- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Да спрем сладкото заедно!!!
Какво Божекаш? Вирус е абсолютно прав! Или си сериозен и докарваш нещата докрай, полагаш бая и яко усилия в дадено начинание, или си боксуваш на едно място- неук, неориентиран и скитащ се безцелно сред машините, похапвайки си по 2 ябълки на ден!![]()
Queen of the Damned
Вируса изобщо нямаше предвид това.
Имаше предвид, че за нещо велико говорим при постижения на СПОРТИСТИ, а не на хора, които спортуват за здраве и тонус (Нека ме поправи, ако греша). И е така. За величие говорим при Майкъл Фелпс, не при Иво от съседния блок, който плува три пъти седмично, за да поддържа форма.
Хубаво де, щом Дедлок се съгласява с готовност с изключително дебилното твърдение на папугай, имам въпрос:
Защо само външната красота да се развива в името на околните? Че бих могла да ви кажа същото за вътрешната. Защо четете книги, гледате новинарски сайтове и т.н.? Не можете да ме убедите, че държите знанието за себе си. Коментирате го, следователно другите разбират за него, следователно по вашата логика излиза, че сте информирани заради мнението на околните. Или?
Забележка: Съгласна съм, че този случай съществува. Категорично отхвърлям твърдението, че е единствената причина.
Накарахте ме да се замисля. Според мен, вътрешната красота не се променя от информацията в новинарски сайтове. Тази информация определя до известна степен общата култура и следователно интелигентността, която (за мен) е дребна тухла от постройката, която виждам като 'вътрешна красота'.
Разбира се, че сме информирани заради мнението на околните - за да се впишем в обществото, ние трябва да знаем и да сме информирани за дадени събития/факти/личности/етц. Както ти, примерно, искаш да си част от обществото, което се занимава с козметика - е, информативността ти по тази тема е породена от желанието ти да бъдеш част от нея и следователно мнението на околните.
Колкото до книгите - тези, които са с научна цел няма да коментирам, защото се вписват в новинарските сайтове. Но има един голям процент книги, които ти носят знания, които наистина държиш за себе си или поне не го споделяш също толкова често колкото информацията извлечена от новинарските сайтове. Тези знания са тези на 'мъдрост' и прочувственост, които са 'най-святи' единствено тогава, когато остават скрити.
//не съм наред днес :Д
Eто това имам предвид, като казвам "умение да се изгражда теза и аргумент".
Сладурка.
Мисля си за сандвич, а ти ?
Успя да сътвориш нещо гениално, за съжаление е гениална глупост.
Няма вътрешна красота, няма външна красота, няма и хубаво тяло. По начало тези думи са били създадени/измислени , за да могат хората да изразяват/сравняват собственото си виждане за нещата, а след това се появила модната индустрия и му дала стойност, което е един страшен тъпизъм. За теб едно е хубаво, за мен друго, как някой си мисли, че може да решава кое е хубаво и кое грозно.
Ще седнеш да четеш и научиш нещо, за да изглеждаш умен в очите на околните, само много глупав човек би го направил.
Някои хора изпитват необходимост да развиват това кръглото върху раменете, ако се сещаш за кое говоря. Четеш и знаеш, защото знанието е сила, само глупавите се движат със стадото, само неуките разчитат друг да мисли вместо тях, а страхливите пък се насочват към религията, защото имат такава необходимост.
Знанието не служи като тема за разговор или за хвалене, с него се работи, също като със щангите - тренираш, за да станеш общ работник или друг физически труд.
За Фелпс също много неща мога да напиша, но не е тук мястото, а и с ръце по-дълги от краката му, май няма смисъл да го слагаме при хората.
П.П.
Кажи какво мислиш за сандвичът ?
Последно редактирано от papugai : 03-26-2014 на 17:58
PinkPan7her,
Обществото е един измислен от нас свят с хиляди критерии, по които да се подреждаме йерархично. Постоянно се сравняваме и се състезаваме. Постоянно искаме да се впишем в дадена група и тотално да се разграничим от друга. До голяма степен правим всичко, за да изглеждаме по даден начин, който ни носи бенефита от харесването и приобщаването към желаната група. Ние не умеем да мислим извън обществените рамки, защото мислим чрез тях. Правя нещо не за да се харесам, а заради себе си, е просто един начин да заявя Аз съм от тия хора, които не се интересуват от чуждото мнение. Леко високомерен. Самостоятелен. Бунтар. Ммм секси.
Нормално да ме интересува мнението на другите, иначе какво щях да правя в тоя форум.?!?! да се правя на много велика и всезнаеща и да давам оценки на другите ли ?? въпреки че и така да беше пак е вид показване пред другите..
Всеки се интересува от мнението на другите, не живеем сами в гората.
И да по-лесно ми е да не ям, това е наркотик .
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
Оф и аз мисля да го спирам и хляба също, но няма как да станеПрестрастенааа съм + тва аз тренирам всеки ден по 2 часа и има много движение, ама иначе много ям трябва да се спирам :P