.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 91

За/Против протестите в Пловдив ?

Здравейте ,
    питам Ви какво е мнението Ви относно протестите в Пловдив които са насочени срещу връщането на Български културни паметници на Главното мюфтийство ,за които в момента се водят дела ?
    Моето лично мнение е ,че искането дори и да е основателно НЕ БИВА да се одобрява ,поради простата причина ,че ние живеем в България ,а не в Турция и 500 години не иго , не присъствие , А РОБСТВО са ни ПРЕдостатъчни и ,че ако днес позволим Те да си построят нови джамии , утре ще имат претенции и към земята пропита с кръвта на дейците ни !

П.С .

Честит Трифон Зарезан ,Свети Валентин ,Петак 14ти и ДЕНЯТ в които Пловдив се противопостави на душманите !
    אויב איך מאַך אַווערטאַד

anonymous895156
    Guest
    моля те кажи ми че не си набор 96

ММмм моля да ми обясниш какво значение има с темата и изобщо кой набор съм ?
    אויב איך מאַך אַווערטאַד

Мега фен Аватара на Баща Ти
    Подкрепям протестите.

Мега фен
    И аз въпреки, че от това което гледах по ТВ видях вандалщина придизвикана от хора, които не знаят до голяма степен за какво точно са там (футболни агитки), тоест само заради избиването на енергия и викове като смърт на турците в нашета държава биха влошили само положението до фатално.
    Въпреки това, жертвите са оправдани, защото с мирни протести нищо никой няма да направи! Още повече, когато имам Догански отрепки на власт.

Пс: Не слушайте Кристалното дете. И на него ще му дойде акъла в главата все някога.

Мега фен Аватара на Баща Ти
    И от къде знаеш, че "футболните агитки" не знаят за какво са там? Познаваш ги?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Не, ами някои хора са много глупави и праволинейни, а с такива нищо нищо добро не може да се очаква.
    Всъщност наблюдавах организацията, която дълго преди това се готвеше за Пловдив. Във фацебоок какви ли не насъскващи рисунки на България от преди 1000 години не се постваха.
    Така де, същността на протеста беше точна и ясна, обаче по телевизията естествено всичко се каза на обратно.
    Както казах, аз съм ЗА такива протести. Само с груба сила става, но пък положението по този начин може да ескалира до гражданска война... много вероятно е. тогава същите тези защитаващи само собствените си каузи - ще се избиват със близките си хора.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от Баща Ти Виж мнението
    Ем, аз лично познавам точно 3-ма човека от такива агитки и мога да ти кажа, че ходят просто, за да се сбият, да счупят нещо или поне да се напият до неузнаваемост и да крещят.
    По темата... Не виждам какъв е проблемът с джамиите, нито с българските мюсюлмани. Утре, ако ми прищрака и аз мога да стана мюсюлманин и да съм си същия човек. Изобщо религията няма никакво значение и няма нищо общо с турците и турското робство. Дайте да требем и арабите, щото не били християни. Друг е въпросът, че според мен, трябва да се спре финансирането на църкви, джамии, будистки храмове и всякакви подобни простотии в България. Тези пари могат да отидат за далеч по-смислени неща от Линкълни и Мерцедеси на поповете.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от stefko1996 Виж мнението
    Моето лично мнение е ,че искането дори и да е основателно НЕ БИВА да се одобрява ,поради простата причина ,че ние живеем в България ,а не в Турция и 500 години не иго , не присъствие , А РОБСТВО са ни ПРЕдостатъчни и ,че ако днес позволим Те да си построят нови джамии , утре ще имат претенции и към земята пропита с кръвта на дейците ни !
    Че ако искането е основателно, то как бихме могли да го спрем?
    Между другото, българино, иго и робство са синонимни думи.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    не бъркайте трошенето и боя с полицията с протест

има огромна разлика между двете
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    Варна
    Някой ще ми обясни ли точно за какво протестират?
    Разбрах само, че съдът разпоредил община Карлово да върне собствеността върху някаква джамия на Главното мюфтийство. Ама тая джамия била май обявена за паметник на културното наследство или нещо такова?
    Точно за кво се протестира?

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Някой ще ми обясни ли точно за какво протестират?
    Разбрах само, че съдът разпоредил община Карлово да върне собствеността върху някаква джамия на Главното мюфтийство. Ама тая джамия била май обявена за паметник на културното наследство или нещо такова?
    Точно за кво се протестира?
    А баш! А учените в БАН още търсят какво общо имат големите кръстоносци с джамията, че да си я искат толкова.

Град
    Варна
    на кого викаш "големите кръстоносци"?

на кого викаш "големите кръстоносци"?
    Е тея, дето протестират и правят мизерии...

Град
    Варна
    Знаеш ли, обаче, че казусът с тази джамия в момента е прецедент? Ако се реши в полза на мюфтийството, той ще послужи за основа на всички дела, които са завели за общо 90 имота на територията на страната.
    За мен въпросът е - Куршум джамия обявена ли е за паметник на културното наследство или не. Защото ако е, тя си остава общинска собственост и мюфтийството няма право на претенции върху нея, още по-малко да я превръща в действащ храм. С други думи - наистина ли е основателен иска за реституция?

Мега фен
    Протестът не е само заради превръщането на тази джамия в действащ храм, ами защото мюфтийството си иска всички земи, които след Турското робство са били отнети - за да продължи интензивно строителство на нови и нови джамии, а ислямът все повече да се налага.
    Но каквото искайте си мислите, сами виждате на каква основа са протестите в Турция и на какви изтезания са подложени хората, заради религията. Тоест, целта е отново чрез крайно верски основи да се поклони и управлява народа.

Супер фен Аватара на nexttt
    Знаеш ли, обаче, че казусът с тази джамия в момента е прецедент? Ако се реши в полза на мюфтийството, той ще послужи за основа на всички дела, които са завели за общо 90 имота на територията на страната.
    За мен въпросът е - Куршум джамия обявена ли е за паметник на културното наследство или не. Защото ако е, тя си остава общинска собственост и мюфтийството няма право на претенции върху нея, още по-малко да я превръща в действащ храм. С други думи - наистина ли е основателен иска за реституция?
    Джамията е обявена за паметник на културното наследство,да.

Твърдо ЗА съм за протестите.Подигравка е,точно в града на Апостола,а и където и да било другаде,да се искат земи,които са били техни,преди повече от 100 години.Да не говорим,че в момента,в който се върнат имотите на мюфтийството,ще започнат още по-големи протести и масови дискриминации,против турците и циганите.

Относно горните мнения,точно футболните агитки,знаят за какво са там.Познавам по минимум 10 човека от агитките,които не са на практиката,да са там за да счупят нещо,за да се сбият с някого и да се имат за големи патриоти.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от nexttt Виж мнението
    Джамията е обявена за паметник на културното наследство,да.
    С местно значение ли?

С местно значение ли?
    Да, от 1973/4.

Град
    системата дегоба
    да си взимат келявата джамия но от българската земя и камък да не пипат
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    да си взимат келявата джамия но от българската земя и камък да не пипат
    Да,разбира се.В град,в който има само 1 функционираща църква, да има 2 функциониращи джамии. АЙДЕ НЕ..

Град
    Варна
    Търсих я по списъците тая джамия, но има само списък на паметниците с национално значение. За това питам. Ако е обявена официално за културно наследство с местно значение, не би имало съдебен казус.

А самата джамия е построена, доколкото разбрах, с камъни от някакъв български храм. И е много стара постройка, няма смисъл да я събарят. Но със сигурност няма да е добре да я правят функционираща.

Град
    системата дегоба
    Да,разбира се.В град,в който има само 1 функционираща църква, да има 2 функциониращи джамии. АЙДЕ НЕ..
    за църквите кой ни е виновен?

знаеш ли вече колко са атеистите в тая страна

народа ни е обезверен

Няма да я съборят.Нямат право,доколкото знам.
    Идеята е, да я направят функционираща,след основен ремонт.На никого не би му било приятно,да излезе на центъра и да се чува как ходжата пее.Повтарям се,но.. Особено в града на Апостола.
    Другото което е.Турците преди около 4/5 години,запалиха умишлено действащата в града джамия,само и само,да направят отново функционираща тази.. Откъде дойдоха парите за ремонта на старата? От българите разбира се..
    Да не говорим,че мюфтийството иска още около 90 имота в цяла България,за да построят джамии.
    И пак казвам,НЕ е нормално в български град в който има 1 функционираща църква, да има 2 функциониращи джамии

Град
    Варна
    И пак казвам,НЕ е нормално в български град в който има 1 функционираща църква, да има 2 функциониращи джамии
    Не е въпросът в това. В смисъл - и това е важно, но казусът тук е съдебен, законово основан. Дали имат или не право на претенции към земята. Защото нали се сещате, че те не искат само фактическата сграда на джамията.
    Както обикновено, не протестираме за каквото трябва.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си