.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Тема: Есе

Супер фен Аватара на CoockieMonster

Есе

Помощ! Аз, която обичам да пиша есета ... моля ви
    Темата ми е " Мъртвия не ни е враг" .. ужас. Нищо не ми идва на ум.

Повече от фен Аватара на Kamikazeto
    мен ми идва наум че мъртвия, като мъртвия вътрешно, душевно е толкова сломен че трябва да му бъдем състрадателни и да му помогнем по някакъв начин и защото той е толкова беззащитен в момента..не е задължително да му помагаме де, просто да разберем неговот състояние...примерно о.о

Или може би ... че дори да е мъртав той може да ни е враг, защото ще ни преследва мисълта по него. Това добре, но не е по темата
    Ако темата беше "Мъртия ни е враг" по-лесно....

Повече от фен Аватара на Kamikazeto
    идеята ми беше че можеш да разгледаш нещата и по по-разчупен начин, не буквално. Темата е тъпа ако я разглеждаш буквално. Излез от рамките (:
    п.п. мъртЪв

Може да направиш съпоставка със стихотворението ''Един убит'' на Димчо Дебелянов, в смисъл, че войната взима всичко на войника, заличава индивидуалността на войника, превръща го в част от мнозинството, просто за да изведе накрая една цифра за съотношение на силите между воюващите. Потърси анализи на стихотворението и ще откриеш информация

Въпроса е, че в даскало още не сме взели стихотворението. И няма как да го използвам. Много е подходящо, но.

Мега фен Аватара на Lilanda
    За "Антигона" говорим, нали?

Мъртвият, след като вече не е сред живите, не е наш враг, защото въпреки деянията си приживе, той няма какво да ни направи сега..Греховете му са опростени един вид..Хубаво е да споменеш и това, че всеки има право на достойно погребение, независимо какъв е бил преди..

Да си чувала израза "За мъртвия или хубаво, или нищо"?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си