчуци и ям по-често, не ям толкова шоколад - което значи, че го ям от скука, не от нужда.
Аз мога без сладко и не ми липсва, хапвам повече плодове, но спирането на чипсовете ми беше голяма мъка, соленото ме влече повече.
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!