- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Момиче от друга националност
Моляяя, ти добре ли си? Най-вероятно това е перфектното момиче за теб, а ти я отхвърляш поради една толкова неоснователна причина за мен?
Момче, някой ден ще търсиш такова момиче, ще го търсиш с фенер, но няма да го откриеш. Съдбата ти дава нещо хубаво, а ти го отхвърляш с лека ръка. А това, че си гневен заради подобна глупост е страшно тъпо и необяснимо!
Боже господи, дано да си трол! Просто не мога да повярвам.
Аз съм сигурна, че момичето ще срещне някой, който ще я обича и цени и няма да има предразсъдъци като твоите! Той ще спечели, а ти вече си загубил.
Както казах дано да си трол. Не мога да повярвам, че има хора като теб. Родителите ти нямат право да насаждат омраза срещу други раси, ти трябва да си имаш собствено мнение, иначе главата ти много ще пати. Приятен ден!
Защото не можеш да говориш колко е специален някой, да му сваляш звезди от небето и какво ли още не и в момента, в който разбереш очевАдното, да се държиш като див селянин и да крещиш и да обиждаш. Все едно, че можеш да промениш нещо по този начин. А и какво означава "нейният вид" не знаех, че само Българите са хора, а останалите са "друг вид"
Дайте на бъркаме нещата. Българин е националност, евреин е вероизповедание.
Както има българи християни, така има и българи евреи, и българи мюсюлмани. И будисти. И пастафарианци.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Всъшност евреин е националност, Юдеизъм е религиятаПонеже има различни видове евреи- атеисти, месиани и т.н. Но да, определено има българи евреи, които нито спазват обичаите, нито нищо, просто се водят евреи, понеже прадедите им са били.
Е как се наричат последователите на юдаизма? Юдаисти?
Всъщност, донякъде си права. Ето ти определението за евреи, от Уикипедия:
Евреите (на иврит: יְהוּדִים, йеудим; на идиш: ייִדן, иден) са последователи на юдаизма или по-общо, съставят еврейския народ (еврейската нация, известна още и като децата на Израел), етно-религиозна група, наследници на древните израилтяни. Понятието включва и тези, които са преминали през официална форма на смяна на религията към юдеизъм. Понастоящем евреите наброяват над 14,5 милиона, повечето от които живеят в САЩ и Израел.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Добре си направил, браво.
Остави либерастите да дрънкат, не отстъпвай от принципите си заради тях (още повече заради жена).
Добре. Допуснал си грешка. Голяма грешка. Отблъснал си момичето, в което си влюбен (до колкото разбирам), само защото е от друга националност. Вместо да пишеш в сайтове, претъпкани с кръвожадни хора, можеш да помислиш над това как да й се извиниш, което няма да е никак лесно, тъй като си я наранил доста! Недей да търсиш съвети от хора, които дори не познаваш! Замисли се над това, колко обичаш това момиче... Достатъчно ли я обичаш, за да загърбиш всички тези глупости за националността, или ще оставиш мнението на вашите да ръководи живота ти. Винаги имаш избор.. И знай, че не можеш да я съдиш за това, което е! А колкото до другите, да го обиждате не е правилното решение. Нямам си и на идея, защо е писал тук, като получава доза обиди, но явно той търси съвет. Та съветът ми, е да се опиташ да си върнеш това момиче, а ако не успееш, жив и здрав. Но не си постъпил никак хубаво!
О , я не се излагай да си я връщаш. Освен ако не си падаш по униженията
Естествено, че не са българи. Български граждани са, но не и българи. Все едно да кажеш, че чернокожите във Франция са французи или че араби или индийци в Англия са англичани .
Последно редактирано от toad : 02-18-2014 на 20:07
Ние не оплюваме толкова принципите му, колкото начина, по който е отхвърлил момичето.
Ако някой някой ден реши да ме отхвърля заради нещо, което не зависи от мен - окей. Ама нека да има наглостта да ми вдигне скандал заради това - на нищо ще го направя, никак няма да реагирам възпитано като момичето.
Макар че неговото не са принципи, а промит мозък от прости родители.
Отхвърляме го не заради възгледите му за етноса/религията й (въпреки, че за мен не са праилни), а защото морално няма правото да сваля звезди на някое момиче, след това да го нарани по този начин и да я напусне заради причина, независеща от нея пък и извинение да търси и да се опита да си оправдае съвестта. Искаш мнение, ето ти мнение- за мен си виновен. Още хиляда пъти се дообясни, пак няма да се издигнеш в моите очи (и не само, предполагам).
Това винаги ме е дразнело в много теми тук. Идвате за мнение и съвет, но не търсите обективността, а просто потвърждение, че не сте виновни и че сте прави в решенията си. Щом имаш нужда да се доизясняваш, значи се чувстваш виновен.
И като за последно- потърси в гугъл israeli girl пък виж дали са тъмни и грозни. Междо другото храктерни за етноса им са светлите очи.
Начинът, начинът - както е сметнал за добре, така го е направил. И е постъпил правилно! Не е нужно да му вменявате напълно незаслужено чувство за вина - има си принципи, има си начини за отстояването им - отстоява си ги. Принципен човек. Така и трябва да се постъпва.
Разбирам да е от ромски или турски произход, но нейната националност е малко по-приемлива, все пак. Вярно, има и много хора, които не обичат евреите, но в крайна сметка това момиче не е изолирано от останалите, доколкото разбрах, дори не и личи, че е такава. Ако беше поне малко по-възпитан, поне щеше да си запазиш мнението за себе си. Представям си как се е почувствало момичето. Изобщо не заслужаваш да те погледне.
Ми, имам приятели евреи. Когато бях в търсене на духовното пък се запознах с доста етнически евреи...
Има доста различия, които отговарят на стереотипи, обаче няма да изпадам в подробности, защото ще ми обяснят как в Израел има едно момиченце с руси къдрици, което не е алчно...Например. Клишетата не се раждат от нищото и въобще не визирам разни вицове и забави....
Не мога да си представя аз или момиче, което познавам да е с такъв мъж...Гнусно е, съжалявам. И не виждам защо обратното да не важи.
Лошият генетичен материал си личи от далеч. Не виждам нищо шокиращо в това историята, културата и манталитетът на дадена група хора да те отблъсква. При циганите и мюсюлманите просто са очевидни неща, за това никой не го повдига на въпрос.
Не виждам защо да отричаме очевидното. Такова нещо като равенство има само в болните фантазии на разни комунисти-чикиджии. Мъже и жени сме, бедни и богати, малцинства и народи...
Може би и аз се водя някво малцинство, както казах едва ли има и 10 процента българско в мен, останалото е супер мешано...Пак не бих се прежалила с евреин.
Добре, от поста ти ми стана ясно, че си момиче и че не си "чиста" българка. Не знам каква точно си по кръв (както ти сака каза - "всичко е мешано"), но да те питам: Това, че си "мешана", означава ли, че си гнусна, че си второ качество човек, че имаш гадни черти в характера, които са характерни за НЕбългарският ти произход...?
Вярно е, че за евреите се носят слухове и вицове, че са алчни. Ама то така е и за арменците. Дори има 1 майтап, че няма арменци-баскетболисти, защото арменец в чужди кош не пуска. Да приемем, че това с алчността е доза истина. ОК. Аз познавам много алчни българи, които цепят стотинката - това гнусно ли е в сексуален аспект? + това всяко стадо си има и черните овце, а понякога и белите - може точно това момиче, за което е темата, да не е алчно.
агнето цепи мрака![]()
Ами, да, темперамента ми отговаря на по-голямата част от произхода ми, външният вид на друга и прочие...
Ако това, че тези неща оказват влияние бяха само митове и легенди нямаше да има народи, малцинства, държави, войни, гражданства и една готина наука антропология. Всички щяхме да изглеждаме еднакво, да се чувстваме еднакво и да живеем еднакво. (Пак някви болни комунистически идеи и идеали...)
Както казах имам приятели евреи (етнически), така че преувеличаваш с "второ качество човек"...Имам и приятел алжирец, сириец, няколко негри, мюсюлмани, познати турци, и цигани...
Разликата е там, че ако почна да ви обяснявам защо не искам деца, брак, семейство с тях ще кимате с глава и ще казвате "логично"...Защото са очевидни неща. Докато евреите имат лицето на едни изстрадали хора, мразени безпричинно от всички. И мерси, чичо Хитлер, сега, ако констатирам някакви техни негативни качества ще ми кажете "чшшш, расист-скинхед-ЕсЕс-Третият райх".
Може би трябва да накарам някой от приятелите си евреи, които отказват да имат нещо общо с други евреи да обяснят?
Или и те ще са някви нацисти и расисти?
Най-малкият проблем на еврейската жена е големият нос или алчността...