.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 31
    just_bo
    Guest

Cool бихте ли си променили името при живот в чужбина?

здрасти искам да попитам бихте ли си сменили иемто в чужбина или не?. Знаете ли дали божидар е трудно произнесимо навън? предстои ми да заминавам и се чудя дали da не го сменя на Теодор или нещо от сорта за да ми е по удобно? Вие какво смятате , какво ще ме посъветвате?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Глупости. Единствено разните му там азиатци си лепват измислени европейски имена, 'щото техните наистина никой не може да ги изговори, камо ли да ги запомни.
    И моето не е от най-лесните български, особено щом у нас редовно ми го пишат сгрешено, ама навън не съм имала никакъв проблем с името.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Не бих, а и едва ли ще работя някога в чужбина, но моето лесно може да се съкрати на Тод от Тодор
    n00bs

Повече от фен Аватара на Je7
    Да си смениш името, за да ти го произнасят по-лесно!? Глупости...

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Не. 9 години живея в чужбина, името ми не е от най-лесните и пак не бих си го сменила. Винаги можеш да намериш прякор или малко име, на което да те наричат.

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Не бих го сменила, не мисля, интернационално и често срещано име не мисля, че ще им е проблем като произношение.

DisappointedDreamer е дала добри предложения.

Първото име няма какво да си сменям, едва ли има някой, който не може да го каже. Но обмислям да си махна наставката на второто име и да остане все едно съм с двойно. Майка ми се чудеше как не се е сетила, защото ми се връзват чудесно с името на баща ми.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Първото име няма какво да си сменям, едва ли има някой, който не може да го каже. Но обмислям да си махна наставката на второто име и да остане все едно съм с двойно. Майка ми се чудеше как не се е сетила, защото ми се връзват чудесно с името на баща ми.
    Как става махането на наставката?

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    Не, така или иначе е международно и няма да има разлика или да е "трудно" От друга страна е хубаво да покажеш от къде идваш, а не да се криеш. Вярно е, че чужденците могат да бъдат ужасни към българите, но точно това не трябва да спира един българин да си смени името, а да покаже обратното - че не го е срам. Те виждат, че повечето българи ги е срам и точно затова са гадни към тях, защото в очите им сме едни.. свити на кълба животни и едвам показваме от къде сме. Защо другите страни не се срамуват като са в друга държава, че и друг континент? Защото не ги е срам и не крият своята същност.
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Как става махането на наставката?
    По принцип в момента е позволено детето като взима името на бащата да не му са слага наставка и ако е Петър Иванов Георгиев да стане Петър Иван Георгиев.
    Баща ми се казва Тони, а аз съм Тонева, обаче искам да остана само Тони. Много повече ми харесва така.

Град
    София, България
    ^Да, ама това ще звучи хубаво единствено, ако детето е момче или пък ако е момиче, името да е "юнисекс" като Алекс, Тони, етц.

Не си се представям като Магдалена Володя. :Д

anonymous708973
    Guest
    От Божидар на Теодор? И като те викат по име, да не се обръщаш, щото няма да го свързваш никога със себе си?
    Ако им е трудно да кажат Божо, да ти викат Боби, елементарно е.

Името ми е сложно и рядко срещано, от малка имам прякор, с който ме наричат и в чужбина. Едва ли има жив човек, на когото да му е трудно да го произнесе. Обмисляла съм сериозно да си сменя името, но не и заради чужбина. Голяма занимавка е, доколкото знам, имай го предвид.

божидар е по-добре от теодор .. вярвай мии ..

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^Да, ама това ще звучи хубаво единствено, ако детето е момче или пък ако е момиче, името да е "юнисекс" като Алекс, Тони, етц.
    Мда. Даже с някои имена би звучало много добре.

Иначе не знаех, че може да се маха наставката. Ама то взимат ли ви въобще вторите имена? Мен все различно ме пишат, но най-често само име и фамилия. Средното тук-там ми го вмъкват я като втора фамилия, я като второ име...

Град
    София, България
    Само в България ми взимат второто име.

По принцип не го взимат, но понякога в официалните документи го има под "patronyme". Иначе май го вмъкват като второ име. Но понякога като ме карат да си пиша пълното име се чудя къде точно да го сложа това презиме, защото аз дефакто не съм само с име и фамилия. xD Затова някога в бъдещето просто ще я махна тази наставка и да си остане все едно съм с двойно име. И без друго страшно много ми харесва.

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Не. Моето име го има в доста езици, така че не е проблем за хората да го изговарят.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Мега фен Аватара на an7raks
    Да, ако ще ходя в САЩ, бих се прекръстил на Джихад.

Супер фен Аватара на Didko_Beats
    Алл ...мисля си ако отида в Англия или Сащ ... колко брутално ще ми бъркат името ...

Повече от фен Аватара на ~LadyCrawley~
    Не.

Искам първото ми име да е Крематориум или Крематор ама няма да ми разрешат най вероятно

Мега фен Аватара на draid
    Да си сменя името за да може някой да го произнася по лесно - направо умрях от смях. Никога не бих си сменил името освен ако не се налага от обстоятелства далеч по-сериозни от това дали някой може да ми го произнесе. Да си сменя името защото заминавам в чужбина пък е последното нещо което някога ще ми хрумне. Никога не бих го направил.

Моето име си е интернационално, така че надали би ми се наложило, но дори и да съм принуден да го сменя, не бих!

Аз се замислих за имената, които имат значение, като например Вяра и Надежда, те си имат английски варианти,съответстващи на значението им, но примерно по-скоро бих искала да ме наричат Надя, отколкото Hope

Мега фен Аватара на draid
    Ти си безумно проста твар, жалко че се раждат такива като теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си