- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Имом СЕРИОЗЕН проблем, моля за съвети
Имам сериозен проблем. Кожата на тялото ми е мазна и постоянно една такава лепка и е малко гадно. Обаче има и някакъв цвят- нещо като тъмно синьо- до бие на черно и като си вдигна подмишниците наоколо цялото се е омазнило + тила и гърдите (там е с кожен цвят). Къпя се на седмица.
Някакви предложения какво да направя?
Или направо веднъж на сезон!
Не се сдържах...
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Моля???
Миеш се само веднъж за цялата седмица???
Аз се мия всяка вечер...
Никога не ми е била кожата мазна, дори и леко.
Почни да се миеш ДОСТА по-често. Ако след 2-3 седмици няма промяна отиди на дерматолог.
Ти сериозно ли ? Как може човек да се къпе веднъж на седмица!? Освен ако няма възможност за повече... По принцип колко е суха или колко е мазна кожата, не зависи от това колко пъти се къпеш, това си е просто типа кожа. Но в твоя случай, вярвам че идва от броя къпания. Да наистина, скраб за тяло може би е добра идея и 'малко по-често' да се къпеш. Според мен трябва да се продават специални сапуни, може да попиташ в аптеките. Може да зависи и от възрастта в която се намираш. Може да са много неща, но първо започни с къпането! Ако след време не мине, посети доктор. Успех!
Трол.
Btw, само аз ли си я представих като от филма Аватар, като прочетох за синьото (в началото, де, преди разясненията) .![]()
И к'во от т'ва? По планините, къмпингите и т.н. няма нито душове, нито нищо и пак не съм усетила някой да се запусне. Една гъба, сапун и бутилка-две вода, и пак можеш да си поддържаш добра хигиена. От там нататък лосиони, кремове, интимни продукти, дезедорант, парфюм, сух шампоан...После ползваш пет-шест пъти на ден мокри кърпички, ако си толкова зле (примерно високи температури и лесно изпотяване или някаква тотална мизерия) и повтаряш с нужните продукти... Дрехите и бельото се сменят два-три пъти на ден минимум....Аз ли трябва да ги обяснявам тия неща?
Бедността, липсата на условия, забраните и т.н. не са оправдание за лошата хигиена. Мързеливите хора само си търсят причини да се запуснат...
Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 02-20-2014 на 21:36
значиииииии тва да се къпеш един път на седмицата е не гнусно, ами направо не знам как да се изкажа.....
Аз се къпя по 1-2 пъти на ден и пак се чувствам като мръсна. Като ми се наложи да тичам или е по-горещо си изливам един парфюм отгоре, пък да не дава господ да не се къпя една седмица. Сигурно ще изпадна в депресия или ще умра директно. :Д
http://ask.fm/iwwkaa
Казано по селски имаш кържа..![]()
П.П. И аз не се сдържах...