- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Много бързо ми се омазнява косата
Хей..
Значи аз си къпя косата всеки ден и то не защото си нямам друга работа, а защото тя е на смрад, ако не я изкъпя .. така съм от 3-4 месеца... преди я къпех през 1 ден, но не се търпях .. и почнах всеки ден .. много е уморително .. значи като я изкъпя и седи суха все едно ще изкара една седмица така и след 12- 20 часа е вече мазна и не я търпя .. пробвах с всякакви шампоани .. дайте ми съвет какво да правя и отзив за хубав шампоан .. Благодаря предварително![]()
Промяна на диетата, плюс ако е станало изведнъж, може да си пуснеш едни профилактични хормонални изследвания.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
какъвто и шампоан да използваш, няма да има кой знае какъв ефект, защото проблемът ти е в усилената мастна секреция, предполагам, че в корените ти става мазна много, а краищата са сухи? една приятелка, имаща страхотна дълга и гъста коса имаше същият проблем и се реши частично като ползваше едни билкови води, които впръскваше в косата. Направи си и хормонални изследвания, защото тя имаше проблем с щитовидната жлеза. Мисля, че пиеше после някакви хапчета...
И аз съм така.Адски досадно е,знам.Нямам проблеми с щитовидната жлеза или изобщо проблеми,свързани със здравето,храня се здравословно,но съм в такава възраст и просто вече съм се отказала.Шампоани не ми помагат.Ползвала съм сухи шампоани,но ефектът въобще не ми хареса и повече не си купих.Сега ползвам бебешка пудра и съм сравнително доволна (като изключим факта,че много трябва да се внимава с количеството,защото няколко пъти съм отивала на училище с побеляла коса и е доста неприятно,но с мокра кърпичка се оправя).Много по-икономично и полезно е от сухия шампоан.Допреди 3-4 месеца и се къпах всеки ден,после през ден и от утре разреждам на 2 дена.Лично аз си връзвам косата,когато съм с пудра,защото иначе стои сплескана и гадна.Пробвай,нищо не пречи.
Въпреки че си с мазна коса,не забравяй да я подхранваш и хидратираш.Слагай балсам само в краищата и си мрави маски с хума,кисело мляко,лимонов сок.Слагай си масла по краищата.А и никога не ползвай шампоани за мазна коса,твърде агресивни са.Щади си косата колкото можеш повече.![]()
Спри да я къпеш с шампоани за мазна коса. Къпи я с такива за нормална, използвай сухи шампоани, билкови отвари, мий я с жълтък, ако трябва.
Спри да я миеш всеки ден!
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
Ако нямаш проблеми с хормоните, предполагам, че се е стигнало до тук, защото си я мила през 1 ден. Колкото повече една коса се мие, толкова по-често се омазнява. Може би точно подари тази причина сега ти се налага да я миеш всеки ден. Отиди в аптеката и питай там за шампоан или за сапун.
Мене ако питаш, най-добре да отидеш на изследвания и ако няма никакви проблеми с тях, може да посетиш дерматолог, който да ти изпише някакъв лечебен шампоан или нещо такова. Започни да разреждаш миенето - първо през ден, после през два, използвай оцет и по-хладка вода, пробвай хума, не я суши и изправяй. Както казаха нагоре - гледай да я щадиш колкото може повече.
А ти знаеш ли, че колкото по често си миеш косата толкова по-бързо се омазнява и не само това, това адски много я уврежда. Спри да я миеш всеки ден. Мий я през ден, през два в началото ще се умазнява, но после ще свикне на този режим и ще спре.
Всички ти казаха какво трябва да направиш и разбирам колко е трудно.Като за начало изследванията са най-добрия вариант,а след това най-добре отдели повече пари за медицински шампоан.Той е по-щадящ от обикновените шампоани за мазна коса, които я правят още по-отвратителна..Опитай се след това през ден да я миеш като примерно я накъдриш с ролки, така ще е една идея по-обемна.Това важи разбира се, ако не си по принцип с къдрава коса.
Благодаря Ви за съветите .. ще се пробвам .. колкото до хормоналните изследвания .. правих си ей така преди 1 месец и нищо нямаше .. ако може само ми дайте някакви рецепти за "билкови отвари"и ако може имена на конкретните медицински шампоани ...
Пробвай със сух шампоан.Тези и двата са добри !
![]()
Пробвай с някой ежедневен шампоан, например "Тео" или нещо от този род. По принцип е евтин и не е няква вървежна марка и младите момичета сякаш ги е срам да си го купуват, но лично на моята коса ѝ влияе много по-добре. Преди съм ползвала и скъпи шампоани, но косата ми от тях ставаше суха, твърда и без блясък и се отказах от тях.
И какъвто и шампоан да вземеш, гледай дали е за всекидневна употреба, защото тези "по-тежките" шампоани са за 1-2 измивания в седмицата с него, не са за ежедневно ползване. Дори и да си миеш косата през 2 дни пак ползвай шампоан за всекидневна употреба.
Съгласна съм с мненията по-горе, аз имам същия проблем като теб и се опитвам да я мия през ден, но на втория винаги ми е мазна, което е доста неприятно, а не искам да използвам сухи шампоани (просто не мисля, че особено полезни за косата). Пробвала съм вероятно всички налични шампоани (и скъпи, и по-евтини), но отново без успех. Прочетох, че някой беше писал да се вземе шампоан за нормална/суха коса и вече сериозно се замислям дали да не го направя, но просто не хващам логиката: защо тогава изобщо се създават шампоани за мазна коса, след като от тях косата се омазнява още повече? Или пък защо примерно момичетата със суха коса не се мият с шампоан за мазна? Странна работа.
Питала си за билкови отвари - чувала съм за и съм ползвала листа и корени от коприва, но нямаш ефект поне при мен, иначе при теб може да има, по принцип и розмаринът го дават за мазна коса, но не знам дали се продават листа от него. А иначе ти на кой хормон си си правила изследвания, аз не съм си правила изобщо и вече сериозно се замислям?
Hold on to me. Never let me go. (h)